Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Манастир "7-те престола", Черепишки манастир и още...

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 4 вота)

Цена 27 лв.

Информация за програмата
Сподели

МАНАСТИР СЕДЕМТЕ ПРЕСТОЛА - ЧЕРЕПИШКИ МАНАСТИР - ПАМЕТНИКА "ДЯДО ЙОЦО ГЛЕДА" - РИТЛИТЕ

Маршрут: София - Паметник „Дядо Йоцо гледа” - Черепишки манастир - Ритлите - Манастир „Седемте престола”-София

Дати на отпътуване: 07.06; 05.07; 16.08.20;

Отпътуване в 8:00 ч. от площад "Александър Невски" – София. Първата спирка е Паметникът „Дядо Йоцо гледа”- паметникът на Българската свобода. Издигнат на най-красивото място на Искърското дефиле, 5-метровата скулптура на Вазовия герой приветства отново България...
В подножието на величествени скали край река Искър, през ХІV век възниква Черепишкият манастир „Успение Богородично”. Вероятно съществувал през цялото Второ българско царство, пазещ българщината като крепост, манастирът бил опожаряван неколкократно. През ХVІІ век бива възстановен от свети Пимен Зографски. Монасите от Черепишкия манастир активно участвали в борбите за национално и църковно самосъзнание. През Възраждането става изключителен духовен и книжовен център.
След това се отправяме към изключителния природен феномен - Ритлите. Широко са разперили криле 3 реда светлокафяви карстови ребра, наподобяващи ритли на кола. Високи 50-60 м. и дебели между 2 и 7 м. тези пластове от твърд скален материал прорязват цялата околна планина. Влакови линии преминават през прокопан в тях тунел. Впечатляващи и величествени Ритлите са обявени за природна забележителност през 1938 г.
Отправяме към Осеновлашкия манастир „Св.Богородица” известен още като „Седемте престола”. Освен традиционния олтар в манастирската черква били вградени още 6 малки самостоятелни олтара, нещо, което не се среща в нито един друг български християнски храм. Това дава името на манастира - Седемте престола. Според преданието, манастирът е основан през ХІ век от брата на Петър Делян, княз Георги, който в преклонна възраст приел монашеското име Гавраил и станал първият игумен. Тук, в манастира, народният поет Иван Вазов е идвал на почивка и е написал баладата си „Клепалото бие”. При манастира има аязмо.
Тръгване за София в 17.00 ч. Пристигане около 20.00 ч.

Полезна информация

Единственото ходене пеша е до Черепишкия манастир около 800 м по равен път – асфалт.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.