Преференциална оферта

Фестивал на лалето в Истанбул - 155 лв.

Екскурзии в остров Занзибар

Разпечатайте офертата

Почивка на остров Занзибар - 02.04.21.

10 Дни / 7 Нощувки
Самолет
Оцени тази оферта (5.00 от 1 вот)

Цени от 1188 EUR

Информация за програмата
Сподели

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР

ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ

Дати: 02.04.2021 – 11.04.2021

10 дни / 7 нощувки

1-ви ден – 02.04.2021 (петък) СОФИЯ - ЗАНЗИБАР
Отпътуване от София за Занзибар с директен чартърен полет на авиокомпания Bulgarian Air Charter по маршрута София – Занзибар ( с техническо кацане в Египет ) в 14:10 ч.

2-ри ден – 03.04.2021 (събота) ЗАНЗИБАР
Кацане в Занзибар в 07:10 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до хотела. Настаняване след 13:00ч. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден – 04.04.2021 (неделя) ЗАНЗИБАР Свободно време за плаж и почивка или обиколка на Стоун Таун (40 евро / 78 лева).
Една прекрасна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предишния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците.

 • Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.

Нощувка.

4-ти ден – 05.04.2021 (понеделник) ЗАНЗИБАР
Свободно време за плаж и почивка или полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (около 3 часа, срещу допълнително заплащане 40 евро / 78 лева.)
Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени.
Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден – 06.04.2021 (вторник) ЗАНЗИБАР
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туриста – 49 евро).
Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките. Нощувка.

6-ти ден – 07.04.2021 (сряда) ЗАНЗИБАР
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или възможност за допълнителна екскурзия - целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6 ч., ориентировъчно от 08:00 до 16:00 ч., срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 90 евро).
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale - Синя лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.
В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви калъфи за фото апарати и телефони.
Връщане в хотела късния следобед около 16:00 ч. Вечеря.Нощувка.

7-ми ден – 08.04.2021 (четвъртък) ЗАНЗИБАР
Закуска. Свободно време за плаж и почивка полудневна разходка до парка Джозани (Jozani) (около 3 ч., ориентировъчно от 09:00 до 13:00 ч., срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 50 евро).
Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. *Моля не пипайте и не хранете животните. Нощувка.

8-ми ден – 09.04.2021 (петък) ЗАНЗИБАР
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

9-ти ден – 10.04.2021 (събота) ЗАНЗИБАР - СОФИЯ
Закуска. Свободно време и освобождаване на стаите до обяд. Отпътуване следобяд за летището за полет до София в 23:20 ч.

10-ти – 11.04.2021 (неделя) СОФИЯ
Пристигане в София в 09:40 ч.

Полезна информация

Цената включва:

 • самолетни билети с включени летищни такси по маршрута София – Занзибар – София с включен регистриран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж на човек;
 • всички трансфери летище-хотел-летище;
 • 7 нощувки в хотел по избор на остров Занзибар;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД „Мондиал“ с COVID покритие;
 • посрещане на място от представител на фирмата партньор в Занзибар;
 • представители на туроператора;

Цената не включва:

 • виза за Танзания – 50$ (издава се предварително от България или на място след пристигане); o за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);
 • бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) – 50 EUR или 55 USD на човек за цялата програма (ще бъдат събрани първия ден от пътуването и ще се раздават на местните екскурзоводи и шофьори от представителя на ТО, за да нямате ангажименти).
 • допълнителни екскурзии на остров Занзибар, невключени в цената;
 • лични разходи на място;
 • допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Какво не покрива застраховката?

 • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • Опит за самоубийство или самоубийство;
 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

Описание на хотелите:

 • Bluebay Beach Resort & Spa 5*

https://www.bluebayzanzibar.com/

Нашият коментар:
Bluebay Beach Resort & Spa се простира на площ от над 121.4 декара. Комплексът е разположен на пясъчния плаж Kiwengwa и предлага тераса с изглед към Индийския океан, спа център, басейн и спортни съоръжения.
Просторните стаи и суити разполагат с гардеробна и кът за сядане. Някои от тях имат частна зона с душ на открито.
Ресторант Makuti предлага изглед към басейна и международна кухня. Плажният бар-ресторант сервира леки ястия и напитки, а на морски дарове и вечеря със стекове можете да се насладите в луксозния Bahari Grill. Питие можете да поръчате и в бара до басейна.
Гостите могат да ползват фитнес зала и да се забавляват с тенис на маса и тенис на корт на сушата или с гмуркане, водни колелета и уиндсърфинг във водата. За най-малките има детска площадка и плитък басейн. Многоезичният персонал може да уреди различни екскурзии, коли и велосипеди под наем.
Каменният град е на 40 км, а Международното летище Занзибар - на 46 км.
Двойките харесват местоположението - те му дават оценка от 8.6 за пътуване за двама.

