Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Приключение в планината на Орфей и джип сафари в Родопите - 30.07.21.

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 4 вота)

Цена 198 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ПЛАНИНАТА НА ОРФЕЙ
ДЖИП САФАРИ В РОДОПИТЕ

Маршрут: София - Бачковски манастир- Асенова крепост – Триград - с. Гьоврен - Вълчи камък - връх Снежанка - София

Дата на отпътуване: 30.07.21.

Планината Родопи предлага чудесни възможности за Вашата лятна почивка сред оазис от чистота и дива природа. Кристално чистия и въздух, вековните смърчови и букови гори ще Ви накарат завинаги да се влюбите в девствената и красота.

1 ден: София – Асенова крепост – Бачковски м-р - Пампорово
Отпътуване от София в 08.00 ч. от пл. Руски паметник към КК Пампорово. Кратки попътни спирки за кафе и почивка. Попътно посещение на Асенова крепост и Бачковски манастир. Около 17.00ч. пристигане в КК Пампорово и настаняване в хотел Орфей 4*. Свободно време за разходка. Възможност за ползване на СПА центъра на хотела (вътрешен басейн, финландска и инфрачервена сауна, парна баня, джакузи, фитнес – включено в пакетната цена). Вечеря. Нощувка.

2 ден: Пампорово – с. Триград – пещера Дяволското гърло – с. Гьоврен – Пампорово

Закуска. 08.30ч. отпътуване на полудневна екскурзия до „върха на света”, както местните наричат с. Триград. Около 09.30ч. ще пристигнем в с. Тешел, където ще се прехвърлим на открити джипове, за да продължим нашето приключение. Наслаждавайки се на красотата на високите мраморни скали и отвесни зъбери, от двете страни на р. Триградска ще достигнем до пещерата Дяволското гърло – една истинска подземна мистерия, където се намира най-високият подземен водопад на Балканите. След като разгледаме пещерата, с джиповете ще продължим до още една уникална забележителност – панорамната площадка „Вълчи камък”, изградена по инициатива на овчарите от с. Гьоврен.

Ще се качим на най-високата панорамна площадка на Балканите, разположена на 1650м.н.в., за да се насладим на 360 градусовата панорамна гледка. Сами се досещате, че зад гръмкото име „Вълчи камък“ стои легенда за вълк. Историята е, че преди време жител на село Гьоврен намерил изоставено бебе вълче и го отгледал като домашен любимец. Когато пораснал, вълкът бил набеден, че напада добитъка. Жителите на селото принудили стопанина му да го убие. Той го завел на връх Каба таш и просто го пуснал в дивата природа. До ден днешен спасеният вълк вие от върха, за да предупреди жителите на Гьоврен, че над селото приближава буря или друго природно бедствие. Оттам идва и името на местността – Вълчи камък.ръщане в хотела около 14.00ч. Възможност за ползване на СПА центъра на хотела (вътрешен басейн, финландска и инфрачервена сауна, парна баня, джакузи, фитнес – включено в пакетната цена). Свободно време за разходка в КК Пампорово. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Пампорово – връх Снежанка - София

Закуска. Свободно време за разходка в курорта и посещение на храма “Успение на Пресвета Богородица”.
Възможност за качване с лифт до връх Снежанка – един от Стоте национални туристически обекта. Най-голямата атракция на Снежанка е Телевизионната кула. Ако се изкачите с асансьора до върха й, ще попаднете в невероятна кафе-сладкарница. От височина над 2000м тя ще Ви разкрие зашеметяващи пейзажи към Рила, Пирин и Стара планина. Казват, че при добра видимост в сутрешните часове на деня, от там може да видите дори лазурно сините води на Егейско море. Печатът на БТС е на входа на телевизионната кула. Цената на двупосочна лифт карта до връх Снежанка е 14 лв. за възрастен (възможна е промяна).
Отпътуване за София около 15.00ч, пристигане - вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус,
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Орфей 4* в КК Пампорово (или подобен),
 • ползване на СПА центъра на хотела (вътрешен басейн, финландска и инфрачервена сауна, парна баня, джакузи, фитнес),
 • курортна такса, застраховка,
 • входна такса за пещерата „Дяволското гърло”,
 • входна такса и беседа за Асеновата крепост,
 • джипове за извозване през Триградско ждрело,
 • изкачване с джипове до Панорамната площадка „Вълчи камък”,
 • такса за посещение на Панорамната площадка „Вълчи камък”,
 • водач от агенцията и екскурзоводско обслужване по целия марирут.

Цената не включва:

 • двупосочна карта за лифта до връх Снежанка – 14лв. за вързастен (възможна е промяна)
 • такса за изкачване с асансьора до панорамната площадка и кафенето на телевизионната кула на връх Снежанка – 5лв.
 • входни такси за посещавани по желание обекти, които не са включении в пакетната цена и разходи от личен характер
 • разходи от личен характер
 • медицинска застраховка
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Препоръчваме на туристите да бъдат подготвени с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

 • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
 • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.