Преференциална оферта

Непознатият Истанбул 27.10. - 3 нощ. - 199 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Тракийска гробница Жаба могила, Стрелча и Панагюрище

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 4 вота)

Цена 29 лв.

Информация за програмата
Сподели

Тракийска гробница Жаба могила, Стрелча и Панагюрище

Маршрут: София - Панагюрище - Стрелча - София

Дати на отпътуване: 29.05 - празник на розата в Стрелча; 24.07; 22.09; 30.10.21;

Отпътуване в 8:00 ч. от пл. Александър Невски и ул. Оборище - София. Посещение на град Панагюрище - град свързан с Априлското въстание, център на IV революционен окръг. Тук апостолите Панайот Волов и Георги Бенковски организират силен и деен революционен комитет, който успява да вдигне цялото население на въоръжена борба за освобождение. Тук е родена известната българска учителка Райна Попгеоргиева, която ушива въстаническото знаме с думите „Свобода или смърт“ и остава в историята като Райна Княгиня. Посещение на историческия музей, където е изложено копие на Панагюрското златно съкровище, къща-музей „Райна Княгиня“ и Дудековата къща.

Отпътуване за гр. Стрелча. Свободно време за обяд. Разглеждане на историческия музей и тракийската гробница „Жаба могила“. Разходка в парка с макети на исторически паметници в България.

Пристигане в София след 19.00ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище в София.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти: музея в Стрелча (2 лв), за музейните обекти в Панагюрище (комбиниран билет за трезор "Панагюрско златно съкровище", археологическа експозиция, Дудекова къща, макет на панагюрска занаятчийска чаршия, експозиция "Априлско въстание" - 6 лв за възрастни, 3 лв за учащи и пенсионери; входна такса за Тутева и Лекова къща - 2 лв за възрастни, 1 лв за учащи и пенсионери)
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.