Преференциална оферта

х-л Марин Принцес 4* Кумбургаз, Турция - 5 нощ. + тран. - 355 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Почивка в х-л Синема 3*, Приморско - 5 нощ. на НВ + транспорт - 26.06. | 22.08.22

6 дни Дни / 5 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 7 вота)

Цена 328 лв.

Информация за програмата
Сподели

Почивка в Приморско с организиран транспорт

6 дни / 5 нощувки, 5 закуски и 5 вечери в хотел Синема 3*, Приморско

Дати на отпътуване: 26.06. | 22.08.22

* Възможност за доплащане за All incl. - 50 лв.

* Възможност за допълнителни екскурзии

Хотел Синема 3* е разположен срещу морската градина, на около 200 метра от Южния плаж в Приморско и на 2 минути пеш от центъра на комплекса.

1-ви ден: София – Приморско
Отпътуване от София в 06:00 ч. от пл. Ал. Невски и ул. Оборище към Приморско. Пристигане и настаняване в хотел Синема 3*. Свободно време за плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Приморско - Равадиново - Созопол - Приморско
Закуска. Свободно време за плаж или по желание (срещу доплащане) екскурзия Замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново и гр. Созопол.

Замъкът „Влюбен във вятъра“ е новопостроен частен замък, на 2 км западно от античния град Созопол до село Равадиново. „Влюбен във вятъра“ носи своята историческа обосновка. Според Божидар Димитров, през 1366 г., след като е превзел Созопол, италианският граф Амадей Савойски , известен като Зеленият граф заради зелените доспехи и дрехи които е носил, е започнал да строи замък в района. Не се знае точно къде графът е положил основите на своя замък, бил ли е довършен и как е изглеждал.

Строителството на замъка започва през 1996 г. Разположен е върху площ от 20 дка. Покривът на сградата има формата на православен кръст. Замъкът е украсен с мед и месинг, стените му са обрасли в бръшлян. Специално внимание е обърнато на детайлите. Сградата на замъка е обградена от парк с фонтани, водопади, езеро с лебеди, мостове, арки, колони и статуи. Към замъка има параклис, винарна, картинна галерия, зала за игри и забавления, конюшня и зоопарк. „Влюбен във вятъра“ е построен в приказен стил. През 2013 г. филмова компания от Холивуд го използва за естествен декор и заснема тук последната филмова версия на приказката „Спящата красавица“. Има номинации в две от категориите на онлайн класацията World Best Destinations – Най-добри световни дестинации – „Най-добро място за сватба“ и „Мистериозни места.

гр. Созопол – древната Аполония е един от най-старите градове по Черноморското ни крайбрежие.Архитектурния и археологически резерват „Старинен Созопол“е обявен за музей още през 1974 г. Една от най-интересните постройки там е църквата „Св. Богородица“, датираща от XV в. Тя е построена върху руините на съществуващ преди това християнски храм Реставрирана е през XVII в., когато дебърски майстори-дърворезбари изработват едни от най-забележителните иконостаси в България. Днес църквата е действащ храм и е вписана в списъка на ЮНЕСКО със световни културни забележителности. Освен нея си заслужава да обърнете внимание и на останалите три църкви „Св. Георги“, „Св. Зосим“ и „Св. Кирил и Методий“ датиращи от XIX в. В стария град може да откриете и множество запазени и до днес къщи от възрожденската епоха. Интересни обекти за посещение са Археологическият музей (включен в списъка на 100-те национални туристически обекта) и Художествената галерия. През 2010 г. при археологически разкопки на близкия остров Св. Иван бяха открити мощите на св. Йоан Кръстител. Днес ценната реликва се пази в храм „Св. св. Кирил и Методий” в града и привлича поклонници от цял свят. Изключително красива и романтична е дългата крайбрежна улица с множество ресторанчета и кафенета разположени върху скалите на самия морски бряг.

Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка

3-ти ден: Приморско – Бургас - остров Света Анастасия – Приморско
Закуска. Свободно време за плаж или по желание (срещу доплащане) екскурзия до гр. Бургас с възможност за посещение на остров Света Анастасия / при подходящи метеорологични условия/.

