Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в Италия

Разпечатайте офертата

Венеция - Болоня - Пиза - Флоренция

5 Дни / 2 Нощувки
Автобус

Цени от 355 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София - Венеция - Болоня - Пиза - Флоренция - София

5 дни /2 нощувки /2 закуски

Дати на отпътуване: 27.04; 30.05; 20.09; 17.10.18;

1-ви ден: София - Венеция - 1130 km

В 14.00ч. отпътуване от София от ул. Оборище и пл. Ал. Невски по маршрут: Белград - Загреб - Любляна - Венеция. Нощен преход.

2-ри ден: Венеция

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони, откъдето с корабче продължаваме за Венеция. Пешеходна разходка: площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанарията, дворецът на Дожите, моста на въздишките и моста "Риалто". Свободно време или по желание (с/у доплащане) посещение на "Двореца на Дожите" - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Връщане с корабчето до Пунта Сабиони. Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло / Тревизо. Нощувка.

3-ти ден: Венеция - Болоня - Пиза - Флоренция

Закуска. В 08.00ч. отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка: фонтана на Нептун, красивият площад "Маджоре" с базиликата "Сан Петронио" и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" - символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на градския археологически музей или Националната галерия. Отпътуване за Пиза, туристическа програма на Площада на чудесата: наклонената кула, катедралата и Баптистерията. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

4-ти ден: Флоренция - София

Закуска. В 08.00ч. отпътуване за Флоренция (необходимо е ползване на градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1,30 ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре", купола на Брунелески и кулата на Джото, площад "Синьория" с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче". Свободно време за разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", дворецът "Пити" и градините "Боболи". По желание (с/у заплащане и предварителна резервация) посещение на галерия "Уфици". В 18.00ч. връщане в хотела (необходимо е ползване на градски транспорт). Отпътуване за България. Нощен преход.

5-ти ден: София

Пристигане в София привечер на ул. Оборище и пл. Ал Невски.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 7 дни преди отпътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.