Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 480 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Крушунски водопади, Ловеч, Деветашката пещера - 02.06.24

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 10 вота)

Цена 45 лв.

Информация за програмата
Сподели

КРУШУНСКИ ВОДОПАДИ - ДЕВЕТАШКА ПЕЩЕРА - ЛОВЕЧ

Маршрут: София-Крушунски водопади-Деветашка пещера-Ловеч-София

Дати на отпътуване: 02.06.24

Отпътуване от София в 7:30 ч. от пл. Александър Невски и ул. Оборище - София.

Отпътуване за с. Крушуна и изкачване по екопътеката в местността „Маарата” към Крушунските водопади, най-голямата в страната водна травертинова каскада с много водоскоци, прагове, басейнчета и наситена с водни капки , освежаваща атмосфера. Изкачването до главния 20-метров водопад е около 20-25 мин по стръмна еко-пътека с много приказни мостчета, стъпала и парапети. Препоръчваме Ви да носите удобни, ниски обувки.

Свободно време за разходка по еко-пътеката.

Отпътуване за село Деветаки. Пешеходна разходка до Деветашка пещера.

Пещерата е величествена и красива. Намира се на скалистия бряг на река Осъм, северно от село Деветаки. Тя е една от най-големите пещери в България. Входът й е с височина 35 метра и ширина 30 метра. Деветашката пещера е суха, много просторна и добре защитена от силни въздушни течения. На тавана й има седем огромни отвора, наричани от местните Окната.

Отпътуване за Ловеч - един от най-старите градове в България, налице са много свидетелства за живота на първите жители на Ловеч – траките, през ІV–ІІІ век пр.н.е. Старият град възниква върху развалините на тракийския град Мелта, който вероятно е бил столица на тракийското племе мелди. По-късно при колонизацията на Балканския полуостров от римляните, те наричат града Президиум. Той се превръща във важна стратегическа точка за римляните, която свързва Бяло море с река Дунав. През 1187 г. пред стените на Ловешката крепост е сключен мир, с който Византия признава независимостта на България. С него се поставят основите на Втората българска държава. През XIV век е родово владение на цар Иван Александър

Заради богатството си градът е наречен Алтън (златен). От 1780 г. до 1784 г. Ловеч се развива най-бурно. Според някои данни тогава има 20 000 жители. През 1872-1874 г. възрожденският майстор Колю Фичето изгражда единствения на Балканите покрит мост, който е преустроен през 1931 г. и до днес е един от символите на града.

В началото на 70-те години на XIX век Апостолът на българската свобода Васил Левски, изграждайки основите на Вътрешната революционна организация, избира Ловешкия комитет за център и го нарича “Временно правителство на България”.

Възможнжст за посещение на архитектурния резерват – Вароша, Етнографския комплекс , Музея на Васил Левски, църквата, в която е служил Поп Кръстьо, или да извървите 300-та стъпала до паметника на Апостола на Свободата. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка до възстановката на покрития мост на Колю Фичето.

Отпътуване за София. Пристигане след 20.00 ч. на пл. Александър Невски и ул. Оборище.

Препоръчваме на туристите да бъдат подготвени с удобни обувки!

Полезна информация

Препоръчваме на туристите да бъдат подготвени с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.