Преференциална оферта

Уикенд в Кумбургаз - 24.09. х-л М. Принцес 4* - 2 нощ. + тран. - 155 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Есенни Багри в Родопите (Джип сафари до Чаирски езера, Златоград) - 01.10.21.

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 198 лв.

Информация за програмата
Сподели

Есенни Багри в Родопите (яз. Батак, яз. Доспат, КК Пампорово, Джип сафари до Чаирски езера, Широка лъка, Златоград)

Дати на отпътуване: 01.10. – 03.10.21.

3 дни / 2 нощ. / 2 закуски / 2 вечери

1 ден: Кюстендил / София - яз. Батак - яз. Доспат - КК Пампорово

Отпътуване в 06.00ч. от Кюстендил; 08.30ч. от София за КК Пампорово (възможност за качване в Радомир, Перник и Дупница). Кратки попътни спирки за кафе и почивка. Фото-пауза при язовир Батак, който е предпочитано място за почивка сред спокойствие и уют с възможност за целогодишен риболов и язовир Доспат - един от най-големите и красиви язовири в България, намиращ се в западната част на Родопите. Истински рай за любителите на спокойствието, планината и риболова, язовирът е едно уникално кътче сред природата, където човек може да зареди сетивата си и да почувства истинския смисъл на думата „тишина”. След като се насладим на красивите гледки, ще продължим към КК Пампорово, намиращ се в подножието на връх Снежанка. Разположен в сърцето на Родопите на 1650м надморска височина, курортът се нарежда на първо място по слънчеви дни сред всички планински курорти в България. Настаняване в хотела. Свободно време за ползване на СПА центъра или разходка. Вечеря и нощувка.

2 ден: Джип сафари - Чаирски езера - Широка Лъка

Закуска. В 09.00ч. ще се отправим на едно незабравимо приключение в Западните Родопи – Джипсафари до Чаирски езера (срещу допълнително заплащане – 10лв., продължителност около 3 часа).

Чаирските езераса група от 7 езера, разположени на 1400м надморска височина в защитената живописна местност „Чаирите”. Най-известното езеро е Синьото езеро (Синия гьол, Сини вир). То е заобиколено от стара вековна гора, а падналите в него дървета и островите от сфагнум му придават романтичност и тайнственост, сякаш това е езерото на нимфите и русалките. Друго от езерата е нареченоМагическото езеро. Обвито в мъгла и изпарения, заобиколено от дървета с причудливи форми, то изглежда като илюстрация от вълшебна приказка. Според съществуващо поверие, Магическото езеро е било обитавано от самодиви, които омагьосвали овчарите, подмамени от песните и танците им. Други езера от групата саГолямото езеро (Големия гьол),Кадирев гьол,Средното езероиГорното езеро. В непосредствена близост е защитената местност „Пияната гора“.Езерата са изумително красиви, с кристална родопска вода и планинска пъстърва.Името на езерната група прозизлиза от думата „чаир“, което в превод от турски означава „ливада”. Обградени са от над 2000 дка безкрайни ливади, които природата обагря в живописни топли цветове през есента. Редица редки растителни видове са запазени на торфените острови в езерата. Множеството тракийски светилища и могили по тези места свидетелстват, че това е земята на траките.

След като нашето малко приключение приключи, на връщане към хотела, ще спрем в Широка лъка, за да се наслдим на вкусните родопски специалитети. Разположено на двата бряга на Широколъшка река в подножието на североизточните склонове на Западните Родопи, селото е известно със своите автентични родопски къщи – Згуровската, Учиковската и Григоровската къщи. Една от интересните забележителности е построената през 1834г. църква „Успение на Пресвета Богородица“с уникален по своя стил иконостас, за който се предполага, че е дело на ученици на братята Димитър и Захари Зограф. Освен със забележителната си архитектура, Широка лъка е известна и с песните си, които са съпроводени от каба гайда. Много от най-известните певци и гайдари на родопския фолклор са родени точно там. В китното родопско село се намира и къщата на Капитан Петко войвода, която е била негов щаб след Освобождението. Свободно време за самостоятелно разглеждане и обяд. Възможност да опитате от типичните за този край родопски ястия – Клин, Пататник, Марудник, Чеверме, Качамак, Люта каша, Трахана и др. вкусни изкушения. Връщане в хотела. Възможност за ползване на СПА центъра на хотела (включено в пакетната цена). Свободно време за разходка в КК Пампорово. Вечеря и нощувка.

3 ден: КК Пампорово - Златоград - София / Кюстендил

Закуска. 08.30ч. отпътуване за Златоград. Разходка из етнографския ареален комплекс, който отваря врати за посетители през 2001г. Запазил възрожденския си облик, комплексът представлява архитектурен резерват, намиращ се в Стария град на Златоград. Хубави бели къщи, кръгли комини, прохладни чардаци, калдъръмени улички – това е Старият град и съвсем естествено в него е намерил място Етнографският комплекс. Занаятчийските работилници са 9 и в тях са възстановени характерните за региона занаяти – гайтанджийство, терзийство, тъкачество, сарачество, дърворезба, грънчарство, ножарство, златарство и цървулджийство. Посетителите не само могат да наблюдават работния процес на майсторите, но и да опитат да изработят сами нещо. В една от най-хубавите къщи в квартала се помещава и етнографския музей. Обикновено обиколката завършва в кафене „Стария град”, където туристите се наслаждават на атрактивно поднесено въртяно кафе, приготвено на нагорещен пясък и подсладено със златоградска баклава с локум. В заведенията за хранене на Етнографския комплекс – механа “Беловидово“, ресторант-винарна “Александрови къщи“, механа „Воденицата“, във възрожденска обстановка и под звуците на родопска гайда, могат да се опитат златоградски кулинарни специалитети. Отпътуване за София / Кюстендил около 15.00ч., пристигане – вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус от Кюстендил и София (възможност за качване в Радомир, Перник и Дупница)
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Снежанка 4* в КК Пампорово
 • Ползване на СПА центъра на хотела (вътрешен басейн, финландска и инфрачервена сауна, парна баня, джакузи, фитнес)
 • Фото-паузи при язовир Батак и язовир Доспат
 • Възможност да се включите в едно незабравимо приключение – Джип сафари до Чаирски езера
 • Разходка в Широка лъка
 • Посещение на Етнографския комплекс в Златоград
 • Водач от агенцията

Цената не включва:

 • Доплащане за Джип сафари до Чаирски езера (продължителност около 3 часа): 10лв.
 • Входни такси за посещавани по желание обекти, които не са включении в пакетната цена
 • Разходи от личен характер
 • Медицинска застраховка
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“

Препоръчваме на туристите да бъдат подготвени с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

 • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
 • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, очаквайте точна информация от офисите ни, преди Вашето пътуване.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.