Преференциална оферта

х-л Марин Принцес 4* Кумбургаз, Турция - 5 нощ. + тран. - 355 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Перущица и Дворецът Кричим - 29.05. | 20.08.22

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цени от 32 лв.

Информация за програмата
Сподели

Перущица и Дворецът Кричим

Дати на отпътуване: 29.05; 20.08.22

Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски и ул. Оборище – София. Кратка почивка по пътя.

Отправяме се към Перущица. Градът съществува още от тракийско време. През Средновековието са били изградени две крепости – Градището и Момино кале. През Възраждането града се превръща в оживен книжовно-просветен център.

Посещение на Историческата църква „Св. Архангел Михаил“ строена от 1847 до 1849 год. Църквата е била последна крепост и убежище на въстаналите през април 1876 година срещу османското господство, жители на Перущица. Мнозина от нейните защитници предпочитат сами да сложат край на живота си, отколкото да попаднат живи в ръцете на озверелите нередовни турски войски. Героизмът на перущенци е увековечен от патриарха на българската литература Иван Вазов в одата „Кочо” от цикъла „Епопея на забравените”.

Разглеждане на Историческия музей и Дановото училище (в списъка на 100-те национални туристически обекта)

Ще посетим Червената църква, която е уникален архитектурен паметник. Датирана към VІ в., днес са запазени само отделни стени. Считана е за една от най-представителните в архитектурно отношение раннохристиянски църкви. Името й идва от цвета, получен от спойката на тухлите с червен хоросан. Храмът е бил богато украсен, а подът му покрит с мозайка. До определена височина стените са били облицовани с плочки, а над тях покрити със стенописи. Църквата е паметник на културата с национално значение.

Отпътуване за Кричим.

Дворецът Кричим е българска царска ловна извънградска резиденция, построена в бивш султански имот, останка от историческата „Велика българска гора“, простирала се от Пловдив до Белград. Вековните дъбове от Кричимската кория, гората с лонгозки характер, предоставяща великолепни природни пейзажи с богата флора и фауна, очарова княз Фердинанд и той решава да създаде ловен парк.

През 1905 г. е построена първата сграда – ловният павилион „Австрийска къща“ по проект на арх. Г. Фингов. Към нея се оформя и малък парк с множество наши, а също и интересни чуждестранни растения. Внасят се елени и лопатари.

Настоящият ловен дворец е завършен от цар Борис II през 1936 г. и представлява двуетажна сграда, която подслонява петдесет и пет помещения, като само баните в двореца са дванадесет.

По-голямата част от стаите са запазени в автентичния им вид и всичко е наистина удивително. В двореца има и киносалон, което е забележителност за началото на миналия век. Цялостното обзавеждането на имението е докарано от Германия и вече 110 години грижливо се съхранява.

Големината на парка днес е около 300 дка и е дом на най-разнообразни растителни и животински видове - фазани, мексикански пуйки, дори и южноамерикански щраус-нанду. Особено впечатляващо е езерото с водните лилии, по което са плували лодки в царско време.

Дворецът „Кричим“ и прелестният му парк са едно от местата, които определено си заслужава да видите. Красотата на това кътче, приказните гледки, богатата природа, уникалната архитектура и множеството исторически препратки ще направят разходката ви наистина запомняща се.

Отпътуване за София. Пристигане около 20:00 ч.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не включва:

  • Входните такси на посещаваните обекти:

- Червената църква (4 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери),
- Историческия музей в Перущица (4 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери).
- Дворецът „Кричим“: Цената на входния билет за посещение само на парка е 4 лева за възрастен и 2 лева за ученици и студенти, които трябва да удостоверят с документ, че учат. Деца до 7-годишна възраст и лица в неравностойно положение са с безплатен вход. Посещението на лятната резиденция, която е в самото начало на парка, е с вход 6 лева за възрастни, 3 лева за учащи, а за деца до 7 години и за лица в неравностойно положение е безплатно. Входът за оранжерията за цветя е 2 лева за възрастен и 1 лев за ученици и студенти.

  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, точна информация ще получите в офисите ни, преди отпътуването.

Забележка:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.