Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

За 1 ден до Велинград, Плиоценски парк - Дорково, Крепост Цепина

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 3 вота)

Цена 29 лв.

Информация за програмата
Сподели

Велинград, Плиоценски парк - Дорково, Крепост Цепина

Маршрут: София - Велинград - крепост Цепина - София

Дати на отпътуване: 15.05; 13.06; 19.09.21;

Отпътуване в 8:00 ч. от пл. Александър Невски и ул. Оборище – София. Кратка почивка по пътя. Пристигане при средновековната българска крепост Цепина, издигната между XI и XIII век на мястото на старо тракийско селище. В началото на XIII в. Е седалище на българския болярин Алексий Слав. Разрушена е от османските нашественици. Запазени са останки от крепостната стена, водохранилища, черкви и други постройки.

Посещение на природо-научен музей наречен "Плиоценски парк" в село Дорково, в който са представени находки от плиоцена, открити в палеонтологичното находище в местността „Кокалите“ около селото. Находището е най-голямото познато на палеонтолозите струпване на кости от над 30 вида животни на едно място. Открити са над 600 кости на 15 м2 площ. Това е най-голямото палеонтологично находище на Балканите и втората най-значима експозиция в Европа.Природата в региона през плиоцена се представя чрез 10-метрова пейзажна диорама "Фауната и природата край Дорково и на Балканите преди 5 милиона години".

Пристигане във Велинград – град известен с минералните си извори. Свободно време за обяд и посещение на историческия музей. Градът съществува като такъв от 28 януари 1948 г., когато с министерско постановление се обединяват трите села Каменица, Лъджене и Чепино.

Отпътуване към парк Клептуза. Карстовият извор е обявен за природна забележителност през 1966 г. Всяка секунда от извора бликат около 570 л. вода, на която средната температура е 8 º С. Част от водите пълнят изкуствено езеро, разположено в красив парк. Свободно време за разходка,.

Отпътуване за София. Пристигане около 19:30 ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти: историческия музей във Велинград - 3 лв; музея "Плиоценски парк" - 5 лв.
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.