Преференциална оферта

Фестивал на лалето - грабнете сега

Екскурзии в Мексико

Разпечатайте офертата

Мексико сити и Куба

11 Дни / 9 Нощувки
Самолет

Цени от 5200 лв.

Информация за програмата
Сподели

11 дни / 9 нощи

Дата на отпътуване: 31.03. - 10.04.18.

1 ден:
Полет София – Мексико сити. Трансфер и настаняване в хотел в центъра на града. Кратък брийфинг относно изпълнението на програмата. Нощувка /1/.

2 ден:
екскурзия до мексикоЗакуска. Панорамна обиколка на Мексико Сити – 25-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „ Ел Цокало ” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „ Пасео де ла Реформа ”; изкачване на 42-ия етаж на Латиноамериканската кула. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Продължаваме към Чапултепек Парк, където се намира Музеят на историята и Дворецът на Чапултепек. Свободно време. Вечерта, по желание - посещение на традиционен ресторант с музика на живо. Нощувка /2/.

3 ден:
екскурзия до мексикоЗакуска. Целодневна екскурзия до Теотиуакан - монументален град от пирамиди, дворци и храмове. Смята се, че е заселен около 100 г. пр.н.е. и е имал над 100 000 жители. За първите шест века след Христа Теотиуакан е бил вероятно най-влиятелният център на политическа, религиозна и културна власт в Централна Америка. Ацтеките, които идват по-късно, вярват, че космосът е създаден тук. Двехилядолетния религиозен жертвен център се намира на 53 км. Североизточно от Мексико Сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни царемонии на маите – 63-метровата “ Пирамида на Слънцето ”, която се вижда отдалече; “ Пирамидата на Луната ”; “ Дворецът на Ягуара ”; “ Храмът на Кецалкоатъл ”; “ Дворецът на Кецалкоатъл ”; “ Булевардът на мъртвите ”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. След пирамидите ще дегустираме и ще се запознаем с производството на националното мексиканско питие - текила. На връщане към Мексико сити ще посетим националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Нощувка /3/.

4 ден:
Закуска. Трансфер до летището за полет до Канкун. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел. Свободно време за плаж, почивка и възможност да се насладите на удобствата и ол инклузива на хотела. Нощувка /4/.

5 ден:
Свободно време за плаж и почивка. Възможност за включване в многобройните екскурзии и атракциони, които се организират на място. Нощувка /5/.

6 ден:
екскурзия до мексикоСвободно време за плаж и почивка. За желаещите – целодневна екскурзия до археологическия град Чичен Ица, едно от новите 7 чудеса на света и най- добре възстановеният град на маите, където се намират изключително интересни обекти, сред които и пирамидата на Кукулкан. В Чичен- Ица могат да видят храмове и тераси, стъпаловидни пирамиди, стълбища, олтари, дворци, тронове, издялани надписи, пазари, дворове за игра с топка, бани, обсерватория и статуи на богове. Връщане в хотела. Нощувка /6/.

7 ден:
Свободно време за плаж и почивка. Нощувка /7/.

8 ден:
Свободно време. Трансфер до летището за полет Канкун – Хавана. Пристигане, трансфер и нстаняване в хотел в централната част на Хавана. Възможност за посещение на „Каса де ла мусика”. Нощувка /8/.

9 ден:
екскурзия до мексикоЗакуска. Обзорна екскурзия на Хавана – един от най- очарователните градове в света. Старият град с прекрасните сгради и площади в колониален стил, датиращи от 16 век, днес е признат от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство: Стара Хавана - Централния площад, площада на Катедралата, централната улица ”Обиспо”, централния парк, сградата на Парламента, театъра ”Гарсия Лорка”, булевард „Прадо”; Съвременна Хавана - централната улица „Ла Рампа”, площада на Революцията, квартал „Мирамар”, квартал „Кубанакан”, Барловенто – Марина Хемингуей. Посещение на фабрика за производство на кубински пури и ром.
За желаещите - посещение на Kабаре „Тропикана”. Нощувка /9/.

10 ден:
Закуска. Полудневна екскурзия “По стъпките на Хемингуей” - Отпътува се за градчето Сан Франсиско де Паула, където писателят е живял до края на живота си в къщата си Finca Vigia, сега превърната в музей. По време на екскурзията е включен обяд и се посещават още: малкото рибарско градче Кохимар, ресторант „Floridita” и известния бар „La Bodeguita del Medio”. Разглежда се и стаята на Хемингуей в хотел „Ambos Mundos”, от панорамната тераса, на който се открива една от най-хубавите гледки към Стария град. Трансфер до летището за полет до България.

11 ден:
Пристигане в София.

Полезна информация
  • Не се изисква входна виза на български граждани за Мексико.
  • Доплащане за самостоятелна стая – 860 лева
  • Намаление за 3-ти възрастен в тройна стая – 220 лева
  • Намаление за деца до 12 год. в стая с двама възрастни – 420 лева
  • Забележка: Пакетната цена е валидна за група от минимум 12 човека. При по-малък брой, Туроператорът си запазва правото на промяна в цената, която ще се определи и предложи, в зависимост от броя на индивидуалните туристи.
  • Окончателната информация за броя на пътуващите се обявява в последния ден от срока за записване.
  • Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на влизане в Мексико.