Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Екскурзии в Русия

Разпечатайте офертата

Белите нощи: Санкт Петербург - Москва с круиз - Талин - Хелзинки - 30.06.21

12 Дни / 11 Нощувки
Самолет
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цени от 2490 лв.

Информация за програмата
Сподели

Б Е Л И Т Е Н О Щ И
по крайбрежието на Балтийско море

САНКТ ПЕТЕРБУРГ и МОСКВА
с круиз до ТАЛИН, СТОКХОЛМ и ХЕЛЗИНКИ

12 дни / 11 нощувки / 7 закуски / 7 вечери

Датa на отпътуване: 30.06. - 11.07.21.

1 ден/30.06.: София – Санкт Петербург

Излитане от София в 14.55 ч. с полет на България Ер. Кацане в Санкт Петербург в 18.25 ч. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден/01.07.: Санкт Петербург

Закуска. Пешеходна разходка за посещение на Казанския събор и църквата Воскресение Христово (Спас на Крови). Посещение на Ермитажа - уникален музей, съхраняващ милиони от най-изящните произведения на изкуството в 365 зали с колекции от редки антични и ювелирни изделия, картини и експонати от Запдна Европа, страните от Изтока и разбира се, от Русия, с изобилие от огледала, гоблени и изящно декорирани зали. Свободно време.

По желание – разходка с корабче по реките и каналите на града с екскурзовод - 15 евро

Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден/02.07.: Санкт Петербург – Пушкин (Царское село)

Закуска. Екскурзия до Царское село – резиденция на руските императори. Разглеждане на Екатерининския дворец - шедьовър на руския класицизъм, запазил уникални художествени съкровища, Кехлибарената стая, великолепния парк. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден/03.07.: Санкт Петербург – Петерхоф

Закуска. Отпътуване за Петерхоф. Разглеждане на Петродворец - лятна резиденция на Петър Велики, наричана още Руския Версай, с множество прекрасни паркове и фонтани. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ден/04.07.: Санкт Петербург

Закуска. Панорамна обиколка на "величествената" Северна столица на Русия - Невски проспект, мостовете над Фонтанка, Мойка и Нева, канала Грибоедов, Зимния дворец, Дворците Юсуповский, Меншиков, Михайловский, Василиевския остров, Марсово поле, Лятната градина на Петър Велики и др. Посещение на Петропавловската крепост. Отпътуване с кораба „Принцеса Анастасия” за Талин в 18.00 ч. Нощувка на кораба.

6 ден/05.07.: Талин

Пристигане в столицата на Естония – Талин в 12.30 ч. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод – Горния град с фото-пауза на панорамната площадка, откъдето се открива прекрасна гледка към историческия и съвременния Талин, Естонския парламент, православния храм”Александър Невски”, Катедралата, Долния град, Крепостната стена, Кметството, сградата на Гилдиите, най-старата действаща аптека в Европа и др. Отпътуване от Талин за Стокхолм в 18.30 ч. Нощувка на кораба.

7 ден/06.07.: Стокхолм

Пристигане в столицата на Швеция – Стокхолм в 09.30 ч. Панорамна и пешеходна обиколка на града с екскурзовод: остров Ридархолмен с отбранителните укрепления, Ридархолмската църква, паметника на основателя на града Биргер Ярл, Кметството, Немската църква, площада Стурторет със сградата на Шведската академия и музея на Нобел; разходка по Gamla stan (стария град), най-добре запазения средновековен ансамбъл в Европа - църквата „Свети Николай, Кралския дворец, музея на Средновековния Стокхолм, главната пешеходна улица „Дротнингатан” (улицата на Кралицата) и др. Отпътуване от Стокхолм за Хелзинки в 17.30 ч. Нощувка на кораба.

