Преференциална оферта

Уикенд в Кумбургаз - 24.09. х-л М. Принцес 4* - 2 нощ. + тран. - 155 лв.

Екскурзии в Италия

Разпечатайте офертата

Южна Италия - Неапол, Соренто, Позитано, Амалфи, о-в Капри

7 Дни / 4 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 7 вота)

Цена 570 лв.

Информация за програмата
Сподели

ЮЖНА ИТАЛИЯ – НЕПОЛ – СОРЕНТО – ПОЗИТАНО – АМАЛФИ – РАВЕЛО – О-В КАПРИ - ПОМПЕЙ

По маршрут: София – Игуменица – Неапол – Везувий – Соренто – Позитано – Амалфи – Равело – о-в Капри – Помпей – София

7 дни / 4 нощувки / 4 закуски + 2 нощ. на ферибот

Дати на отпътуване: 03.05; 07.06; 20.09.21;

1 ден: София – Игуменица – Неапол

Отпътуване от София в 07.00 ч. от ул. Оборище и пл. Ал. Невски по маршрут: София – Кулата – Игуменица - Неапол. Вечерта пристигане на Игуменица и качване на ферибот за Бари / Бриндизи. Нощен преход с ферибота.

2 ден: Неапол

Сутринта пристигане в Италия и отпътуване за Неапол. Туристическа програма в гарада - разглеждане на историческия център: Кастел Нуово, Палацо Реале, театъра ”Сан Карло”, площада на Кметството, църквата ”Сан Франческо ди Паола”, галерията ”Умберто I” и др. Свободно време. Настаняване в хотел в околностите на Неапол или Соренто. Нощувка.

3 ден: Соренто

Закуска. Отпътуване за Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия. Пешеходна обиколка на града, църкватаСв. Антонино, рибарското селище Марина Гранде и панорамната площадка в градската градина.Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Интерес за посетителите на града представляват също така и централният площад Пиаца Тасо, Катедралата, датираща от 14 век, манастирът Сан Франциско, римските руини, както и двете пристанища – Марина Гранде и Марина Пикола. Няма как да се пропусне и централната търговска улица Сан Цезаро. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Позитано – Амалфи - Равело

Закуска. По желание (срещу доплащане) целодневна екскурзия до едни от най-красивите места на света по Амалфийското крайбрежие. Eкскурзията включва панорамна гледка към Позитано - най-западния град от Амалфийското крайбрежие със своята живописна природа. Построен почти вертикално върху скалите (автобуси не влизат в града), от терасите над града се открива възхитителна панорамна гледка към многоцветния Позитано. Спирка за снимки. Продължаване към Амалфи - живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно – Градът покровителстван от Сант’Андреа Апостоло, един от дванадесетте апостола, който тръгва след Христа. Разглеждане на катедралата Св. Андрей от IX век. ,чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Свободно вереме. Отпътуване за Равело (възможност за самостоятелно посещение на Вила Руфоло). Връщане в хотела. Нощувка

5 ден: о-в Капри

Закуска. По желание (срещу доплащане) - целодневна екскурзия до о-в Капри. Отпътуване с корабче до известния остров Капри, привличал в миналото си римските императори, запазил очарованието и славата си до днес, мечта за много пътешественици. Пешеходна разходка в градовете Капри и Анакапри. Възможност да видите Monte Solare- най-високата точна на о-в Капри, разглеждане на Villa San Michele, вилата е била мечтаният дом за шведският физик Аксел Мунте, който казва „ Домът ми трябва да е отворен за слънцето, вятъра и галса на морето, точно като Гръцки храм, и светлина, светлина, светлина на всякъде“, свободно време, връщане към Капри. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден: Помпей – Бари / Бриндизи

Закуска. Отпътуване за Помпей. Разглеждане на останките от античния град – вулканът Везувий, изригнал през 79г. е разрушил някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Съхранени са Храма на Аполон, Базиликата, Форума, пазара, храма на Веспасиан, храма на Юпитер, термите, храма на Фортуна Августа, термопилите, водопровода, улицата на Изобилието, Големия театър, казармата на гладиаторите и много др. Отпътуване за Бари/ Бриндици. Нощен преход с ферибот за Игуменица.

7 ден: Игуменица – София

Пристигане в Игуменица и отпътуване по маршрут Кулата – София. Пристигане в София вечерта на ул. Оборище и пл. Ал. Невски.

Полезна информация

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел 2*/3* в околностите на Неапол/Соренто, 2 нощ. на ферибот на дек – сядане в салоните на кораба на дивани, фотьойли, столове и др.
 • туристическа програма
 • медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64 г. на ЗК Евроинс
 • водач от агенцията

Цената не включва:

 • пътни такси - 15 евро (задължително доплащане)
 • еднодневна екскурзия до Позитано, Амалфи и Равело - 37 евро (при минимум 20 желаещи)
 • еднодневна екскурзия до остров Капри - 50 евро (при минимум 20 желаещи)
 • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма - около 50 евро и билет засансьора в Соренто - 3 евро в двете посоки и се заплаща на място
 • градска такса в Неапол/ Соренто - 6 € (задължително доплащане)
 • за ферибота: настаняване на самолетна седалка – 30 лв., в каюта с 2 легла (вътрешна) – 175 лв. на човек, в каюта с 3 легла (вътрешна) – 135 лв. на човек, в каюта с 4 легла (вътрешна) – 95 лв. на човек
 • доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 74г. - 12.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 74 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора.
 • застраховка "Отмяна на пътуване"
 • доплащане за отпътуване от Пловдив в 05.00ч. (при минимум 20 човека и след потвърждаване 10 дни преди отпътуването) - 30.00 лв.

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи.
 • При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановяват.
 • Цените за каютите са в двете посоки и подлежат на препотвърждение.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

 • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
 • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За самолетните програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. на турист, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 15 дни преди датата на заминаване – 80% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 14 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.