Община Бургас осъществява транспорт до остров Света Анастасия с 18-метровия общински катамаран „Анастасия“. Той е оборудван с най-съвременна техника и отговаря на всички стандарти и изисквания за безопасност. Ширината му е 6,5 метра, височината на борда 2,40 метра, газене 90 см. Корабът разполага със 72 места в закрития салон, а на откритата палуба са обособени 28 допълнителни места за сядане. Остров Света Анастасия се намира в Бургаския залив в Черно море. Изграден е от вулканични скали, висок 12 метра, на места 17, а площта му е близо 9 декара Островът е забулен в мистерия и за него се разказват стотици легенди. На Острова може да посетите интерактивния музей, разказващ по увлекателен начин историята на Острова, църквата „Успение Богородично“ с възстановени стенописи от 14 век и икони, които наскоро бяха осветени. Може да похапнете в ресторанта „Сто години назад“, да изпиете чаша чай, да си купите сладко от смокини или да опитате уникалните коктейли в островната Лекарна, да си вземете нещо за спомен от магазина за сувенири „Морски знаци“,

Посещение на природозащитен център „Пода“ - (включен в списъка на 100-те национални туристически обекта). Ще имате незабравими срещи с птичето многообразие на защитената местност по ваш избор – от терасата на природозащитен център „Пода“ или при разходка по посетителската пътека. Ще имате на разположение бинокъл, далекогледна тръба и прекрасни познавачи на птиците, които ще ви разкажат интересни факти за тях.
Местността, разположена в южния край на Бургас, е едно от малкото места в Европа, където на площ от едва 1 кв. км са установени 315 вида птици – ¼ от всички видове на Европа! Тук е единствената по Българското черноморско крайбрежие смесена колония на бяла лопатарка, блестящ ибис, малък корморан, нощна, червена, гривеста, малка бяла и сива чапла.

Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Приморско – село Бръшлян - Малко Търново - Приморско

Закуска. Свободно време за плаж или по желание (срещу доплащане) екскурзия до архитектурен резерват село Бръшлян и гр. Малко Търново.

Посещение на църквата „Св. Димитър” от 17 век построена на мястото на древно тракийско светилище. Към нея има килийно училище от 1871 г., разходка по уличките на Бръшлян с автентични странджански къщи и посещение на Етнографска експозиция в старинна странджанска къща.

В гр. Малко Търново се посещава историческия музей (включен в списъка на 100-те национални туристически обекта), разположен в 4 къщи, типични за странджанската възрожденска архитектура.с експозиции археология, история, иконопис, природа, етнография. Посещение на католическата църква „Св.Троица” с чудотворната Чентохосовска икона „Св.Богородица” и църквата „Успение Богородично” от 1745 г.

Връщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Приморско –Синеморец / Бегликташ – Приморско
Закуска. Свободно време за плаж или по желание (срещу доплащане) екскурзия до Синеморец и разходка с лодка по река Велека.

Разходката с лодка ще ви предостави възможност, освен да се полюбувате на отрупаните със растителност брегове на Велека, също така и да наблюдавате застрашената жълта водна лилия – бърдуче. Ще видите и множество представители на каспийска блатна костенурка.Времетраенето – отиване и връщане е около 1,5 часа. През цялото време лодкарят ще води беседа за реката, нейната флора и фауна.Самата река Велека е най-дългата в Югоизточна България. Общата й дължина е 147 км, извира от Турция, в близост до границата, но в по-голямата си част – 123 км е в България. и се влива в Черно море при Синеморец. Водите ѝ са едни от най-чистите в България. Устието на реката е едно от най-красивите места по нашето Черноморие. То попада в Природен парк Странджа и е защитена местност. Тук природата е съхранила своята уникалност, а реката придава приказен вид на околността – зелени гори, достигащи до самия бряг, тъмни скали с причудливи форми, изваяни от природата и златисти пясъци.Скалата Сфинкс се намира в непосредствена близост до Синеморец. Мястото е известно сред местните хора като Камъка на прорицателя и причудливите му форми са причина за съществуването на различни поверия свързани с него. Връщане на обяд в хотела. Свободно време.

