Преференциална оферта

х-л Марин Принцес 4* Кумбургаз, Турция - 5 нощ. + тран. - 355 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Църквата Св.Богородица в Пазарджик и Парк – остров Свобода

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цени от 30 лв.

Информация за програмата
Сподели

Църквата "Св.Богородица" в Пазарджик и Парк – остров „Свобода“

Дата на отпътуване: 28.05; 02.07.22

Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски и ул. Оборище в София. Кратка почивка по пътя.

Пристигане в Пазарджик.

Благоприятното разположение на града го превръща в един от центровете на античната култура. В района са открити много селища и селищни могили от новокаменната, каменно-медната и бронзовата епоха.

Град Пазарджик е възникнал като естествен търговски център в региона преди 5 века, през 1485 год., а през 1934 год. му е дадено името “Татар – Пазарджик”. Неговите основатели са били татари, а името му било дадено от техният вожд – Султан Баязид II. От търговски център, градът се превърнал във важен икономически и административен център. Днес Пазарджик е една от най-проспериращите области в България.

В Пазарджик се намират над 150 паметници на културата:

Историческият Музей е една от най–новите и най–представителните сгради на града.

Етнографският Музей е обявен за културен паметник, а експозицията му е поместена в най–голямата жилищна сграда от Възродителният период – къщата на Николай Христович.

В Къщата–музей “Станислав Доспевски” в която в периода от 1864 до 1877 година е живял изтъкнатият български художник и революционер от Възродителният период.

В Художествената галерия “Станислав Доспевски” има специални културни и научни произведения на изобразителното изкуство.

Други културни забележителности са църквата “Св. Богородица” и Синагогата, с нейните красиво изписани вътрешни стени.

Църквата „Св. Богородица” изградена в периода 1836-1837 г. (печат от 100-те нац.обекта) Храмът е шедьовър на българската строителна школа. Дърворезбеният иконостас е удивителен – един от най-добрите образци на възрожденското изкуство на Балканите и е под егидата на ЮНЕСКО. Изработен е от майстори на Дебърската художествена школа, начело с Макрия Негриев Фръчковски, чийто гроб е пред олтара на храма.

Стенописите са направени от представители на Самоковската школа, а има икони дори от Станислав Доспевски. В църквата има и чудотворна икона, за която се твърди, че лекува.

Свободно време за разходка в Парк-остров „Свобода“ във водите на р.Марица.

На острова има за всеки по нещо. В едната част е обособена зона за увеселителни и игрови съоръжения, атракция е и „Дино кът“ – местенце, на което са поставени 6 големи макета на едни от най-известните видове динозаври от праисторическата ера . И всичко това прави още по-голямо впечатление заради звуците от динозаврите, които огласят цялата зона.

Градини с рози и фонтани от времето на Фердинанд, кът с обичаните герои от приказките – Пипи Дългото Чорапче, Малкият Принц, Пепеляшка, Снежанка, макет на слънчевата система, макет на Земята и други. Зоопарк, няколко детски площадки, места за тих отдих, кафенета и ресторанти. Цялостната концепция е да бъде общ комплекс за краткотрайна почивка и развлечения на местните жители и гостите на града.

Отпътуване за София. Пристигане около 19:30 ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти: Регионален исторически музей в Пазарджик 3 лв. за възрастни, 1 лв.за пенсионери и учащи
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, точна информация ще получите в офисите ни, преди отпътуването.

Забележка:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.