Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 260 лв. 19.09.19. потвърдена!

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Батошевски манастир, крепостта Хоталич и още...

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 37 лв.

Информация за програмата
Сподели

Батошевски манастир, средновековният град-крепост Хоталич и Севлиево

Маршрут: София - Севлиево - Хоталич - Батошевски манастир - София

Дати на отпътуване: 12.10.19. - Празник на тиквата (без Батошевски манастир);

Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски – София. Кратка почивка по пътя. Пристигане в Севлиево. Посещение на Дандаловите къщи, Хаджистояновото училище построено през 1844 г., Табаханата (работилница за обработване на кожи). Свободно време за обяд.
Пристигане в ранновизантийската и средновековна крепост Хоталич. Предшественикът на града бил изграден през Х век върху останките на съществуващо ранновизантийско селище и крепост. Запазени са каменни стени достигащи височена от 3 метра, отбранителни кули, както и пет порти. Във вътрешността на крепостта са запазени останки от болярски жилища, семейна църква, казармени и складови помещения. В укрепения външен град могат да се видят останки от четири квартала с две църкви и работилници. През 1994 г. районът е обявен за археологически обект от национално значение. Стопанисва го историческият музей в Севлиево.
След кратката ни разходка в Средновековието се отправяме към Батошевския манастир „Успение Богородично”. Основан през ХІІІ век по времето на цар Михаил Асен. След превземането на България от Османската империя манастирът запустява. По време на Възраждането е възобновен и към манастира е открито килийно училище. В него образование са получили отец Матей Преображенски-Миткалото и Бачо Киро. Опожарен е през 1876 г. и е възстановен след Освобождението. В днешно време манастирът е действащ, мъжки.
Пристигане в София около 20:30 ч.

Полезна информация

*Забележка: на дата 12.10.19. - няма да се посещава Батошевския манастир

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.