Преференциална оферта

Уикенд в Кумбургаз - 24.09. х-л М. Принцес 4* - 2 нощ. + тран. - 155 лв.

Екскурзии в Италия

Разпечатайте офертата

Перлите на Италия: Рим - Болоня - Флоренция - Венеция

9 Дни / 7 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 5 вота)

Цена 739 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПЕРЛИТЕ НА ИТАЛИЯ

РИМ - БОЛОНЯ - ФЛОРЕНЦИЯ - ВЕНЕЦИЯ

Маршрут: София - Загреб - Болоня - Флоренция - Рим - Неапол - Венеция - София

9 дни / 7 нощувки / 7 закуски

Дати на отпътуване: 30.04; 18.09.21;

1 ден: София - Загреб

Отпътуване от София в 6.30 ч. от ул. Оборище и пл. Ал. Невски.Транзитно преминаване през СЪРБИЯ. Вечерта - пристигане в ЗАГРЕБ. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: Падуа - Монтекатини

Закуска. Отпътуване за Италия. Пристигане ПАДУА. Разглеждане на централната градска част - "Прато дела Вале" с уникални скулптурни композиции и църквата "Св. Антоний"- патрон на града. Отпътуване за Монтекатини. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден: Флоренция - Рим

Закуска. Отпътуване за ФЛОРЕНЦИЯ. Пешеходна обиколка - църквата "Санта Кроче", катедралата "Санта Мария дел Фиоре", къщата на Данте, площада на Сеньорията, галерия Уфици, "Понте Векио", Палацо Векио и др. Свободно време. Отпътуване за РИМ. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден: Рим

Закуска. Отпътуване за РИМ. Посещение на църквата "Сан Клементе". Панорамна ешеходна обиколка на града - Колизеума, Римските форуми, хълма "Капитолия", хълма "Палатино", монумента на Виктор Емануил II, Пантеона, фонтана Ди`Треви, площад "Испания" и др. Свободно време. Нощувка.

5 ден: Рим

Закуска. Отпътуване за центъра на РИМ (с градски транспорт). Посещение на площада и базиликата "Свети Петър" и Ватиканските музеи /по желание/. Разходка за разглеждане на Кастел Сан Анжело (отвън), Съдебната палата, площад "Навона" и др, Свободно време. Нощувка.

6 ден: Помпей - Неапол

Закуска. Отпътуване за ПОМПЕЙ - разглеждане на останките от античния град. Отпътуване за НЕАПОЛ - разглеждане на историческия център: Кастел Нуово, Палацо Реале, театъра "Сан Карло", площада на Кметството, църквата "Сан Франческо ди Паола", галерията "Умберто I" и др. Свободно време. Нощувка.

7 ден: Болоня - Лидо ди Йезело

Закуска. Отпътуване за БОЛОНЯ. Разглеждане на историческия център на града - площад Маджоре, площада и фонтана на Нептун, Катедралата, Базиликата Сан Петронио, наклонените кули "Гаризенда" и "Азинели" и др. Свободно време. Отпътуване за Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден: Венеция - София

Закуска. Отпътуване за ВЕНЕЦИЯ. Отпътуване от пристанището "Пунта Сабиони" с корабче до Венеция. Разглеждане на стара ВЕНЕЦИЯ - Моста на въздишките, двореца на Дожите /отвън/, Ла Пиацета, Камбанарията, площада и базиликата "Сан Марко", моста "Риалто" и др. Свободно време. Около 17.00 ч. - отпътуване от Венеция за Пунта Сабиони. Отпътуване за България с транзитно преминаване праз Словения, Хърватия и Сърбия. Нощен преход.

9 ден: София

Пристигане в България след 16.00 ч. на ул. Оборище и пл. Ал. Невски.

Полезна информация

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус 2*/3*
 • 7 нощувки със закуски в хотели 2*/3*/1 нощувка в района на Загреб, 1 в Лидо ди Йезоло, 4 нощувки в къмпинг 3* в околностите на Рим, 1 нощувка в околностити на Флоренция (Монтекатини Терме)/
 • туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти
 • такси резервации и административни разходи
 • екскурзоводско обслужване на български език по маршрута и лицензирани местни екскурзоводи за обиколките във Флоренция и Рим /с изключение на музеите, които имат изричното изискване за екскурзовод, който може да бъде нает от самия музей срещу допълнително заплащане/
 • медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64 г. на ЗК Евроинс
 • водач от Агенцията

Цената не включва:

 • входните такси за музеите и туристическите обекти
 • корабче до Венеция - 45 лв. (задължително доплащане)
 • билети за градски транспорт (1.50 €) или дневна карта (6 €) за метро и автобус в Рим
 • градска такса в хотелите (задължително се заплаща от туристите на рецепцията на хотелите)
 • наем слушалки за екскурзоводски беседи в музеите на различни езици
 • Помпей с екскурзовод и слушалки /около 10 евро при мин. 25 тур. + вход/
 • Ватикански музеи с екскурзовод и слушалки /около 10 евро при мин. 25 тур + вход/
 • застраховка "Отмяна на пътуване"
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 74г. - 16.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 74 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора.
 • доплащане за отпътуване от Пловдив в 04.30ч. (при минимум 20 човека и след потвърждаване 10 дни преди отпътуването) - 30.00 лв.

*ВАЖНО:

 • В къмпинга стаите са луксозно обзаведени, имат климатик и хладилник, но няма хавлии в банята. Желателно е туристите да носят такива - доплащането е около 3 евро, в случай, че ползват на място.
 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи.
 • При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановяват!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

 • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
 • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За самолетните програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. на турист, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 15 дни преди датата на заминаване – 80% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 14 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.