Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Празници в Босна и Херцеговина

Разпечатайте офертата

22-ри Септември в Сараево и Босненски пирамиди - 19.09.20.

4 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 3 вота)

Цена 275 лв.

Информация за програмата
Сподели

22-РИ СЕПТЕМВРИ В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

БОСНЕНСКИ ПИРАМИ - САРАЕВО

Маршрут: София - Дуръс - Тирана - Круя - Дуръс - Берат - Дуръс - Елбасан - София

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски

Дати на отпътуване: 19.09.20.

1 ден: София - Сараево (около 600 км.)

Отпътуване от София в 06.00 ч. от ул. Оборище и площад Александър Невски. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Сараево привечер. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден: Сараево - Високо - Сараево (около 70 км.)

Закуска. Отпътуване за гр. Високо и посещение на „долината” на Босненските пирамиди: Пирамидата на Слънцето - „сензационна мистификация или епохално археологическо откритие” и лабиринта Равне с неговите подземните енергийни галерии към пирамидите (Според откривателя им Самир Османагич вероятно става въпрос не за 1 пирамида, а за цял комплекс. Наблизо са разположени също хълмове, наречени Пирамида на Луната и Пирамида на Дракона. Османагич смята, че тези съоръжения са с хиляди години по-стари от египетските пирамиди и са заредени с необикновена енергия и че намерените структури не са с природен произход, а са дело на човешка дейност). Връщане в Сараево. Пешеходна обиколка на Стария град – Кметството с библиотеката Виечница, Стария турски мост, Инат къща, Башчаршия, фонтана Себил, комплекса на Гази Хюсреф бей с джамията, безистена, медресето и часовниковата кула, Катедралата „Сърцето на Исус”, Православната съборна църква, Латинския мост и др. Свободно време. Нощувка.

3 ден: Мостар - Сараево (около 320 км.)

Закуска. Отпътуване за Мостар. Разглеждане на Стария град (ЮНЕСКО)- Старата турска баня, моста „Крива чуприя” (от 1558 г., на р. Радоболя, най-стария мост в града), Старият мост (построен през 1566 г. над р. Неретва, разрушен по време на войната през 1993 г. и отново възстановен и открит през 2004 г.), кулите Хелебия и Тара, джамията “Карагьоз Бей” (16 в.) и др. Свободно време. Връщане в Сараево. Нощувка.

4 ден: Вишеград - София (около 600 км.)

Закуска. Отпътуване за Вишеград. Фотопауза до Моста на Дрина - свързвал и разделял културата и религията на босненци и сърби; „свързващ и разделящ мрачните места от Войната”. Продължаване за България. Пристигане в София късно вечерта на ул. Оборище и площад Александър Невски.

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус 2*/3*
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Дуръс
 • Пешеходни разходки в Дуръс
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец" за лица до 69 г.
 • Водач представител по време на пътуването

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните обекти - Амфитеатър в Дуръс - 300 леки (около 4,50 лв.); Музея на Скендербег в Круя - 200 леки (около 3 лв.); Етнографския музей в Круя - 300 леки (около 4,50 лв.); Музея на Онуфрий в Берат - 200 леки (около 3 лв.); Крепостта в Берат - 100 леки (около 1,50 лв.)
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г. - 79 г. (задължително доплащане). Лица над 79 г. не се застраховат!
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“
 • Доплащане за отпътуване от Пловдив в 03.00ч. (при минимум 20 човека и след потвърждаване 10 дни преди отпътуването) - 30.00 лв.
 • Допълнителните екскурзии:

- Екскурзия до Круя и Тирана (при минимум 25 записани): 30 лева (без включени входни такси)

- Екскурзия до Берат (при минимум 25 записани): 30 лева (без включени входни такси)

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи

Валута:

1 лв. ≈ 30 македонски денара
1 лв. ≈ 70 албански леки

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.