Преференциална оферта

Истанбул и Църквата на 1-во число, която сбъдва желания

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Кремиковски, Врачешки, Етрополски манастири

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 3 вота)

Цена 27 лв.

Информация за програмата
Сподели

Кремиковски, Врачешки, Етрополски манастири, водопада Варовитец и Етрополе

Маршрут: София-Кремиковски манастир-Врачешки манастир-Правец-Етрополе-Етрополски манастир-София

Дати на отпътуване: 19.07; 04.10.20;

Отпътуване в 8:00 ч. от площад "Александър Невски" – София. Първо се посещава Кремиковския манастир „Св. Георги Победоносец” построен през Второто българско царство. Предполага се ,че първия му ктитор е бил цар Иван Александър. В старата църква на манастира са съхранени много ценни стенописи. По време на Възраждането манастирът бил важен книжовен център. Кремиковският манастир подслонил трима от четниците на Ботевата чета. Надпис над вратата на черквата свидетелства, че Светата обител била дарител на българския манастир в Атон. В близост до манастира има извор с лековита вода.
Врачешкият манастир „Св. Четиридесет мъченици” също е построен по време на Второто българско царство, след победата на цар Иван Асен ІІ над деспот Теодор Комнин при Клокотница. Манастирът първоначално е мъжки, в последствие става девически, какъвто е и до днес. Разрушен в края на ХІV в., възстановен и разрушен отново през ХVІІІ век. След второто разрушаване от манастира не останало нищо, освен иконата на Св. Богородица.
Пристигане в Етрополе. Свободно време за обяд, след това разглеждане на етнографския музей и се отправяне към Етрополския манастир.
На 5 км. източно от град Етрополе се намира манастира „Св. Троица” разположен в яворова гора. Манастирът е известен с книжовната си школа през ХVІ-ХVІІ век, т. нар. Варовитецка Етрополска книжовна школа. Ценен паметник на школата е житието на Св. Иван Рилски, което разказва за пренасянето на мощите на светеца от Търново в Рилския манастир. Водата, която тече от аязмото, представляващо карстов извор, образува около 20 метров водопад носещ името Варовитец.
Пристигане в София около 19:30 ч.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.