Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в Испания

Разпечатайте офертата

Испания – Барселона, Италия и Фрeнска Ривиера

10 Дни / 8 Нощувки
Автобус

Цени от 799 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Мурано-Бурано-Венеция-Лидо Ди Йезоло-Сен Тропе-Коста Дел Маресме-Барселона-Ница-Кан-Монако-Монте Карло-Словения-София

Дати на отпътуване: 01.09; 22.09.18;

10 дни / 8 нощувки / 8 закуски / 4 вечери - само с един нощен преход

1 ден: София - Италия (900 км)
Отпътуване от София в 14.00ч. (Трафик Маркет) за Венеция.
• Възможност за трансфер от Велико Търново и обратно при мин. 15 туристи, срещу доплащане от общо 40 лв. на човек;
Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия. Нощен преход.

2 ден: Пунта Сабиони - Бурано - Мурано - Венеция - Лидо ди Йезоло /Кавалино (50 км)
екскурзия испанияПристигане в Италия рано сутринта. Отпътуване с корабче от Пунта Сабиони до островите в Лагуната и Венеция (с/у допълнително заплащане 25 евро за възрастен и 18 евро за деца до 12г.). Бурано - известен с производството на дантели и с многоцветните си къщи, които ориентирали моряците; Мурано - известен с производството на венецианско стъкло (посещение на стъкларска фабрика с демонстрация на производството). Продължаваме от островите с корабчето до Венеция. Туристическа програма във Венеция: моста на въздишките, двореца на Дожите, площада и базиликата Сан Марко, кулата Сансовино, кафене Флориан, моста Риалто с пазара. Връщане с корабче от Сан Марко до Пунта Сабиони. Отпътуване с автобуса до Лидо ди Йезоло, настаняване в хотел. Нощувка /1/ в района на Лидо ди Йезоло / Кавалино / Тревизо.

3 ден: Лидо ди Йезоло/ Кавалино - Сен Тропе/Фрежус (720 км)
Закуска. Отпътуване за Сен Тропе - морски курорт на Френска Ривиера със световна известност, любим курорт на световни знаменитости. Пристигане привечер. Разходка в Сен Тропе. Настаняване в хотел. Нощувка /2/ в района на Сен Тропе/Фрежус.

4 ден: Сен Тропе - Коста дел Маресме (570 км)
Закуска. Отпътуване за Коста дел Маресме /курорт близо до Барселона/. Пристигане следобед и настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка /3/ в Коста дел Маресме.

5 ден: Коста дел Маресме - Барселона - Коста дел Маресме (100 км)
екскурзия испанияЗакуска. Отпътуване за Барселона. Панорамна обиколка с автобус: катедралата Саграда Фамилия, парка Гуел, площад Испания, паметника на Колумб, пл. Каталуня, националния Дворец, Кралския площад, Кметството, бул. Рамблас. Следва пешеходна програма. Свободно време в Барселона. Връщане в хотела. Вечеря. *По желание (с/у доплащане - 40 евро) посещение на испанска национална вечер - програма с фламенко и рицарски турнир. Нощувка /4/.

6 ден: Коста дел Маресме - по желание Барселона или Монсерат
Закуска. Свободно време в Барселона за разглеждане на музеи, свободно време в Коста дел Маресме с възможност за плаж или по желание екскурзия до Монсерат (с/у доплащане 20 евро + билет около 7 евро) - бенедектински манастир от XI век, в който се съхранява Черната Мадона - Девата на Монсерат - Покровителка на Каталуния. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка /5/.

7 ден: Коста дел Маресме - Барселона - Коста дел Маресме (100 км)
Закуска. Свободно време в Барселона за посещение на музеи по интереси: аквариума на Барселона, музей Пикасо, Ноу Камп, Испанско село /Испания, представена в миниатюри/ или свободно време в Коста дел Маресме с възможност за плаж. По желание (с/у доплащане - 12 евро) посещение на известната атракция в Барселона - магическите пеещи фонтани. Вечеря. Нощувка /6/.

8 ден: Коста дел Маресме - Ница/Кан (670 км)
Закуска. Отпътуване за Френска Ривиера. Пристигане вечерта в Кан, вечерна разходка: крайбрежния булевард Кроазет, Фестивалния дворец, Алеята на славата. Настаняване в хотел. Нощувка /7/ в района на Ница/Кан.

9 ден: Ница - Кан - Монако - Монте Карло - Словения (780 км)
екскурзия испанияЗакуска. Разглеждане на Ница: площад Масена, Променад Дез Англе. Следва туристическа програма в Монако: океанографския музей на Жак-Ив Кусто, катедралата с гроба на Грейс Кели, двореца на фамилия Грималди. Разглеждане на Монте Карло: част от трасето на Формула 1, което преминава през Монако с трудния завой Фибата, Казиното, гранд хотел Париж и ботаническия парк. Отпътуване за Словения, настаняване в хотел. Нощувка /8/ в Словения.

10 ден: Словения - София (900 км)
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта

Полезна информация

Допълнителна информация:
В дните в курорта Коста дел Маресме - Пинеда де Мар без организирана тур.програма и предвидени за свободно време и плаж, туристите, желаещи да отидат в Барселона, могат да ползват местен транспорт – на всеки 30 минути от центъра на Пинеда де Мар тръгва крайградско влакче до Барселона, и също през 30 мин. от Барселона до Пинеда де Мар. Продължителност на пътуването около 30 минути, цена на билет в една посока 5 евро. Спирки в Барселона: пл.Каталуня, Централна гара Sants

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.