Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Костенски водопад, Крепост Траянови врата, Ихтиман

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цени от 23 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Ихтиман-Костенски водопад-Траянови врата-София

Дати на отпътуване: 15.04; 19.05; 17.06.18;

Отпътуване в 8:00 ч. от площад Александър Невски – София. Пристигане в Ихтиман и посещение на историческия музей.
Тръгване към Костенския водопад. Лесно достъпен, водопада е с височина 12 м. През 1974 г. е обявен за природна забележителност. Народния поет Иван Вазов е посещавал водопада и му е посветил 2 от стихотворенията си. Ще имаме достатъчно време за разходка и обяд, в близките заведения. Отправяме се към останките от крепостта Маркова механа, които се намират на около 600 метра от прохода Траянови врата. По-често обаче се нарича крепост "Траянови врата" заради името на местността, в която се намира. Тя датира от времето на Римската империя, като по онова време се нарича Шипон (Stipon). Крепостта е проучена при разкопки през 1975.. Прохода може да бъде минат с автобус и води до крепостта. Крепостта е известна още от ІІІ век, проучена е от Димитрина Джонова през 1975 г. Свързва се с името на римския император Траян. През 986 г. на този проход се сражават цар Самуил и византийския император Василий ІІ. През 1443 г. похода на Владислав Варненчик минава точно през прохода Траянови врата.
Отпътуване за София. Пристигане около 19:00 ч.

Полезна информация

*ВАЖНО: Препоръчваме на туристите да са с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.