или

По желание (срещу доплащане) екскурзия до Бегликташ – мегалитно светилище, заемащо централно място сред култовите паметници в България. Изградено е в средата на природни скални феномени и олицетворява култа към Слънцето. С оформянето на неговата структура и добавянето на ритуални символи и знаци древните ни предци са изразявали своите религиозни представи за усъвършенстването и обезсмъртяването на човека. Според езотериците Бегликташ сбъдва всякакви желания. Според тях светилището край Приморско е един от комуникационните центрове с Космоса. Достатъчно е човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска. Задължително условие е да вярва, че мечтата ще се сбъдне и помислите му да са чисти. Връщане в хотела. Свободно време.

Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Приморско – София
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за София около обяд. По пътя разглеждане на Аква калиде – където ще може да разгледате Археологическата експозиция и Банята на Султан Сюлейман Великолепни (входната такса се заплащам допълнително). Пристигане в София вечерта на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 5 нощувки на НВ в хотел Синема 3*
 • Ползване на външен плувен басейн, Wi Fi, застраховка, курортна такса
 • Водач от агенцията

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания
 • Доплащане за ALL inclusive - 50 лв.
 • Допълнителни екскурзии по желание:

- екскурзия Замъка „Влюбен във вятъра“ в Равадиново и гр. Созопол.

Замъкът „Влюбен във вятъра“ е новопостроен частен замък, на 2 км западно от античния град Созопол до село Равадиново. „Влюбен във вятъра“ носи своята историческа обосновка. Според Божидар Димитров, през 1366 г., след като е превзел Созопол, италианският граф Амадей Савойски , известен като Зеленият граф заради зелените доспехи и дрехи които е носил, е започнал да строи замък в района. Не се знае точно къде графът е положил основите на своя замък, бил ли е довършен и как е изглеждал.

Строителството на замъка започва през 1996 г. Разположен е върху площ от 20 дка. Покривът на сградата има формата на православен кръст. Замъкът е украсен с мед и месинг, стените му са обрасли в бръшлян. Специално внимание е обърнато на детайлите. Сградата на замъка е обградена от парк с фонтани, водопади, езеро с лебеди, мостове, арки, колони и статуи. Към замъка има параклис, винарна, картинна галерия, зала за игри и забавления, конюшня и зоопарк. „Влюбен във вятъра“ е построен в приказен стил. През 2013 г. филмова компания от Холивуд го използва за естествен декор и заснема тук последната филмова версия на приказката „Спящата красавица“. Има номинации в две от категориите на онлайн класацията World Best Destinations – Най-добри световни дестинации – „Най-добро място за сватба“ и „Мистериозни места.

гр. Созопол – древната Аполония е един от най-старите градове по Черноморското ни крайбрежие.Архитектурния и археологически резерват „Старинен Созопол“е обявен за музей още през 1974 г. Една от най-интересните постройки там е църквата „Св. Богородица“, датираща от XV в. Тя е построена върху руините на съществуващ преди това християнски храм Реставрирана е през XVII в., когато дебърски майстори-дърворезбари изработват едни от най-забележителните иконостаси в България. Днес църквата е действащ храм и е вписана в списъка на ЮНЕСКО със световни културни забележителности. Освен нея си заслужава да обърнете внимание и на останалите три църкви „Св. Георги“, „Св. Зосим“ и „Св. Кирил и Методий“ датиращи от XIX в. В стария град може да откриете и множество запазени и до днес къщи от възрожденската епоха. Интересни обекти за посещение са Археологическият музей (включен в списъка на 100-те национални туристически обекта) и Художествената галерия. През 2010 г. при археологически разкопки на близкия остров Св. Иван бяха открити мощите на св. Йоан Кръстител. Днес ценната реликва се пази в храм „Св. св. Кирил и Методий” в града и привлича поклонници от цял свят. Изключително красива и романтична е дългата крайбрежна улица с множество ресторанчета и кафенета разположени върху скалите на самия морски бряг.

Цена на възрастен - 15 лв ; за дете до 10 г. – 8 лв. (входните такси се заплаща допълнително)

- Екскурзия до гр. Бургас с възможност за посещение на остров Света Анастасия / при подходящи метеорологични условия/.

