Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

По пътя на виното - Пловдив и Перущица

2 дни Дни / 1 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 159.00 лв.

Информация за програмата
Сподели

“ЖИВОТЪТ Е ТВЪРДЕ КРАТЪК, ЗА ДА ПИЕМ ЕВТИНО ВИНО…“ - КЛИФ ХАКИМ

Ако и вие смятате, че е така заповядайте с нас на един кратък винен тур, да опитаме най-хубавите вина на две от най-добрите български изби – Вила Юстина и винарна Загрей.

Маршрут: София – Пазарджик – Първомай – Пловдив – Перущица – София

Дати на отпътуване: 19.06; 07.08; 09.10.21;

2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

1 ден - София – Първомай – Пловдив
Отпътуване от София в 10.00 ч. от пл. Ал Невски и ул. Оборище; в 11.00 ч. от Пазарджик по маршрут София-Пазарджик – Първомай, където ще посетим винарна Загрей. Там любезните домакини, ще ни направят обиколка на винарната, след което имаме дегустация на 3 вина, придружени с домашно приготвен хляб от лимец – собствено производство, домашни мезета и минерална вода.

Отпътуване за гр. Пловдив. Настаняване в хотел. Обиколна на Стария град - исторически и архитектурен резерват, известен със своите сгради в стила на възрожденския период, древните римски и тракийски руини, различни паметници и забележителности. Ще посетим най-известните му забележителности и разбира се, коронното бижу на този град - Античният римски театър. Свободно време за разходка по Главната търговска улица. Нощувка.

2 ден – Пловдив – Перущица – София
Закуска. Свободно време за разходка в града. На обяд отпътуване за гр. Перущица, където ще посетим винарна Юстина - започвайки с екскурзоводска обиколка на лозето и фермата на Вила Юстина, заедно с кратко описание на сортове грозде и история на региона. След това ще се разходим из избата „ По пътя на виното”, където ще имаме презентация на технологичните етапи от производството на вино. И накрая посещаваме Еnoteca, където ще научим за историята на Вила Юстина. След обиколката ни ще се насладим на дегустация на хубави вина, придружени от мезета и вода.

Отпътуване за София. Пристигане в София около 19.00 ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

 • транспорт с микробус / автобус 3*
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3*
 • водач от туристическата агенция
 • посещения и дегустации в двете винарни
 • обиколка на старият град в гр. Пловдив


Цената не включва:

 • разходи от личен характер
 • входни такси на посещаваните обекти
 • медицинска застраховка
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Препоръчваме на туристите да бъдат подготвени с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

 • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
 • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.