Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

крепост Цари Мали град и Самоков

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 3 вота)

Цена 22 лв.

Информация за програмата
Сподели

Крепост Цари Мали град и Самоков

Маршрут: София - Цари Мали Град - Самоков - София

Дати на отпътуване: 27.03; 15.05; 07.08; 09.10.21;

Отпътуване в 8:00 ч. от пл. Александър Невски и ул. Оборище. Пристигане в с. Белчин и посещение на крепостта Цали Мали град - римска крепост с военно-охранителни функции, която в късния си етап се превръща в укрепено селище, крепостната стена огражда площ от 9 декара, като до момента са разкрити 3 от 4-те кули на крепостта. Северно от портата е разкрит и християнски храмов комплекс, датиран към XV-XVI век. Църквата, намираща се извън крепостните стени, е датирана към XV век, като основите са вкопани в раннохристиянски храм от V-VI в. Монети и битова керамика свидетелстват за оживена търговия и култура от IV-VI век. Крепостта вероятно е разрушена и изоставена през VI век. В двете възстановени кули са изложени артефакти открити при разкопките. Посетителите могат да достигнат обекта по екопътека или с панорамно влакче. Посещават се църквата „Св.Петка“, в която се съхраняват мощи на светицата и етнографски музей в близост до нея.

Отправяне към Самоков. Свободно време за обяд. Разглеждане на историческия музей, джамията, метоха и митрополитската църква. Отпътуване за София. Пристигане около 19:00 ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти: Цари Мали град / 4.00 лв./ 2.00 лв.за пенсионери и ученици – в цената са включени изкачването с панорамното влакче в двете посоки, Музея и джамията в Самоков - 2.00 лв.
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.