8 ден/07.07.: Хелзинки

Пристигане в столицата на Финландия - Хелзинки в 11.30 ч. Пешеходна обиколка на Хелзинки с екскурзовод – разходка в Стария град, Сенатския площад, Катедралата „Успение Богородично”, Президентството, Руската църква, паметника на Манергейм, ЖП гарата и др. Свободно време. Отпътуване за Санкт Петербург в 19.00 ч. Нощувка на кораба.

9 ден/08.07.: Санкт Петербург - Москва

Пристигане в Санкт Петербург в 09.30 ч. Трансфер от Морската гара до Московската гара. Отпътуване от Санкт Петербург за Москва със скоростния влак „Сапсан“. Пристигане в Москва. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

10 ден/09.07.: Москва

Закуска.

По желание - Екскурзия до Сергиев посад - руската Света гора. Посещение на манастира Троице-Сергиевата лавра, който в продължение на векове е една от най-почитаните руски светини, най-големия център на духовността, просвещението и културата – 30 евро

По желание - Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги «подземните дворци на Москва». Тези «комплекси под земята» са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници. Станциите Маяковска, Комсомолска, Площада на революцията, Киевска, Курска и др. са в списъка на най-интересните и значими паметници на архитектурата. Разходка по Стария Арбат – една от най-старите и най-известни улици на Москва, пропита с особен дух, интересно и пленяващо място на художници и музиканти, с много кафенета и магазинчета, Театър „Вахтангов”, Музея на Парфюмерията, Музея на илюзиите, със сгради, всяка от които разказва собствена история; улицата, на която са живели дворянските фамилии Толстой и Шереметиеви, Пушкин и Марина Цветаева - 12 евро

По желание - Посещение на Третяковската галерия – основана през 1856 година от братята Павел и Сергей Третякови, с най-голямата колекция от руски картини, графики и скулптури в света с над 180 хиляди експоната - 30 евро

Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

11 ден/10.07.: Москва

Закуска. Пешеходна разходка в централната част на Москва /пътуване от хотела с метрото/: Червения площад – сърцето на Москва и не само неин символ, но и на цяла Русия. На площада и покрай стените на Кремъл ще видите уникалния по красота и изящество храм Василий Блажени (Покров Богородичен), ГУМ, Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина.

Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – катедралния храм на Руската православна църква, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Пушка.

Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, безценни бижута, яйца „Фаберже“, оръжия, ризници, шлемове …

По желаниефолклорно шоу „Удивителната Русия“ (https://amazing-russia.ru) с включен трансфер, вечеря и шоу-програмата – 50 евро

Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

12 ден/11.07.: Москва - София

Закуска. Панорамна автобусна обиколка на „блестящата“ Руска столица. По време на тази обиколка ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал града през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици, булеварди и площади, ще се насладите на прекрасна панорама от площадката на Воробевые горы, ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица, на Большой театър и много други забележителности; ще посетите храма „Христос Спасител“ - най-голямата руска православна църква, ще стигнете до „Патриаршеския мост” за да направите снимки на фона на историческия център на Москва. Трансфер до летище Шереметиево. Излитане от Москва в 19.05 ч. Кацане в София в 22.00 ч.

Полезна информация

Цената включва:

 • самолетни билети София – Санкт Петербург – Москва – София
 • лет. такси (78 лева към 20.02.2021 - подлежат на препотвърждаване при издаване на билетите)
 • чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг
 • 4 нощувки със 4 закуски и 4 вечери в хотел 3* в централната част на Санкт Петербург
 • 3 нощувки със 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Москва
 • круиз с 4 нощувки във вътрешни каюти за 4 човека (В4) на кораба „Принцеса Анастасия“ по маршрут Санкт Петербург-Талин-Стокхолм-Хелзинки-Санкт Петербург
 • билет 2 класа за скоростния влак „Сапсан“ от Санкт Петербург до Москва
 • Панорамна обиколка на Санкт Петербург
 • Панорамна обиколка на Москва
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Стокхолм
 • Пешеходна обиколка на Талин
 • Пешеходна обиколка на Хелзинки
 • трансфери в Санкт Петербург: летище - хотел, хотел – Морска гара, Морска гара - ЖП гара;
 • трансфери в Москва: ЖП гара - хотел, хотел - летище;
 • екскурзоводско обслужване (на български в Санкт Петербург и Москва; на руски в Хелзинки, Стокхолм и Талин)
 • входни такси и ползване на слушалки за посещенията на Петропавловската крепост, църквата Спас на Крови, Петродворец (Двореца + Парка), Екатеринински дворец, Ермитаж в Санкт Петербург
 • входни такси и слушалки за посещението на Кремълския комплекс и Оръжейната палата в Москва
 • медицинска застраховка с покритие 30000 евро за лица до 65 г. на ЗК „Лев Инс“ с покритие за Ковид-19
 • водач от Агенцията

