Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 480 лв.

Почивки в Албания

Разпечатайте офертата

Почивка в Ксамил лято 2024 - х-л Heksamil 4*

8 Дни / 7 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 7 вота)

Цени от 725 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПОЧИВКА В КСАМИЛ

В Южна Албания в Йонийско море се намира архипелаг от 4 островчета, който носи името Ксамил

Ксамил е едно райско кътче на Балканите с тюркоазено море

8 дни/ 7 нощ. / 7 зак. / 7 вечери

Дати на отпътуване: 03.06. | 10.06. | 17.06. | 24.06. | 01.07. | 01.09. | 08.09. | 15.09.24

1 ден: София – Янина - Ксамил (около 670 км.)

Отпътуване от София в 06.00 ч. от Руски паметник. Пристигане в курорта Ксамил след обяд. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


2 ден: Ксамил – Саранда (около 15 км.)

Закуска. Свободно време.

След обяд в 16:00 ч. разходка до курорта Саранда - еднин от курортите на албанската ривиера, разположен на открит морски залив на Йонийско море, срещу гръцкия остров Корфу. Населението на Саранда е около 32000 жители . Това е изключително място, където може да се насладите на средиземноморския климат и да се отдадете на почивка. В 19:00 ч. отпътуване за Ксамил. Вечеря. Нощувка.


3 ден: Ксамил

Закуска.Закуска. Свободно време или по желание: полудневна екскурзия до гр. Бутринт. Разглеждане на археологическия комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Връщане в Ксамил следобяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Ксамил

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.


5 ден: Ксамил – Синьото око – Гирокастра – Ксамил (около 150 км.)

Закуска. Свободно време или по желание: полудневна екскурзия до гр. Гирокастра, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, под защитата на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Връщане в Ксамил. По пътя – посещение на Синьото око – малко езеро, разположено сред местност с невероятна природна красота. Връщане в хотела ранния следобяд. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Ксамил

Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Ксамил

Закуска. Свободно време за плаж и разходки или по желание и срещу доп. заплащане: целодневна екскурзия до остров Корфу и двореца Ахилион. Връщане в Ксамил привечер. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Ксамил – Янина – София (около 670 км.)
Закуска. В 09:30 часа отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва: 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

  • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
  • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

  • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. на турист, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от основната цена на пътуването на турист.

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 3 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.