Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 480 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Видин - Козлодуй - крайдунавска разходка 30.03. | 25.05.24

2 Дни / 1 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 4 вота)

Цена 159 лв.

Информация за програмата
Сподели

ВИДИН - КОЗЛОДУЙ

КРАЙДУНАВСКА РАЗХОДКА СЪЧЕТАНА С ИСТОРИЯ

Видин, средновековната крепост „Баба Вида“, Кръстата казарма, исторически музей с артефакти от Рациария, Крайдунавски парк, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, винарна Бонония Естейт, Козлодуй, Корабът Радецки

КРАЙДУНАВСКА РАЗХОДКА СЪЧЕТАНА С ИСТОРИЯ

2 дни / 1 нощувка със закуска

Дати на отпътуване: 30.03. | 25.05.24

1 ден: Отпътуване в 7.30 ч. от пл.. Ал.Невски и ул. Оборище за Видин. Кратка почивка. Пристигане във Видин.

Разглеждане на забележителностите на гр. Видин: Регионалният исторически музей, Музей „Конака“, Кръстата казарма, Мавзолеят на Антим I построен по проект на архитекта Илия Попов. На входа му има мозаичен портрет на Антим I. Останките му са положени в саркофаг в подземието на мавзолея.

Настаняване в хотел. Свободно време за обяд. Посещение на винарна „Бонония естейт“. По желание дегустация и закупуване на вина. Връщане във Видин. Нощувка.

2 ден: Закуска. Разглеждане на кр.Баба Вида. Крепостта е изградена върху останки на античния град Бонония. Строежът на средновековния замък започва през втората половина на Х век, но по време на Второто българско царство (края на ХІІ - ХІV век) се извършва и най-същественият градеж. Последният български цар преди падането на България под османско владичество Иван Срацимир (1324 г. – 1397 г.) е живял в крепостта. Крепостта "Баба Вида" е единственият изцяло запазен средновековен замък в България. Тя се извисява величествено на брега на р. Дунав, в североизточната част на Видин. Уникалната й архитектура е запечатана в лентите на над 50 български и чуждестранни филма. Едни от тях са: "Капитан Петко войвода", "Боянският майстор", "Сватбите на Йоан-Асен", "Князът", "Мяра според мяра", както и сцени с Джон Рис-Дейвис, изпълняващ ролята на джуджето Гимли във "Властелинът на пръстените". Крепостта може да видите и в различни италиански, полски и унгарски продукции.

Джамията на Осман Пазвантоглу. Представлява каменна постройка със строго ориенталска архитектура. Катедралата "Св. Димитър" Катедралата "Св. Димитър" е построена в периода 1885-1900 година и е паметник на културата. Църквата "Св. Петка" . Построена е през 1636 година. Синагогата. Построена е през 1894 година.

Заминаване за гр. Козлодуй. Посещение на Национален музей „Параход Радецки“; Паметник на Христо Ботев и неговата чета;Националният музей-параход "Радецки" в град Козлодуй е живият паметник на Ботевото дело. Той е уникален плаващ музей, който ще ви разкаже за съдбовната нощ през 1876г, в която Христо Ботев и неговите четници завземат кораба, преоблечени като градинари. Целта им е освобождението на България от турското робство. Днес параходът "Радецки", който се намира в специално изградено място на Козлодуйския бряг, е автентично копие на истинския. Той е построен с дарения на 1 200 000 деца от цялата страна, които събирали по 1 левче за каузата. След построяването му корабът прави тържествен рейс и посещение във Виена и Будапеща, което е отразено от водещи световни медии.Научете повече за плаващия музей!

Свободно време за обяд. Отпътуване за София. Пристигане в София вечерта на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Препоръчваме на туристите да бъдат подготвени с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

  • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
  • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.