Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

1 ден в Осоговската планина

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 28 лв.

Информация за програмата
Сподели

1 ДЕН В ОСОГОВСКАТА ПЛАНИНА

Маршрут: София - Хисарлъка - к-с „Трите буки”

Дати на отпътуване: 18.05; 23.06; 24.08.19;

Отпътуване в 8:00 ч. от площад Александър Невски – София. Пристигане в Кюстендил - свободно време. Разходка в Парк“Хисарлъка” намиращ се по най-ниските разклонения на Осоговската планина, в непосредствена близост до гр. Кюстендил. Предлага невероятни условия за отдих и туризъм сред прекрасна природа, крепостни останки, хотели, заведения и беседки. Площта му е 1300 дка. Разходката в парк “Хисарлъка” е приятна, като специално за пешеходци има изградена пешеходна зона, “Пътека на здравето”, а за влюбените – “Алеята на любовта” В парка се намира и Зоолгическата градина на града . Едно от най-атрактивните места в парка e забележителнoстта средновековна крепост "Хисарлъка". Тя е построена в края на ІV и началото на V век. Съществувала е през Първата и Втората Българска държава, но е била разрушена през ХV век от османските завоеватели. Крепостта е била използванакато феодален замък. В наши дни част от крепостта е реставриранаиосветена иса поставени описания.
Местността "Три буки" е разположена в планина Осогово. Надморската височина е 1680 метра. Лятно време местността е прекрасно място за излети и изходна точка за изкачване на връх Руен. Свеж боров въздух, много място за почивка и забавления. Три буки се намира на 20 км от гр. Кюстендил. В комплекса е печатът за 100-те национални обекта – връх Руен. Има възможност да се използва открития басейн (при хубаво време). Отпътуване за София. Пристигане около 20:00 ч.

Полезна информация

Препоръчваме на туристите да са с удобни обувки!

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г. на ЗК Армеец
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.