Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Стобски пирамиди, Руенски, Рилски и Бобошевски м-ри

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цени от 32 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Бобошевски манастир-Руенски манастир-Рилски манастир-Стобски пирамиди-София

Дата на отпътуване: 01.05; 17.06; 01.09.18;

Отпътуване в 8:00 ч. от площад Александър Невски-София. Пристигане в Бобошевския манастир „Св.Димитър” , основан през ІХ век. Манастирската църква „Св.Димитър” е национален паметник на културата заради изключително ценните стенописи, ранният период на изграждане и степента на запазеност. Това е един от най-старите манастири в България.
Руенски манастир „Св.Иван Рилски” е най-новият български манастир, построен през 2002 год. на място, където е имало стара християнска църква.На около 150 м. по горска пътека се отива до първото убежище на св.Иван Рилски – плитка пещера, край която сега има паметна плоча за светеца.
Рилски манастир е основан през Х в. от покровителя на българския народ Св. Иван Рилски. Светата обител благословена от светеца очаква поклонници от цял свят да се докоснат до поезията на българската духовност. Манастирската църква и сградите около нея са образец на българския възрожденски стил. За уникалността на Рилската света обител свидетелства факта, че е в списъка за Световното наследство на ЮНЕСКО.
След свободното време за разходка и обяд се отправяме към фантастичният свят на Стобските пирамиди. Природен феномен, образуван от 30-40 м. тъмножълти и червеникави наслагвания, разделени в три големи групи. Местните са им дали различни имена-Кулите, Чуките, Братята, Зъберите, Сватовете или Самодивски комини. Има достатъчно време за разходка и наблюдение на прекрасните земни образувания.
Пристигане в София около 20:00 ч. на площад „Александър Невски”.

Полезна информация

Разходката до Стобските пирамиди е по сравнително лека еко пътека с преход около 1.30 ч. в двете посоки. Препоръчваме на туристите да са с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.