Преференциална оферта

Истанбул и Църквата на 1-во число, която сбъдва желания

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Винен тур - Винпром Лясковец и Винарска изба Марян - 31.10.20.

2 дни Дни / 1 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 149.00 лв.

Информация за програмата
Сподели

„ПОЯВАТА НА ЕДНО ДОБРО ВИНО Е МНОГО ПО-ПОЛЕЗНА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО, ОТКОЛКОТО ОТКРИТИЕТО НА НОВА ЗВЕЗДА“
Леонардо да Винчи
(1452-1519)

Освен във времето, виненото пътешествие може да бъде и в пространството – към близките и далечни места, където с много умения, любов и грижи призваните майстори винари превръщат зрялото грозде в божествени еликсири. Когато видиш с очите си мястото, където се създава виното, отношението и желанието ти към него със сигурност ще претърпят положителна промяна. Да опитаме най-хубавите вина на две от най-добрите български изби :

Винпром Лясковец – люлката на винения туризъм
и Винарска Изба Марян

Маршрут: София – Лясковец – Елена – София

Дати на тръгване: 31.10.20.

2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

1 ден - София – Лясковец – Елена
Отпътуване от София в 07.30 ч. от пл. Ал Невски и ул. Оборище; Посещение на Лясковския м-р „Св.Св.Петър и Павел“ и Лясковец. В град Лясковец се намира единственият по рода си Музей на гурбетчийското градинарство, разположен в най-атрактивната част на града - "Ланджов двор", в красива стара къща - паметник на културата от Възрожденската епоха. Музеят разполага с музейна сбирка, аранжиран вътрешен двор, в който са пресъздадени с подходящи експонати традиционни дейности за района.
Посещение на Винпром Лясковец - едно от най-старите и предпочитани места за провеждане на винени дегустации за туристически групи и индивидуални туристи. По време на винения тур ще видите интересни експонати от музейната сбирка, римска преса за грозде от 3-ти век след Христа и ще се запознаете с дългогодишната история на избата. От 1985 г. до днес тя е посрещала туристи от цял свят, както и известни политици, писатели и посланници, както и популярни актьори като Жан-Клод Ван Дам и мн.др. Там гида ще Ви покаже музейната сбирка, ще Ви разкаже историята на избата. Ще научите как се дегустира и сервира вино, ще Ви запознае с бита и нрава на лясковчани, традициите на района във винопроизводството. Тук ще имате изключителната възможност да дегустирате естествено пенливи вина, пенливи билкови вина, газирана шира, десертни вина, пелин, сухи бели и червени тихи вина от различни реколти, колекционни и енотични вина и от най-добрите български ракии. Отпътуване за Елена. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка. Нощувка.

2 ден – Елена – Марян– София
Закуска. Свободно време за разходка в града. Отпътуване за Марянският манастир "Свето Преображение Господне", който се намира в село Марян, разположено на 8 км. източно от гр. Елена. Според легендите, на сегашното място манастирът е основан към VIII-IXв. Това се потвърждава и от археологическите находки – открити са шест капитела от Теодосиеви колони, четири от които се съхраняват в Националния исторически музей, а две са на съхранение в манастира. Сегашната църква е изградена през 1835 година. При изкопните работи са открити основите на стар християнски православен храм, в олтара на който е намерен мраморен саркофаг. Според разказите, в него е имало скелет с Евангелие в ръцете и корона на главата – символи на духовната и светската власт. Жителите на селището по кондики, предания и оставени преписи в църковни книги решили, че са намерили гроба и останките на цар Борис I Михаил Кръстител. Но поради непрекъснатия страх от безчинствата на турските власти, всички находки били отново скрити под земята.
Според друга легенда, в манастира е отседнала сестрата на цар Иван Шишман – княгиня Мара (Кера-Тамара) заминавайки за Константинопол за да стане жена на султан Мурад и впоследствие, след смъртта на султана, се връща отново по тези места. Оттук, според легендата, е произлязло и днешното име на селището – Марян, наречено на царицата. Сегашният манастир е действащ от 1992 г.
Посещение на Винарска Изба Марян построена в пазвите на Стара планина. Избата съчетава най-добрите условия за създаване на уникални вина. Семейство Иванови - Светла и Илия, и синовете им Петър и Владимир създават заедно с техния приятел - енолог и агроном Стефан Чоранов изба Марян през 2010 г. Идеята е да създават малки серии вина и да продължат традициите на правене на вино с много любов и вяра в уникалността на Еленския край. Обиколка на избата, следвайки пътя на виното. Беседа от енолога и/или собствениците на избата. Разказ за историята на избата, историята и легендата за Кера Тамара и Иван Александър. Дегустация на три вина – по едно бяло, розе и червено, в компанията на прочутите Еленски мезета. В имената на вината са запечатани късчета от Българската история и от славното Второ Българско Царство. Отпътуване за София. Пристигане в София около 19.00 ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

• транспорт с автобус 3*
• 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3*
• водач от туристическата агенция
• посещения и дегустации в двете винарни


Цената не включва:

• разходи от личен характер
• входни такси на посещаваните обекти
• медицинска застраховка
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:30 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:

- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане:депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

  • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
  • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

  • За самолетните програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. на турист, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.- От 90 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от основната цена на пътуването на турист.- От 30 до 15 дни преди датата на заминаване – 80% от основната цена на пътуването на турист.- От 14 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

  • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. на турист, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от основната цена на пътуването на турист.- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване:лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.