Преференциална оферта

х-л Марин Принцес 4* Кумбургаз, Турция - 5 нощ. + тран. - 355 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Лятна приказка в Родопите - Джип сафари до Чаирски езера - 08.07.22

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 229 лв.

Информация за програмата
Сподели

Лятна приказка в Родопите

Асенова крепост, Бачковски манастир, Джип сафари до Чаирски езера, Широка лъка, връх Снежанка

Дати на отпътуване: 08.07.22

3 дни/ 2 нощувки

1 ден: София – Асенова крепост – Бачковски м-р - Пампорово

06.00ч. отпътуване от Кюстендил, 08.30ч. от София за КК Пампорово (възможност за отпътуване от Радомир, Перник и Дупница). Кратки попътни спирки за кафе и почивка. Попътно посещение на Асенова крепост и Бачковски манастир (възможност за разглеждане на манастира и обяд). Около 17.00ч. пристигане в КК Пампорово и настаняване в СПА хотел Орфей 4*. Възможност за ползване на СПА центъра на хотела. Вечеря. Свободно време за разходка. Нощувка.

2 ден: Пампорово - Джип Сафари до Чаирски езера - Широка Лъка

Закуска. Свободно време за релакс в СПА центъра на хотели и самостоятелна разходка в Пампорово. ИЛИ:

В 09.00ч. ще се отправим на едно незабравимо приключение в Западните Родопи – Джип сафари до Чаирски езера, продължителност около3 часа (срещу допълнително заплащане – 27 лв., възможна е промяна, цената ще бъде препотвърдена преди отпътуване).

Чаирските езера са група от 7 езера, разположени на 1400 м надморска височина в защитената живописна местност „Чаирите”. Най-известното езеро е Синьото езеро. То е заобиколено от стара вековна гора, а падналите в него дървета и островите от сфагнум му придават романтичност и тайнственост, сякаш това е езеро на нимфите и русалките. Друго от езерата е наречено Магическото езеро. Обвито в мъгла и изпарения, заобиколено от дървета с причудливи форми, то изглежда като илюстрация от вълшебна приказка. Според съществуващо поверие, Магическото езеро е било обитавано от самодиви, които омагьосвали овчарите, подмамени от песните и танците им. Други езера от групата са Голямото езеро, Кадирев гьол, Средното езеро и Горното езеро. В непосредствена близост е защитената местност „Пияната гора“. Езерата са изумително красиви, с кристална родопска вода и планинска пъстърва. Името на езерната група произлиза от думата „чаир“, което в превод от турски означава „ливада”. Обградени са от над 2000 дка безкрайни зелени ливади, изпъстрени с билки и планински цветя. Редица редки растителни видове са запазени на торфените острови в езерата. Множеството тракийски светилища и могили по тези места свидетелстват, че това е земята на траките.

След като нашето малко приключение приключи, на връщане към хотела ще спрем в Широка лъка, за да се насладим и на вкусните родопски специалитети. Свободно време за самостоятелно разглеждане и обяд. Възможност да опитате от типичните за този край родопски ястия – Клин, Пататник, Марудник, Чеверме, Качамак, Люта каша, Трахана и други вкусни изкушения.

Разположено на двата бряга на Широколъшка река в подножието на североизточните склонове на Западните Родопи, селото е известно със своите автентични родопски къщи – Згуровската, Учиковската и Григоровската къщи. Една от интересните забележителности е построената през 1834г. черквата „Успение на Пресвета Богородица“с уникален по своя стил иконостас, за който се предполага, че е дело на ученици на братята Димитър и Захари Зограф. Освен със забележителната си архитектура, Широка лъка е известна и с песните си, които са съпроводени от каба гайда. Много от най-известните певци и гайдари на родопския фолклор са родени точно там. В китното родопско село се намира и къщата на Капитан Петко войвода, която е била негов щаб след Освобождението.
Връщане в хотела около 17.00ч. и възможност за ползване на СПА центъра. Вечеря. Свободно време за разходка в курорта. Нощувка.

3 ден: Пампорово - София

Закуска. Свободно време за разходка в курорта и посещение на храма “Успение на Пресвета Богородица”. Възможност за качване с лифт до връх Снежанка – един от Стоте национални туристически обекта. Най-голямата атракция на Снежанка е Телевизионната кула. Ако се изкачите с асансьора до върха й, ще попаднете в кафе-сладкарницата и от височина над 2000 м пред очите Ви ще се разкрие зашеметяваща гледка към Рила, Пирин и Стара планина. Казват, че при добра видимост в сутрешните часове на деня, от там може да видите дори лазурно сините води на Егейско море. Печатът на БТС е на входа на телевизионната кула.

Отпътуване за София и Кюстендил около 15.00ч., пристигане – вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус от Кюстендил и София (възможност за качване в Радомир, Перник и Дупница)
 • 2 нощувки със закуски и вечери в СПА хотел Орфей 4* в КК Пампорово (или подобен)
 • Ползване на СПА центъра на хотела (вътрешен отопляем басейн, джакузи, финландска сауна, инфрачервена сауна,фитнес), курортна такса.
 • Входна такса и беседа за Асеновата крепост
 • Посещение на Бачковски манастир
 • Възможност да се включите в едно незабравимо приключение – Джип сафари до Чаирски езера
 • Възможност за качване с лифт до телевизионната кула на връх Снежанка
 • Разходка в Широка лъка и възможност да опитате от вкусните родопски специалитети
 • Водач от агенцията и екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:

 • Доплащане за Джип сафари до Чаирски езера (продължителност около 3 часа, заплаща се преди отпътуване, възможна е промяна, цената ще бъде препотвърдена) – 27 лв.
 • Двупосочна карта за лифта до телевизионната кула на връх Снежанка – 16 лв. за възрастен, заплаща се преди отпътуване, възможна е промяна, цената ще бъде препотвърдена)
 • Такса за качване с асансьора до наблюдателната площадка на телевизионната кула – 5 лв. (заплаща се на място от всеки турист, възможна е промяна)
 • Входни такси за посещавани по желание обекти, които не са включени в пакетната цена и разходи от личен характер
 • Медицинска застраховка
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“. ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Препоръчваме на туристите да бъдат подготвени с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

 • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
 • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, очаквайте точна информация от офисите ни, преди Вашето пътуване.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.