Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Пазарджик, Червената църква в Перущица и парк о-в Свобода

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 30 лв.

Информация за програмата
Сподели

Пазарджик, Червената църква в Перущица и парк о-в Свобода

Маршрут: София-Пазарджик-Перущица-София

Дати на отпътуване: 30.05; 04.07; 21.08; 25.09; 23.10.21;

Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски и ул. Оборище – София. Кратка почивка по пътя. Пристигане в гр. Пазарджик - един от ценровете на античната култура. В района са открити много селища и селищни могили от новокаменната, каменно-медната и бронзовата епоха. Градът е основан в началото на ХV в. от татари и турци, преселили се в него, от което произлиза името му до 1934 г. – Татар Пазарджик. В града могат да бъдат посетени Регионален истоически музей, Етнографски музей, къща-музей „Станислав Доспевски”, както и църквата „Св. Богородица” изградена в периода 1836-1837 г. Храмът е шедьовър на българската строителна школа. Дърворезбеният иконостас е удивителен – един от най-добрите образци на възрожденското изкуство на Балканите. Свободно време за обяд и разходка до Парка за отдих Острова в р. Марица, където се намира най-дългата пейка за отдих в България.

Отправане за гр. Перущица. Градът съществува още от тракийско време. През Средновековието са били изградени две крепости – Градището и Момино кале. През Възраждането града се превръща в оживен книжовно-просветен център. Посещение на Червената църква, която е уникален архитектурен паметник. Датирана към VІ в., днес са запазени само отделни стени. Считана е за една от най-представителните в архитектурно отношение раннохристиянски църкви. Името й идва от цвета, получен от спойката на тухлите с червен хоросан. Храмът е бил богато украсен, а подът му покрит с мозайка. До определена височина стените са били облицовани с плочки, а над дях покрити със стенописи. Църквата е паметник на културата с национално значение.

Отпътуване за София. Пристигане около 20:00 ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус / автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не включва:

  • Входните такси на посещаваните обекти: Червената църква (4 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), историческия музей в Перущица (4 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери)
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.