Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Екскурзии в Албания

Разпечатайте офертата

Албания - страната на орлите - Дуръс – Круя – Тирана – Берат

4 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 5 вота)

Цени от 255 лв.

Информация за програмата
Сподели

АЛБАНИЯ - СТРАНАТА НА ОРЛИТЕ

ДУРЪС - КРУЯ - ТИРАНА - БЕРАТ

Маршрут: София - Дуръс - Тирана - Круя - Дуръс - Берат - Дуръс - Елбасан - София

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери

Дати на отпътуване: 19.09; 08.10.20;

1-ви ден: София - Дуръс - 565 км
Отпътуване от София в 5.00 ч. от пл. "Александър Невски" по маршрут Крива Паланка - Скопие - Струга - Елбасан - Дуръс. Пристигане късният слеобяд в Дуръс. Свободно време за раходка. Настаняване в хотел в района на Дуръс. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Дуръс - Тирана - Круя - Дуръс - 150 км
Закуска. Свободно време или, по желание и с допълнително доплащане, екскурзия до Круя и Тирана.
Круя е сърцето на Албания, родното място на националния герой Георги Кастриоти Скендербег и едно от най-посещаваните градчета в страната. Гледката на каменния замък, извисяващ се над долината, наподобяващ с формата си разперени орлови криле е впечатляваща. Днес сградата е музей, представящ историята на Албания и подробно проследяващ живота и делото на Скендербег - бореца за независимостта на Албания от Османската империя. В града се намира и Националният етнографски музей, който е разположен в стара къща, съхранила експонати с над 500-годишна история. Свободно време.
Продължаваме към Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка по новооформения площад "Скендербег", покрит с разноцветен мрамор от различните краища на Албания. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания, джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. Възможност за поглед от високо от панорамното въртящо се кафене на Тирана. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка

3-ти ден: Дуръс - Берат - Дуръс
Закуска. Свободно време или, по желание с допълнително доплащане, екскурзия до белия град на Албания - Берат
Берат е в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пътят преминава през района, наричан "градината на Албания" и стига до планински масиви, където се извисяват върховете Томор и Шпираг. Обвити в легенди, те са като покровители на стария град Берат, скътали легендарна любовна история, която ще разберете, ако пътувате с нас.
Крепостта на Берат е една от най-старите и най-големи в Европа. Тя впечатлява с живописен изглед към града и реката под нея, както и със запазените православни църкви, устояли на режима на Енвер Ходжа. Възможност за посещение на известния музей „Онуфри”, където се съхранява една от най-интересните колекции от икони на Балканите и човек може да се докосне до уникалното "онуфриево червено".
Свободно време за обяд, покупки и разходка в модерния долен град на Берат, където са живописните квартали „Мангалем” и „Горица”, край река Осум. Тук изумителни са малките къщички, които изглеждат като залепени за склона на планината. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Дуръс - Елбасан - София - 565 км
Закуска. Отпътуване за Елбасан и кратка пешеходна разходка в центъра на града. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на пл. "Александър Невски" и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус 2*/3*
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Дуръс
 • Пешеходни разходки в Дуръс
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец" за лица до 69 г.
 • Водач представител по време на пътуването

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните обекти - Амфитеатър в Дуръс - 300 леки (около 4,50 лв.); Музея на Скендербег в Круя - 200 леки (около 3 лв.); Етнографския музей в Круя - 300 леки (около 4,50 лв.); Музея на Онуфрий в Берат - 200 леки (около 3 лв.); Крепостта в Берат - 100 леки (около 1,50 лв.)
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г. - 79 г. - 4.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 79 г. не се застраховат!
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“
 • Доплащане за отпътуване от Пловдив в 03.00ч. (при минимум 20 човека и след потвърждаване 10 дни преди отпътуването) - 30.00 лв.
 • Допълнителните екскурзии:

- Екскурзия до Круя и Тирана (при минимум 25 записани): 30 лева (без включени входни такси)

- Екскурзия до Берат (при минимум 25 записани): 30 лева (без включени входни такси)

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи

Валута:

1 лв. ≈ 30 македонски денара
1 лв. ≈ 70 албански леки

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.