Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 260 лв. 19.09.19. потвърдена!

Екскурзии в Македония

Разпечатайте офертата

Охрид - манастир Свети Наум - Скопие

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 6 вота)

Цени от 125 лв.

Информация за програмата
Сподели

ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО - ОХРИД - БИЛЯНИНИ ИЗВОРИ - МАНАСТИР СВЕТИ НАУМ - СТРУГА - СКОПИЕ

Маршрут: София - Скопие - Охрид - София

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

Дати на отпътуване: 21.09; 01.11.19;

1-ви ден: София - Скопие - Охрид ( 400 км.)

Отпътуване от София в 7:00 ч. от ул. Оборище и площад "Александър Невски". Пристигане в Охрид ранния следобяд. Настаняване. Свободно време или пожеление екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка.

2-ри ден: Охрид

Пешеходна туристическа обиколка на стария град с местен екскурзовод: площада и пристана на града, църквите "Св. Йоан Канео", "Св. Панталеймон" (Плаошник), където с намират мощите на К. Охридски, Самуиловата крепост,църквата "Св.Богородица Перивлепта "XII в. , Амфитеатъра, църквата "Св. София" (раннохристиянска базилика), къщата на братя Робеви, Стария чинар. Свободно време в Охрид или допълнителна екскурзия по желание. Вечерта – по желание с допълнително заплащане – организиране на вечеря в местно заведение с традиционно македонско меню и жива музика. Нощувка.

3-ти ден: Охрид – София ( 400 км)

Закуска. Отпътуване за България, по пътя кратък престой в Скопие (около 1.30ч. - 2.00ч). Пешеходна разходка в Скопие - площад "Македония" с паметника на Александър Велики, Триумфалната арка, Каменният мост - символ на града; старият квартал Вароша - скопската чаршия; крепостта Скопско кале и църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Пристигане на ул. Оборище и Александър Невски късно вечерта около 23.30 ч.

Полезна информация

Цената включва:

 • 2 нощувки в студио / хотел 3* на съответната база
 • транспорт с лицензиран автобус/микробус 1*/3*
 • пешеходна обиколка на Стария град Охрид с местен екскурзовод
 • туристическа програма в Скопие
 • водач по време на пътуването
 • медицинска застраховкас на ЗК Армеец с покритие 5000 евро за лица до 65 г.

*Забележка:

Хотелът се намира или в центъра на града, или на Охридската ривиера.

Цената не включва:

 • беседи и входни такси на посещаваните обекти – около 12 лв.
 • автобусна екскурзия / посещение на манастира Свети Наум - 10 лв. (при мин. 15 човека), цената не включва входни такси - Св. Наум - около 60 денара и параклиса "Св. Петка" - около 100 денара
 • автобусна екскурзия / посещение на град Струга и манастира „Св. Богордица Калишка” (при мин. 15 човека) - 10 лв. (цената не включва входна такса - „Св. Богордица Калишка” - около 60 денара)
 • вечеря в местно заведение – около 25 лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка на ЗК Армеец с покритие 5000 евро за лица от 66 г. до 79 г. - 6 лв. Лица над 79 г. не се застраховат! (задължително доплащане)
 • застраховка "Отмяна на пътуване"

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.