Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Пазарджик, Червената църква в Перущица и парк о-в Свобода

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цени от 29 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Пазарджик-Перущица-София

Дати на отпътуване: 16.06; 11.08.18;

Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски – София. Кратка почивка по пътя. Пристигане в Пазарджик. Благоприятното разположение на града го превръща в един от ценровете на античната култура. В района са открити много селища и селищни могили от новокаменната, каменно-медната и бронзовата епоха. Градът е основан в началото на ХV в. от татари и турци, преселили се в него, от което произлиза името му до 1934 г. – Татар Пазарджик. В града могат да бъдат посетени Регионален истоически музей, Етнографски музей, къща-музей „Станислав Доспевски”, както и църквата „Св. Богородица” изградена в периода 1836-1837 г. Храмът е шедьовър на българската строителна школа. Дърворезбеният иконостас е удивителен – един от най-добрите образци на възрожденското изкуство на Балканите. Свободно време за обяд и разходка до Парка за отдих Острова в р.Марица, където се намира най-дългата пейка за отдих в България.
Отправяме се към Перущица. Градът съществува още от тракийско време. През Средновековието са били изградени две крепости – Градището и Момино кале. През Възраждането града се превръща в оживен книжовно-просветен център. Ще посетим Червената църква, която е уникален архитектурен паметник. Датирана към VІ в., днес са запазени само отделни стени. Считана е за една от най-представителните в архитектурно отношение раннохристиянски църкви. Името й идва от цвета, получен от спойката на тухлите с червен хоросан. Храмът е бил богато украсен, а подът му покрит с мозайка. До определена височина стените са били облицовани с плочки, а над дях покрити със стенописи. Църквата е паметник на културата с национално значение.
Отпътуване за София. Пристигане около 20:00 ч.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.