Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Овчарченски водопад, Ресиловски м-р, Сапарева баня

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цени от 20 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Ресиловски манастир-Овчарченски водопад-Сапарева баня-Парк "Рила"-София

Дати на отпътуване: 01.07; 19.08.18;

Отпътуване в 8:00 ч. от площад "Александър Невски" – София. Посещение на Ресиловския манастир „Покров Богородичен”, намиращ се в северозападното подножие на Рила планина. Основан е през 1932 г., а през 1995 г. е разширен и обновен. В близост до манастира са построени параклиса „Св. Дух” и аязмо.
От манастира поемаме към Овчарченския водопад Горица. До него се стига по лека еко пътека на разстояние около 700 м. Водопадът пада от 39 м. височина и гледката е впечатляваща. Има достатъчно време за разходка сред прекрасната рилската природа до Овчарченския водопад.
Заминаване за Сапарева баня. Градът е известен с горещите си минерални извори и единствения в България и на Балканите гейзер-фотан. Водата, която извира от него е с температура 103 ºС.
След това се отправяме към курортното селище Паничище разположено на 1400 м.н. в. посещение информационен център „Паничище” и разходка в планината. Отпътуване за София. Пристигане около 19:00 ч.

Полезна информация

*ВАЖНО: Препоръчваме на туристите да са с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.