*Забележка:

Цената е калкулирана при курс 1 евро = 80 руски рубли. Туроператорът си запазва правото да промени цената при драстична промяна на курса.

Цената не включва:

 • руска виза – 140 лв. (120 лева + 20 лева visa support)
 • входните такси за музеите и туристическите обекти по желание;
 • мероприятия и екскурзии по желание извън програмата;
 • настаняване в каюти по избор (по 2-ма или 3-ма; каюти с прозорец);
 • храна на кораба;
 • билети за градски транспорт;
 • застраховка „Отмяна на пътуване”;
 • разходи от личен характер;

Доплащане за:

 • единична стая – 295 лв;
 • медицинска застраховка за лица над 65 г. (20 лева за лица от 65 до 70 г., 40 лева за лица от 70 до 75 г.);
 • панорамна автобусна обиколка на Стокхолм – 18 евро;
 • на човек за настаняване в каюта по избор – на запитване, цените подлежат на препотвърждение:

за 4-ма с прозорец / А4– 50 лева;

за 2-ма с прозорец / А2 – 200 лева;

за 3-ма с прозорец / А4 – 120 лева;

за 3-ма във вътрешна / В3 – 50 лева;

за 2-ма във вътрешна / В2 – 120 лева;

за 2-ма във вътрешна/ВV2 – 45 лева;

за един във вътрешна/ВV2 – 210 лева;

закуска на кораба – 13 евро на ден;

вечеря на кораба – 34 евро на ден

пакет за изхранване 4 закуски и 4 вечери – 172 евро

(цените за изхранването са валидни при заявка в офиса на Агенцията);

Намаление за деца до 14 г. настанено с 2 възрастни – 150 лева

Необходими документи: паспорт (+ ксерокопие) с 6-месечна валидност след датата на връщане; 2 снимки (размер 3.5/4.5 см, на бял фон, без очила, без силен грим); за деца до 18 г. - нотариално заверена декларация от непътуващия родител или от двамата родители (представя се и във визовия център заедно с акт за раждане); няма специални санитарни и медицински изисквания за Русия (за допълнителни изисквания, свързане с Ковид-19, ще дадем информация своевременно);

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване

Начин на плащане: депозит - 200 лева (сумата се възстановява изцяло при отказ от пътуване от страна на туристите до 50 дни преди датата на отпътуване); доплащане – до 48 дни преди началната дата.

Срокове за анулации и неустойки:

 • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
 • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За самолетните програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. на турист, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 15 дни преди датата на заминаване – 80% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 14 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Забележка:

 • Цените за кораба на каютите и изхранването подлежат на препотвърждаване.
 • Цените на допълнителните мероприятия са валидни при мин. 15 тур. и се заявяват в България.
 • За хотела в Санкт Петербург е възможно настаняване на трети човек в стая на допълнително легло или на нормално легло в апартамент; за хотела в Москва: на допълнително легло се разрешава настаняването само на деца до 14 г., за трети възрастен се доплаща за единична стая.
 • Трети възрастен не ползва намелание предвид настаняването в Москва, но се настанява на доп. легло в хотела в Санкт Петербург.
 • Програмата на пътуването е натоварена, всекидневно се изминават пешеходно големи разстояния и като цяло екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност !