Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Овчарченски водопад, Ресиловски м-р, Сапарева баня

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цени от 20 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Ресиловски манастир-Овчарченски водопад-Сапарева баня-Парк "Рила"-София

Дати на отпътуване: 01.07; 19.08.18;

Отпътуване в 8:00 ч. от площад "Александър Невски" – София. Посещение на Ресиловския манастир „Покров Богородичен”, намиращ се в северозападното подножие на Рила планина. Основан е през 1932 г., а през 1995 г. е разширен и обновен. В близост до манастира са построени параклиса „Св. Дух” и аязмо.
От манастира поемаме към Овчарченския водопад Горица. До него се стига по лека еко пътека на разстояние около 700 м. Водопадът пада от 39 м. височина и гледката е впечатляваща. Има достатъчно време за разходка сред прекрасната рилската природа до Овчарченския водопад.
Заминаване за Сапарева баня. Градът е известен с горещите си минерални извори и единствения в България и на Балканите гейзер-фотан. Водата, която извира от него е с температура 103 ºС.
След това се отправяме към курортното селище Паничище разположено на 1400 м.н. в. посещение информационен център „Паничище” и разходка в планината. Отпътуване за София. Пристигане около 19:00 ч.

Полезна информация

*ВАЖНО: Препоръчваме на туристите да са с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.