 • Mermaids Cove Beach Resort & Spa 4*

http://mermaids-coveresort.com/

Разположение:
Mermaids Cove Beach Resort & Spa 4* е разположен по протежение на 380-метрова девствена плажна ивица с бял пясък и изглед към залива Chwaka. Историческият Каменен град е на 34 км. , а международното летище на Занзибар е на около 1 час път с кола. Комплексът е реновиран и частично достроен през 2016. Предлага открит басейн, ресторант, бар, фитнес, зала за TV, тенис на маса, билярд. В общите части е осигурен безплатен Wi-Fi (много добър, дори и на плажа). Хотелът разполага и с малък център за масажи.

В стаите:
Разполага с 34 стаи (бунгала) в характерния африкански стил.Стаите са с гледка към морето. Всяка разполага с мебелирана веранда. Всички стаи са климатизирани със самостоятелен санитарен възел, кана за кафе/чай.

На територията на хотела:
Ресторантът на комплекса сервира много видове кухни, но специалитетът са морските дарове, риби, индийска кухня. Има зона за барбекю с изглед към морето, където се предлагат пикантни деликатеси от Занзибар, както и италианска пица, приготвена в глинена пещ.
Хотелът е добър избор за гостите, търсещи релакс на брега на океана.

 • Karafuu Beach Resort & Spa 5*

https://www.karafuuzanzibar.com/

Karafuu Beach Resort & Spa е разположен на пясъчен плаж с палми. Разполага с 2 плувни басейна, тенис кортове, спа и фитнес център и плаващ ресторант. Има и център по скуба дайвинг.
Всички просторни и климатизирани стаи и суити разполагат с балкон и са обзаведени в занзибарски стил. Включват сейф и мини бар. Всяка самостоятелна баня е със сешоар и душ.
Гостите могат да релаксират в спа център SAMAWATI край плажа или в един от плувните басейни. Могат също да се възползват от игралната стая, където се предлагат билярд, тенис на маса, настолни игри, дартс и карти за игра.
Комплексът разполага с 3 ресторанта с разнообразие от менюта на шведска маса и а-ла-карт. Плаващият ресторант е разположен на 200 метра навътре в Индийския океан край плажа Кае. Комплексът организира турове и екскурзии.
Karafuu е само на 2 минути с кола от село Pingwe и на 5 минути с кола от плажа Кае. Stone Town и международното летище на Занзибар са на 65 километра от комплекса .

 • VOI Kiwengwa Resort 4*

https://www.voihotels.com/en/voi-kiwengwa-resort

VOI KIWENGWA Resort в град Занзибар разполага с ресторант, открит плувен басейн, бар и общ салон. Този 4-звезден хотел предлага градина и климатизирани стаи със собствена баня. Удобствата за гостите се допълват от вечерни развлечения и денонощна рецепция.

Стаите са оборудвани с бюро и гардероб.

Във VOI KIWENGWA Resort се сервира континентална закуска или закуска на шведска маса.

Популярните забележителности близо до хотела включват Мемориалния музей на мира, антикварния магазин The Zanzibar Curio shop и персийските бани „Хамамни“.

 • My Blue Hotel 4*

https://www.mybluehotel.com/?lang=en

My Blue Hotel е разположен сред тропическа градина и се намира в близост до село Нунгви, на северния край на остров Занзибар. Разполага с открит басейн, център за гмуркане и уелнес съоръжения.

Всички стаи са с гледка към градината и разполагат с балкон или тераса, климатик, мрежа против комари и поставка за багаж. Оборудвани са с плоскоекранен телевизор, телефон и минибар.

А ла карт ресторантът предлага международни и местни ястия. Закуска се сервира всеки ден, а леки закуски са на разположение в бара.

