Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - 11.08. и 25.08. - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Почивки в България

Разпечатайте офертата

Почивка на Слънчев бряг в х-л Бохеми 3* на база All incl. 11.08; 25.08.20

6 дни Дни / 5 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 395.00 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПОЧИВКА НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Маршрут: София – Пазарджик – Пловдив – Слънчев бряг – Пловдив – Пазарджик – София

Дати на тръгване: 11.08; 25.08.20

6 дни / 5 нощувки на база All inclusive

1-ви ден: София – Пазарджик – Пловдив – Слънчев бряг
Отпътуване от София в 06:00 ч. от пл. Ал. Невски, от Шел Пазарджик на автомагистрала Тракия в 07:00 ч., от бензиностанция ОМВ до х-л Санкт Петербург в 7:30ч. към Слънчев бряг. Пристигане и настаняване в хотел. Свободно време за плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Слънчев бряг – Созопол – Равадиново – Слънчев бряг
Закуска. Свободно време за плаж или по желание (срещу доплащане) екскурзия до Созопол и Равадиново. Созопол е най-древният град по нашето черноморие, като старата му част е обявена за архитектурен и археологически резерват. Запазена е оригиналната архитектура на къщите от 18-ти и 19-ти век. Там може да посетите църквите „Св. Георги“, „Св. Богородица“, „Св. Св. Кирил и Методий“, където се намират безценни християнски светини – мощите на Йоан Кръстител, частици от Светия кръст. Свободно време за разходка по крайбрежните улици. Отпътуване към с. Равадиново, където ще посетим замъкът "Влюбен във вятъра" – осъществена детска мечта на неговия автор. Уникалното архитектурно творение се простира върху площ от 20 декара. Към замъка има парк, езеро с лебеди, параклис. „Влюбен във вятъра“ ще ви впечатли с красота и оригиналност и ще ви пренесе в един приказен свят. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден: Слънчев бряг
Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Слънчев бряг – Бургас – о-в Света Анастасия – Слънчев бряг
Закуска. Свободно време за плаж или по желание (срещу доплащане) екскурзия до Бургас с възможност за посещение на остров Света Анастасия /при подходящи метеорологични условия/.
Божественият къс земя се намира на 6,5 км югоизточно от Бургас, между нос Света Анастасия и нос Атия. Островът е изграден от вулканични скали, висок е 12 метра, площта му е 0,01 кв.км. На него се намира манастирът „Света Анастасия“. На острова, носел някога името Болшевик, времето заспива. Стъпите ли там - дъждът спира. А тишината е...просто оглушителна. По европейски проект община Бургас превърна "Св. Анастасия" в екоостров, който от май 2014 г. приема туристи. Старият манастир е пълен с атракции за малки и големи - от пиратски съкровища до манастирска боб чорба...
/Община Бургас осъществява транспорт до остров Света Анастасия с 18-метровия общински катамаран „Анастасия“. Той е оборудван с най-съвременна техника и отговаря на всички стандарти и изисквания за безопасност. Продължителността на пътуването с корабчето е около 40 минути в посока, престоят на острова е около 2 часа./. Връщане в Бургас и свободно време за разходка в морската градина. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден: Слънчев бряг – Несебър – Поморие
Закуска. Свободно време за плаж или по желание (срещу доплащане) екскурзия до Несебър (от списъка на ЮНЕСКО). Пешеходна обиколка в стария град, който се издига на висока скала над морето и могат да се видят кокетни къщи и очарователни тесни улички, застлани с калдаръм. Част от крепостната стена, която някога е опасвала Несебър, също е останала непокътната до наши дни. На входа на Стария град се издига известната вятърна мелница, останала още от турско време. Несебър носи в себе си невероятното обаяние на древните времена - романтични малки улички, изпълнени с автентичния несебърски дух.
Отпътуване в посока Поморие. Посещение на уникалната тракийска гробница недалеч от Поморие.Гробницата датира от ІІ - ІІІ в. сл. Хр. Смята се, че тя е служила за хероон (мавзолей) на богата анхиалска фамилия, в който са се извършвани религиозни езически ритуали. Гробницата е единствена по рода си на Балканския полуостров. Архитектурата и градежът й и до днес впечатляват с перфектното изпълнение. Много архитекти от цял свят изучават гробницата, за да разгадаят тайната на гъбообразния й купол. Планът, по който е построена гробницата, е взаимстван от римските мавзолеи, но кухата колона, златното й сечение, наличието на спираловидна каменна стълба в нея нямат аналог. Зидарията е от редуване на каменни пояси с пояси от тухли, като сводовете са иззидани само от тухли – една напреднала технология за римския период. Посещение на Поморийският манастир “Св. Георги Победоносец”. Според преданието, Свети апостол Андрей Първозвани по път за Киев минал през Анхиало (днес Поморие). Има сведения, че монаси са живели по тези места още през 3 – 4 век.
Манастирът е основан от гръцки колонисти през 7 век, но бил разрушен с нахлуването на турците в България. В края на 17 век на мястото се заселва турският бей Селим и основава свое владение – чифлик. Според преданието, той страдал от тежка и неизлечима болест. Една нощ сънувал, че в двора на къщата му има чудотворна вода. Когато разкопал на указаното в съня място, Селим бей открил мраморен барелеф на Свети Георги, а под него – аязмо. С водата от извора той се излекувал и в знак на благодарност построил на това място параклис и заедно с цялото си семейство приел християнската вяра. След като овдовял, Селим бей дарил чифлика си от 3800 декара за манастирска земя.
Новата църква е издигната през 1856 година върху основите на старата. В манастира се пазят ценни иконографски образци от края на 18-ти и началото на 19 век. Връщане в хотела ранният следобяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Слънчев бряг – Акве Калиде – Пловдив – Пазарджик – София
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за София около обяд. По пътя разглеждане на историческото селище Акве Калиде (при горещите води). През Средновековието е споменато с имената Терма и Термопол. Доказано е, че минералните бани са посещавани от Филип II Македонски, ромейските императори Юстиниан и Константин IV Погонат, византийската императрица Ино Анастасия, българския кан Тервел, и султан Сюлейман Великолепни. където ще може да разгледате Археологическата експозиция и Банята такава каквато е изглеждала при Султан Сюлейман Великолепни. Разглеждане и отпътуване за София. Пристигане в София вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

• Транспорт с автобус 3*;
• 5 нощувки на база All inclusive в хотел Бохеми 3*;
• Пътни такси;
• Екскурзовод от туристическата агенция по време на цялата почивка;

Цената не включва:

• Допълнителни екскурзии по желание:
- Екскурзия до Созопол и Равадиново – 38 лв. (при мин. 15 записани туриста с включена входна такса за замъка. Билетът включва: парк с езеро, зоо кът, фонтан на желанията, бронзови и мраморни скулптури, винарна, параклис, детски кът, лятно кино)
- Екскурзия до Бургас и о-в Св. Анастасия – 20 лв. (при мин. 15 записани туриста, не включва таксата за корабчето до острова и входни такси);
- Екскурзия до Несебър и Поморие – 17 лв. (при мин. 15 записани туриста, не включва входни такси);
• Входни такси на посещаваните обекти, където има такива;
• медицинска застраховка;
• застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.