Преференциална оферта

Непознатият Истанбул 27.10. - 3 нощ. - 199 лв.

Празници в България

Разпечатайте офертата

Майски празници в Кремиковски, Врачешки, Етрополски м-ри - 22.05.21.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (0.00 от 0 вота)

Цена 27 лв.

Информация за програмата
Сподели

Майски празници в Кремиковски, Врачешки, Етрополски манастири, водопада Варовитец и Етрополе

Маршрут: София-Кремиковски манастир-Врачешки манастир-Правец-Етрополе-Етрополски манастир-София

Дата на отпътуване: 22.05.21.

Отпътуване в 8:00 ч. от пл. Александър Невски и ул. Оборище – София. Посещение на Кремиковският манастир „Св. Георги Победоносец” построен през Второто българско царство. Предполага се ,че първия му ктитор е бил цар Иван Александър. В старата църква на манастира са съхранени много ценни стенописи. По време на Възраждането манастирът бил важен книжовен център. Кремиковският манастир подслонил трима от четниците на Ботевата чета. Надпис над вратата на черквата свидетелства, че Светата обител била дарител на българския манастир в Атон. В близост до манастира има извор с лековита вода.

Посещение на Врачешкият манастир „Св. Четиридесет мъченици” построен по време на Второто българско царство, след победата на цар Иван Асен ІІ над деспот Теодор Комнин при Клокотница. Манастирът първоначално е мъжки, в последствие става девически, какъвто е и до днес. Разрушен в края на ХІV в., възстановен и разрушен отново през ХVІІІ век. След второто разрушаване от манастира не останало нищо, освен иконата на Св. Богородица.

Пристигане в гр. Етрополе. Свободно време за обяд, след това разглеждане на етнографския музей и се отправяне към Етрополския манастир.
На 5 км. източно от град Етрополе се намира манастира „Св. Троица” разположен в яворова гора. Манастирът е известен с книжовната си школа през ХVІ-ХVІІ век, т. нар. Варовитецка Етрополска книжовна школа. Ценен паметник на школата е житието на Св. Иван Рилски, което разказва за пренасянето на мощите на светеца от Търново в Рилския манастир. Водата, която тече от аязмото, представляващо карстов извор, образува около 20 метров водопад носещ името Варовитец.
Пристигане в София около 19:30 ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище в София.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти: входната такса на музея в Етрополе - 3 лв.
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.