Персоналът на 24-часовата рецепция може да организира риболов и гмуркане с шнорхел и акваланг. My Blue Hotel разполага също с хидромасажна вана и 2 масажни кабини.

Горският резерват Кивенгва Понгве е на 39 км. Летище Занзибар е на 1 час път с кола.

 • Breezes Beach Club and Spa 5*

https://www.breezes-zanzibar.com/

Breezes Beach Club and Spa се намира на красивия плаж Bwejuu на югоизточното крайбрежие на Танзания и предлага открит басейн, собствени ресторанти и съоръжения за водни спортове.
Климатизираните стаи и суити са декорирани в кремави тонове и предлагат собствена тераса, хладилник, сейф и самостоятелна баня.
Хотелът разполага с 3 ресторанта и може да организира частна вечеря за двама на плажа. Тук ви очакват също 2 бара и салон за кафе и чай.
В спа център Frangipani Spa можете да се поглезите с разнообразни масажи и козметични процедури. Интериорът е в стил суахили и впечатлява с аромата на различни подправки и декоративни свещи.
Плажният клуб Breezes предлага кайт сърф, волейбол, гмуркане с шнорхел или водолазна екипировка.
Хотелът разполага също с тенис корт, фитнес център, общ салон и туристическо бюро.
Селцето Bwejuu е на 10 минути път с кола, а летище Стоун Таун - на около 50 минути път с кола.

 • Next Paradise Boutique Resort 4*

https://www.next-paradise.com/en/

Един от нашите хитове в Пвани Мчангани! Next Paradise Boutique Resort се намира в курорта Пвани Мчангани и предлага безплатни велосипеди и тенис корт. Този 4-звезден комплекс разполага с градина и предоставя климатизирани стаи със собствена баня. Комплексът има открит плувен басейн и безплатна WiFi връзка.
Всички стаи в комплекса са оборудвани с плоскоекранен телевизор със сателитни програми. Стаите в Next Paradise Resort са снабдени с електрическа кана, а някои имат тераса. Помещенията включват и бюро.
Всяка сутрин в хотела се сервира континентална закуска. Ресторантът е специализиран в приготвянето на африканска кухня.
В комплекс Next Paradise Boutique Resort има маса за пинг-понг.
Град Занзибар е на 32 километра от комплекса, а град Нунгви е на 23 километра.

 • TUI Blue Bahari Zanzibar 5*

https://www.tui-blue.com/en/en/hotels/tui-blue-bahari-zanzibar

Едно от най-популярните ни места за настаняване в Пвани Мчангани. TUI Blue Bahari Zanzibar е луксозен хотелски комплекс, разположен на плажа Кивенга, на североизточното крайбрежие на Занзибар. Комплексът се намира сред екзотични градини на първа линия до плажа в Пвани Мчангани и има изглед към Индийския океан. Предлага специален детски клуб и СПА център Dream, който предлага ориенталски процедури. На разположение на гостите е също център за водни спортове и гмуркане.

Луксозно обзаведените стаи разполагат с просторна собствена тераса. Стаята разполага със сателитна телевизия, минибар и удобства за приготвяне на чай и кафе. Собствената баня разполага с душ и безплатни тоалетни принадлежности.

В хотелски комплекс TUI Blue Bahari Zanzibar гостите могат да избират между 5 различни ресторанта, които сервират разнообразни ястия. Освежаващи напитки се предлагат в трите бара на комплекса.

TUI Blue Bahari Zanzibar разполага с 2 плувни басейна с детска зона, както и център за водни спортове като плаване с катамаран и уиндсърфинг.

На цялата територия на хотелския комплекс е осигурен безплатен WiFi. Международно летище Стоун Таун е на 45 км.

 • Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*

https://baobabzanzibar.sandies-resorts.com

Едно от най-популярните ни места за настаняване в Нунгви. Хотел Sandies Baobab Beach Zanzibar се намира в Нунгви и разполага с климатизирани стаи. Предлагат се частна плажна зона и открит басейн. Гостите могат да опитат международни и средиземноморски ястия в ресторанта на място. В общите части е осигурен безплатен Wi-Fi интернет.

Всяка стая включва собствена баня с душ и сешоар.

Сутрин гостите могат да избират между континентална закуска и закуска на шведска маса.

Гмуркането с шнорхел е сред дейностите, на които гостите могат да се насладят близо до хотел Sandies Baobab Beach Zanzibar.

