Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Костенски водопад, Крепост Траянови врата, Ихтиман

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 3 вота)

Цена 28 лв.

Информация за програмата
Сподели

Костенски водопад, Крепост Траянови врата, Крепост Цари мали град, Ихтиман

Маршрут: София - Ихтиман - Костенски водопад - Траянови врата - Цари мали град - София

Дати на отпътуване: 28.06; 15.08. - Национален събор "Траянови врата - величие и памет българска" - възстановка от ист. съботия от 986 г; 27.09.20;

Отпътуване в 8:00 ч. от площад Александър Невски – София. Пристигане в с.Белчин и посещение на крепостта Цари мали град, църквата "Св.Петка".
Тръгване към Костенския водопад. Лесно достъпен, водопада е с височина 12 м. През 1974 г. е обявен за природна забележителност. Народния поет Иван Вазов е посещавал водопада и му е посветил 2 от стихотворенията си. Ще имаме достатъчно време за разходка и обяд, в близките заведения. Отправяме се към останките от крепостта Маркова механа, които се намират на около 600 метра от прохода Траянови врата. По-често обаче се нарича крепост "Траянови врата" заради името на местността, в която се намира. Тя датира от времето на Римската империя, като по онова време се нарича Шипон (Stipon). Крепостта е проучена при разкопки през 1975.. Прохода може да бъде минат с автобус и води до крепостта. Крепостта е известна още от ІІІ век, проучена е от Димитрина Джонова през 1975 г. Свързва се с името на римския император Траян. През 986 г. на този проход се сражават цар Самуил и византийския император Василий ІІ. През 1443 г. похода на Владислав Варненчик минава точно през прохода Траянови врата.
Отпътуване за София. Пристигане около 19:00 ч.

Полезна информация

*ВАЖНО: Препоръчваме на туристите да са с удобни обувки!

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.