Община Бургас осъществява транспорт до остров Света Анастасия с 18-метровия общински катамаран „Анастасия“. Той е оборудван с най-съвременна техника и отговаря на всички стандарти и изисквания за безопасност. Ширината му е 6,5 метра, височината на борда 2,40 метра, газене 90 см. Корабът разполага със 72 места в закрития салон, а на откритата палуба са обособени 28 допълнителни места за сядане. Остров Света Анастасия се намира в Бургаския залив в Черно море. Изграден е от вулканични скали, висок 12 метра, на места 17, а площта му е близо 9 декара Островът е забулен в мистерия и за него се разказват стотици легенди. На Острова може да посетите интерактивния музей, разказващ по увлекателен начин историята на Острова, църквата „Успение Богородично“ с възстановени стенописи от 14 век и икони, които наскоро бяха осветени. Може да похапнете в ресторанта „Сто години назад“, да изпиете чаша чай, да си купите сладко от смокини или да опитате уникалните коктейли в островната Лекарна, да си вземете нещо за спомен от магазина за сувенири „Морски знаци“,

Посещение на природозащитен център „Пода“ - (включен в списъка на 100-те национални туристически обекта). Ще имате незабравими срещи с птичето многообразие на защитената местност по ваш избор – от терасата на природозащитен център „Пода“ или при разходка по посетителската пътека. Ще имате на разположение бинокъл, далекогледна тръба и прекрасни познавачи на птиците, които ще ви разкажат интересни факти за тях.
Местността, разположена в южния край на Бургас, е едно от малкото места в Европа, където на площ от едва 1 кв. км са установени 315 вида птици – ¼ от всички видове на Европа! Тук е единствената по Българското черноморско крайбрежие смесена колония на бяла лопатарка, блестящ ибис, малък корморан, нощна, червена, гривеста, малка бяла и сива чапла.

Цена на възрастен - 25 в. ; за дете до 10 г. – 15 лв. (билета за корабчето и входните такси се заплаща допълнително)

- Екскурзия до архитектурен резерват село Бръшлян и гр. Малко Търново.

Посещение на църквата „Св. Димитър” от 17 век построена на мястото на древно тракийско светилище. Към нея има килийно училище от 1871 г., разходка по уличките на Бръшлян с автентични странджански къщи и посещение на Етнографска експозиция в старинна странджанска къща.

В гр. Малко Търново се посещава историческия музей (включен в списъка на 100-те национални туристически обекта), разположен в 4 къщи, типични за странджанската възрожденска архитектура.с експозиции археология, история, иконопис, природа, етнография. Посещение на католическата църква „Св.Троица” с чудотворната Чентохосовска икона „Св.Богородица” и църквата „Успение Богородично” от 1745 г.

Цена на възрастен - 30 лв. ; за дете до 10 г. – 20 лв. (входните такси се заплаща допълнително)

- Екскурзия до Синеморец и разходка с лодка по река Велека. Разходката с лодка ще ви предостави възможност, освен да се полюбувате на отрупаните със растителност брегове на Велека, също така и да наблюдавате застрашената жълта водна лилия – бърдуче. Ще видите и множество представители на каспийска блатна костенурка.Времетраенето – отиване и връщане е около 1,5 часа. През цялото време лодкарят ще води беседа за реката, нейната флора и фауна.Самата река Велека е най-дългата в Югоизточна България. Общата й дължина е 147 км, извира от Турция, в близост до границата, но в по-голямата си част – 123 км е в България. и се влива в Черно море при Синеморец. Водите ѝ са едни от най-чистите в България. Устието на реката е едно от най-красивите места по нашето Черноморие. То попада в Природен парк Странджа и е защитена местност. Тук природата е съхранила своята уникалност, а реката придава приказен вид на околността – зелени гори, достигащи до самия бряг, тъмни скали с причудливи форми, изваяни от природата и златисти пясъци.Скалата Сфинкс се намира в непосредствена близост до Синеморец. Мястото е известно сред местните хора като Камъка на прорицателя и причудливите му форми са причина за съществуването на различни поверия свързани с него.

Цена на възрастен - 20 лв.; за дете до 10 г. – 15 лв. (входните такси се заплаща допълнително)

- Екскурзия до Бегликташ – мегалитно светилище, заемащо централно място сред култовите паметници в България. Изградено е в средата на природни скални феномени и олицетворява култа към Слънцето. С оформянето на неговата структура и добавянето на ритуални символи и знаци древните ни предци са изразявали своите религиозни представи за усъвършенстването и обезсмъртяването на човека. Според езотериците Бегликташ сбъдва всякакви желания. Според тях светилището край Приморско е един от комуникационните центрове с Космоса. Достатъчно е човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска. Задължително условие е да вярва, че мечтата ще се сбъдне и помислите му да са чисти.

Цена на възрастен - 10 лв. ; за дете до 10 г. – 5 лв. (входните такси се заплаща допълнително)

*ВАЖНО:

Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой от 15 записани туристи.

Входните такси на посещаваните обекти се заплащат допълнително.

При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановява.

Круизите се осъществяват само при подходящи атмосферни условия.

Описание на хотел Синема 3* Приморско

Хотел Синема е разположен срещу морската градина, на около 200 метра от Южния плаж в Приморско и на 2 минути пеш от центъра на комплекса.
На разположение на гостите има: Денонощна рецепция, бар, основен ресторант, стая за багаж, безплатен Wi-Fi в целия хотел. На ниво -1 ет. има паркинг за 10 автомобила / срещу доплащане /. Срещу хотела на улицата ще има още 10 паркоместа. На етаж 4 е разположен басейна, до него има бар който предлага напитки и др. На покрива е разположена голяма слънчева тераса където се намират шезлонгите за почивка. Интелигентно озвучаване и осветление в общите части.

 • Настаняване: Помещенията в хотела са 76, от които 63 сa 2 + 1, 10 са 2+0 и 3 фамилни стаи с 4 редовни легла. Всички те разполагат с две легла, разтегателен фотьойл, телефон, сателитна телевизия, бюро, гардероб, спално бельо, сушилник за дрехи, климатик, балкон и баня с душ, тоалетна и тоалетни принадлежности, хавлии.

ДВОЙНА СТАЯ 2+1 / 2 + 0: Приблизителна площ от 25 кв.м. Стаите разполагат с две редовни легла, допълнителното легло е разтегателен фотьойл, цифрова телевизия, мини бар, бюро, гардероб, спално бельо, сушилник за дрехи, климатик, баня с душ, тоалетна и тоалетни принадлежности, хавлии, имат балкон. Максимално настаняване 2 възрастни и 1 дете или 3 възрастни.

ФАМИЛНИ СТАИ 4+1: Приблизителна площ от 50 кв.м. Фамилните стаи се състоят от две отделни стаи, като във всяка има двойно легло, разполагат със цифрова телевизия, мини бар, бюро, гардероб, спално бельо, сушилник за дрехи, климатик, баня с душ, тоалетна и тоалетни принадлежности, хавлии, санитарен възел. Максимално настаняване на 5 възрастни.
Бебешки кошари се предоставят безплатно и с предварителна заявка.
Домашни любимци не се допускат.
Хотелът не разполага с адаптирани стаи за хора с увреждания.

 • Ресторант: Хотел Cinema разполага с Основен ресторант и прилежаща към него лятна тераса, Лоби бар, на които гостите могат да се насладят на студени напитки и вкусни ястия. На последния етаж, до басейна има pool bar.

Основен Ресторант – работно време от 08:00 – 21:00 часа
Закуска – 08:00 – 10:00 – бюфет, топли напитки и наливни безалкохолни напитки
Обяд – 12:00 – 14:00 – бюфет, топли напитки и наливни безалкохолни напитки от машина, аналивна бира, наливно вино и алкохолни напитки
Следобедна закуска – 16:00 – 17:00
Вечеря – 18:30 – 21:00 бюфет, топли напитки и наливни безалкохолни напитки от машина, наливна бира, наливно вино и алкохолни напитки
Лоби Бар – работно време от 10:00 – 22:00 часа
Лоби бар – 10:00 – 22:00 – топли напитки, наливни безалкохолни напитки от машина, наливна бира, наливно вино и алкохолни напитки

 • Спорт и развлечения – безплатно: Външен плувен басейн

Шезлонги и чадъри край басейна (ползват се според наличността)
Wi-Fi интернет достъп на територията на целият хотел
Паркинг: безплатен – пред хотела, неохраняем, ползва се според наличността. Подземния паркинг е срещу доплащане

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане:депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.

За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, очаквайте точна информация от офисите ни, преди Вашето пътуване.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.