Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

пещера Съева дупка, Тетевен и Тетевенска Рибарица

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 4 вота)

Цена 29 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПЕЩЕРА СЪЕВА ДУПКА - РИБАРИЦА - ТЕТЕВЕН

Маршрут: София - пещера Съева дупка - Тетевен - Тетевенска Рибарица - София

Дати на отпътуване: 08.05; 06.06; 10.07; 28.08.21;

Отпътуване в 8.00 ч. от пл. Ал.Невски и ул. Оборище - София. Кратка почивка по пътя. Посещение на пещера Съева дупка – една от най-красивите в България. Пещерата е на 520 м. надморска височина, 205 м. дължина. Заедно с Ягодинската пещера е считана за една от най-красивите пещери на България. Най-големият сталактит в нея има обиколка от 60 метра. Средната температура в пещерата е 7-11°C, влажността — между 90 и 98%. 70 метра под земята в нея тече река. Смята се, че е на около 3 млн. години. Уникална е и със своите цветове — зелено, кафяво и бяло. Срещат се сталактити, сталагмити, сталактони, хеликтити и дендрити. При преустройството на пещерата са намерени кости на животни, глинени съдове, монети, датирани от времето на римския император Антоний.

Престой в гр. Тетевен. Свободно време за обяд. Град Тетевен обединява в себе си красотата на заобикалящата го природа с извисяващите се хълмове и прохладния бриз на река Вит, както и духът на отминалите векове, витаещ в множеството културни паметници, старобългарска архитектура и непокътнати от времето обичаи и нрави. Посещение на историческия музей, църквата „Всех Светих” – една от най-големите възрожденски църкви, за която се казва,че в двора й е погребан Георги Бенковски. От църквата се разкрива невероятна гледка към града, манастира „Св. Илия”, Основан е по преданието в 11 в.

Отпътуване за Рибарица и Костина - историческа местност в Стара планина, близо до Тетевен. Това е мястото, където е загинал Георги Бенковски и именно тук в негова памет е издигнат паметник през 1908 г. край т.нар. "Кърваво кладенче". Представлява обширни поляни, подходящи за пикник.

Отпътуване за София. Пристигане след 19.30 ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти: пещерата "Съева Дупка" (10 лв за възрастни, 5 лв за деца до 18 години и пенсионери),историческия музей в Тетевен (2 лв за възрастни, 0,50 лв за ученици и пенсионери)
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти