Преференциална оферта

Почивка в Кумбургаз - 03.09. х-л М. Принцес 5* - 5 нощ. + тран. - 345 лв.

Екскурзии в Италия

Разпечатайте офертата

Пиза - Флоренция - Болоня - Венеция / икономичен вариант/

5 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 3 вота)

Цена 375 лв.

Информация за програмата
Сподели

ВЕНЕЦИЯ - БОЛОНЯ - ПИЗА - ФЛОРЕНЦИЯ

/икономичен вариант/

Маршрут: София - Венеция - Болоня - Пиза - Флоренция - София

5 дни /2 нощувки /2 закуски

Дати на отпътуване: 19.09; 23.10.19;

1-ви ден: София - Венеция - 1130 km

В 14.00ч. отпътуване от София от ул. Оборище и пл. Ал. Невски по маршрут: Белград - Загреб - Любляна - Венеция. Нощен преход.

2-ри ден: Венеция

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони, откъдето с корабче продължаваме за Венеция. Пешеходна разходка: площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанарията, дворецът на Дожите, моста на въздишките и моста "Риалто". Свободно време или по желание (с/у доплащане) посещение на "Двореца на Дожите" - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Връщане с корабчето до Пунта Сабиони. Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло / Тревизо. Нощувка.

3-ти ден: Венеция - Болоня - Пиза - Флоренция

Закуска. В 08.00ч. отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка: фонтана на Нептун, красивият площад "Маджоре" с базиликата "Сан Петронио" и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" - символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на градския археологически музей или Националната галерия. Отпътуване за Пиза, туристическа програма на Площада на чудесата: наклонената кула, катедралата и Баптистерията. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

4-ти ден: Флоренция - София

Закуска. В 08.00ч. отпътуване за Флоренция (необходимо е ползване на градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1,30 ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре", купола на Брунелески и кулата на Джото, площад "Синьория" с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче". Свободно време за разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", дворецът "Пити" и градините "Боболи". По желание (с/у заплащане и предварителна резервация) посещение на галерия "Уфици". В 18.00ч. връщане в хотела (необходимо е ползване на градски транспорт). Отпътуване за България. Нощен преход.

5-ти ден: София

Пристигане в София привечер на ул. Оборище и пл. Ал Невски.

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Венеция/ Тревизо
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Флоренция
 • Туристическа програма във Венеция
 • Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод на български език
 • Пешеходни разходки в Болоня и Пиза
 • Градска такса при престой в Италия в градовете по маршрута
 • Водач от агенцията
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г. на Зк Армеец

Цената не включва:

 • Двупосочен билет за корабче до Венеция - 20 EUR (задължително доплащане)
 • Входни такси за Катедралата (2 EUR), Баптистерията (5 EUR) в Пиза
 • Посещение на галерия "Уфици" (заявява се при сключване на договора) - 28 EUR
 • Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (2 EUR)
 • Входни такси за Купола на Брунелески (8 EUR), Кулата на Джото (6 EUR), църквата "Санта Кроче" (6 EUR) и двореца "Пити" (13 EUR) във Флоренция
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
 • Посещението на „Двореца на Дожите“ се извършва индивидуално в свободното време. Входната такса за двореца и музеите на площад “Сан Марко” (Музеят “Корер”, Националният археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчана) - 14 EUR. По желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на дожите (около 8 EUR)
 • Местен/градски транспорт във Флоренция: 5 EUR (двупосочен билет; задължително доплащане)
 • Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (2 EUR)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.