Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в Италия

Разпечатайте офертата

Венеция - Болоня - Пиза - Флоренция

5 Дни / 2 Нощувки
Автобус

Цени от 355 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София - Венеция - Болоня - Пиза - Флоренция - София

5 дни /2 нощувки /2 закуски

Дати на отпътуване: 20.09; 17.10.18;

1-ви ден: София - Венеция - 1130 km

В 14.00ч. отпътуване от София от ул. Оборище и пл. Ал. Невски по маршрут: Белград - Загреб - Любляна - Венеция. Нощен преход.

2-ри ден: Венеция

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони, откъдето с корабче продължаваме за Венеция. Пешеходна разходка: площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанарията, дворецът на Дожите, моста на въздишките и моста "Риалто". Свободно време или по желание (с/у доплащане) посещение на "Двореца на Дожите" - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Връщане с корабчето до Пунта Сабиони. Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло / Тревизо. Нощувка.

3-ти ден: Венеция - Болоня - Пиза - Флоренция

Закуска. В 08.00ч. отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка: фонтана на Нептун, красивият площад "Маджоре" с базиликата "Сан Петронио" и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" - символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на градския археологически музей или Националната галерия. Отпътуване за Пиза, туристическа програма на Площада на чудесата: наклонената кула, катедралата и Баптистерията. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

4-ти ден: Флоренция - София

Закуска. В 08.00ч. отпътуване за Флоренция (необходимо е ползване на градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1,30 ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре", купола на Брунелески и кулата на Джото, площад "Синьория" с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче". Свободно време за разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", дворецът "Пити" и градините "Боболи". По желание (с/у заплащане и предварителна резервация) посещение на галерия "Уфици". В 18.00ч. връщане в хотела (необходимо е ползване на градски транспорт). Отпътуване за България. Нощен преход.

5-ти ден: София

Пристигане в София привечер на ул. Оборище и пл. Ал Невски.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.