Персоналът на рецепцията може да предостави практична информация за района.

Аквариумът Nungwi Mnarani е на 1,6 км.

 • RIU Palace Zanzibar 5*

https://www.riu.com/en/hotel/tanzania/zanzibar/hotel-riu-palace-zanzibar

Riu Palace Zanzibar - All Inclusive предлага луксозни помещения за настаняване със собствени тераси с изглед към Индийския океан. Разполага с открит басейн, собствен плаж със съоръжения за водни спортове и център за гмуркане. В СПА центъра се предлагат масажи и парна баня.

Във всяко помещение за настаняване има климатик. Някои помещения за настаняване се намират до самия плаж Нунгви и имат собствен басейн, хидромасажна вана и градина.

Напитки се сервират в бара на плажа и на терасата с гледка към залеза. Riu Palace Zanzibar - All Inclusive предлага настаняване на база ол инклузив, със закуска на шведска маса с открита кухня и 2 тематични ресторанта, които сервират изискани ястия. В баровете на комплекса се предлагат най-добрите леки закуски и аперитиви, както и фантастични коктейли.

В закритите общи части с полилеи се предоставя безплатен WiFi и редовно се организират развлекателни програми. Предлагат се каяк и стенд ап падъл. Можете да се занимавате и с други дейности, а се предлагат и шоу програми, както и музика на живо.

Riu Palace Zanzibar - All Inclusive е разположен на северозападния бряг на Занзибар, на 55 км от Каменния град.

 • RIU Palace Zanzibar 5*

https://www.riu.com/en/hotel/tanzania/zanzibar/hotel-riu-palace-zanzibar/

Riu Palace Zanzibar - All Inclusive предлага луксозни помещения за настаняване със собствени тераси с изглед към Индийския океан. Разполага с открит басейн, собствен плаж със съоръжения за водни спортове и център за гмуркане. В СПА центъра се предлагат масажи и парна баня.
Във всяко помещение за настаняване има климатик. Някои помещения за настаняване се намират до самия плаж Нунгви и имат собствен басейн, хидромасажна вана и градина.
Напитки се сервират в бара на плажа и на терасата с гледка към залеза. Riu Palace Zanzibar - All Inclusive предлага настаняване на база ол инклузив, със закуска на шведска маса с открита кухня и 2 тематични ресторанта, които сервират изискани ястия. В баровете на комплекса се предлагат най-добрите леки закуски и аперитиви, както и фантастични коктейли.
В закритите общи части с полилеи се предоставя безплатен WiFi и редовно се организират развлекателни програми. Предлагат се каяк и стенд ап падъл. Можете да се занимавате и с други дейности, а се предлагат и шоу програми, както и музика на живо.
Riu Palace Zanzibar - All Inclusive е разположен на северозападния бряг на Занзибар, на 55 км от Каменния град.

 • Zuri Zanzibar 5*

https://www.zurizanzibar.com/

Комплекс Zuri Zanzibar се намира в района на плажа на Kendwa и предлага помещения за настаняване със собствен плаж и безплатен WiFi. Комплексът разполага с открит плувен басейн, градина, тераса и бар.
Всички стаи разполагат с климатик, гардероб, бюро и плоскоекранен телевизор. Всички помещения за настаняване имат кът за сядане, а някои имат изглед към басейна и градината.
Всеки ден в комплекс Zuri Zanzibar се сервира континентална закуска. Ресторант Maischa, който се намира в комплекса, е специализиран в ястия от кухнята на Близкия Изток.
В комплекс Zuri Zanzibar има условия за различни дейности, включително гмуркане с шнорхел. На 9 минути пеша от комплекса има коралов риф, в който може да се практикува гмуркане с шнорхел.

Условия за записване:

 • Депозит в размер на 500 лв на човек;
 • Доплащане до 01.03.2021 г. ;
 • Цената е валидна при минимум 140 туриста;
 • Срок за уведомление за непровеждане на пътуването при ненабран минимален брой участници – 30 дни преди заминаването;
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации..
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.65 лв. . При увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

Срокове за анулации и неустойки:

 • При наличие на повече от 50 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • Между 50-ия и 31-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • При по-малко от 30 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 15.03.2021г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Допълнителни екскурзии:

Заявяват се и се заплащат в България, най-късно с доплащането на пакета;

Водачът придружава групата по време на екскурзиите и помага с превода;