Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Стобски пирамиди, Руенски, Рилски и Бобошевски м-ри

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 33 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПО СТЪПКИТЕ НА СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ - РУЕНСКИ И РИЛСКИ МАНАСТИРИ - СТОПСКИ ПИРАМИДИ

(МИКРОБУС)

Маршрут: София - Бобошевски манастир - Руенски манастир - Рилски манастир - Стобски пирамиди - София

Дати на отпътуване: 18.05; 16.06; 01.09.19;

Отпътуване в 8:00 ч. от площад Александър Невски-София. Пристигане в Бобошево, посещение на Възрожденската черква "Св. Богородица".Бобошевската църква е един от най-красивите и величествени възрожденски храмове, не само в Западна, но и в цяла България. Строителството на църквата започва през пролетта на 1851г и завършва след десетилетие - през 1862г. Била е тържествено осветена на 29.10.1862г в присъствието на цялото население. Руенски манастир „Св.Иван Рилски” е най-новият български манастир, построен през 2002 год. на място, където е имало стара християнска църква.На около 150 м. по горска пътека се отива до първото убежище на св.Иван Рилски – плитка пещера, край която сега има паметна плоча за светеца.
Рилски манастир е основан през Х в. от покровителя на българския народ Св. Иван Рилски. Светата обител благословена от светеца очаква поклонници от цял свят да се докоснат до поезията на българската духовност. Манастирската църква и сградите около нея са образец на българския възрожденски стил. За уникалността на Рилската света обител свидетелства факта, че е в списъка за Световното наследство на ЮНЕСКО.
След свободното време за разходка и обяд се отправяме към фантастичният свят на Стобските пирамиди. Природен феномен, образуван от 30-40 м. тъмножълти и червеникави наслагвания, разделени в три големи групи. Местните са им дали различни имена-Кулите, Чуките, Братята, Зъберите, Сватовете или Самодивски комини. Има достатъчно време за разходка и наблюдение на прекрасните земни образувания.
Пристигане в София около 20:00 ч. на площад „Александър Невски”.

Полезна информация

Разходката до Стобските пирамиди е по сравнително лека еко пътека с преход около 1.30 ч. в двете посоки. Препоръчваме на туристите да са с удобни обувки!

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 17 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.