Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Пещера Снежанка, Батак и язовир Батак

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цени от 29 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Батак-язовир Батак-София

Дати на отпътуване: 24.06; 11.08.18;

Отпътуване в 7:30 ч. от площад "Александър Невски" – София. Кратка почивка по пътя. Посещение на пещера Снежанка - една от най-красивите пещери в България,която само в 145 метра дължина е събрала всички видове пещерни образувания. Само сталактитите са 800 000 хиляди. Изкачването е около 40 - 50 минути , но има сериозен наклон. До входа има чайна и сувенирен магазин. .
Разглеждане на историческия град Батак. - историческия музей, историческата църква „Св. Неделя” построена през 1813 г. от прочутата школа на Брациговските майстори - паметник от национално значение. При потушаването на Априлското въстание 2000 от местните жители, много от които майки с деца, потърсили спасение в Божия храм. Църквата се превърнала в общ гроб на всички, потърсили убежище в нея. Посещение на етнографския музей.
Разходка в м.Цигов чарк край яз.Батак. Местността Цигов Чарк се намира на 1150 метра надморска височина между град Велинград и град Батак. Това е превъзходен курорт, чийто прекрасен въздух, планинска природа и очарователни гледки са чудесни предпоставки за една пълноценна и спокойна почивка. Язовирът предлага отлични условия на любителите на риболова и водните спортове, което го прави любимо място за туристите.
Поемаме пътя към София. Пристигане около 20:00 ч.

Полезна информация

Препоръчваме на туристите да обърнат внимание на температурата в пещерата и да бъдат подготвени с връхни дрехи и удобни обувки! Има преход около800 м.пеша.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.