Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Почивки в Албания

Разпечатайте офертата

Автобусна почивка Саранда лято 2020 - 7 нощ.*

8 Дни / 8 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цени от 490 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПОЧИВКА В КСАМИЛ АЛБАНИЯ 2020

Дати на отпътуване : всяка събота от 23.05. - 11.07.2020 и от 29.08. – 03.10.2020

8 дни / 7 нощувки в хотел по избор

 • Хотел DIVO PALACE 3*- НВ - открит 2010 г, препоръчваме го на туристите, предпочитащи да бъдат в центъра на курортното селище Ксамил и в същото

време да бъдат в един оазис на тишина, спокойствие и много уют... Хотел „ DIVO PALACE ”, с централното си местоположение, Ви осигурява привилегията да сте равноотдалечени от редица плажове. Най - близкотстоящи от хотела плажове са : „Замъка” – 200 м., плажовете „Бора Бора”, „Пано-рама” и „Трите острова” – 300 м. Хотелът разполага с асансьор.

 • Хотел ARDIANI 3* - НВ - открит 2010 г,препоръчваме го на тези туристи, които биха желали да бъдат настанени в хотели с цен-трално разположение и на

комуникативни места! Хотелът е реновиран през 2017 год. През същата година отвори врати и пиано бар с панорамна тераса към морето. Предимство на хотела са стаи със страничен изглед море /за което не се доплаща/, просторен ресторант, с отличен персонал: готвачи и сервитьори... Най – близки плажове: „Джири пода” –на около 100-150 м.,„Гуват”, Централен плаж и плаж „Трите острова”– на около 200-250 м.

ЗАБЕЛЕЖКА : Ресторантът на хотела работи не само с организирани групи, но и с външни туристи, от което следва да се има предвид шума в рамките до 23.00 ч. Ако предпочитате абсолютната тишина по време на своята почивка, хотел „ ARDIANI не е Вашият най – добър избор !!!

 • Хотел LUXURY - 4* - НВ - открит 2016 г, препоръчваме го на привържениците на съвършения лукс и удобствата на модерната техника...Хотелът напълно

отговаря на категория 4* - обзаведен е с много вкус, а собствениците правят всичко възможно да осигурят и поддържат висок стандарт на обслужване в целия комплекс: хотел и ресторант. www.hotel-luxury.al

1 Ден: София – курортно селище Ксамил /Йонийско крайбрежие/

Тръгване от София в 06:00 ч. Пътуване по маршрут: София – ГКПП : „Кулата” –„Промахон” - Солун – Верия – Козани - Йоанина – Игуменица. Пристигане в курортното селище Ксамил, разположено в красив залив на изу-мруденото Йонийско море и плажове, покрити със ситен златист пясък – късен следобяд. Настаняване в избра-ният от Вас хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 Ден: Ксамил – Саранда /Йонийско крайбрежие/ - Ксамил – 30 км

Закуска. Свободен ден за плаж и разходка из селището, около което великият Творец – Природата е надиплила цяла броеница от плажове и закътани дивни заливчета. Тук, бихте могли да сбъднете мечтата си – плаж на екзотичен малък остров. Тропическият Рай в Ксамил Ви предоставя цели четири на брой островчета, на една ръ-ка разстояние и пълни с живот : пищна зеленина, птича песен и изумрудено море, острови, които местните хора нарекли – „Близнаците”, „Смарагдовият”, „Каменният” и „Малкият”. До някои от тях се стига с плуване, до други с лодка или водно колело. Островчетата Ви посрещат с плажен бар, шезлонги и чадъри, с напитки и вкусна храна. В 17.00 ч.- по желание и срещу допълнително заплащане – ви каним на една вълнуваща разходка в Саранда„Царицата на Албанската Ривиера”. Посреща ни красиво разположено, в живописен залив на Йонийско море курортно селище, с невероятна панорама към разположения отсреща гръцки остров Корфу. Разходка по красивия крайбрежен булевард, потънал в зеленина, цветя и огромни палми...Всичко това, ведно с ласкавото слънце създава усещане за тропически ширини. По пътя ще видим руини от древна синагога, прекрас-ният храм „Св. Харалампий”, пристанището...Свободно време за разходка и чаша ароматно кафе или халба сту-дена бира. За любителите на романтиката и „ловците на уникални моменти”, вълненията достигат кулминацията си с заснемане прекрасния и уникален залез над Саранда, когато ти се струва, сякаш остров Корфу плува на повърхността на чудното Йонийско море в отблясъците на залязващото слънце. В 19:00 часа отпътуване от Саранда - „Градът на Слънцето”, което цели 300 дни в годината „не снема очи” от курорта, сякаш на свой ред запленено от това райско място за Ксамил. Вечеря. Нощувка.

3 Ден: Ксамил - Бутринт – Ксамил – 10 км

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане – кратък тур до национален парк „Бутринт”, с руини от древен град, носещ същото име. На разстояние 4 км. от Ксамил - на крачка от гра-ницата с Гърция и срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк с пищна зеленина и евкалиптови дървета, заобиколен от великолепният канал Вивари, свързващ соленото езеро Бутринт с Йонийско море, е разположен спиращият дъха античен град – Бутринт. Ще чуете легенди, според които днешният Бутринт е античната „малка Троя” построена от Хелен, един от синовете на цар Приам и Андромаха... Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки: Амфитеатър, Византийска Базилика, Баптистерия, светилище на Аск-лепий, Портите „Кулата” и „Лъвската”, ще си дадем сметка за уникалната хармония в строителството на древен Бутринт, дело на четири цивилизации: Елините от времето на Александър Велики, два века по-късно – Римляни-те, последвани от Византийците и Венецианците...И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна земя на орлите – Шкиперия!Разходката из руините на Древния град е с продължителност около 2 часа. Завръщане в Ксамил. Свободно време за плаж и разходка. Вечерта - по желание и срещу допълнително заплащане – албанска фолк-лорна вечер в Замъка „Лекурси”, над Саранда. Завръщане в Ксамил. Нощувка.

4 Ден: Ксамил

Закуска. Свободен ден за плаж. Ако сте любопитни да опознаете околностите на Ксамил, ще Ви ориентираме как да стигнете до близките до курортното селище плажове - „Чайката” и „Огледалото”, живописни и притегател-ни. Вечеря. Нощувка.

5 Ден: Ксамил – природен феномен „Синьото око” – Гирокастра – Ксамил – 150 км

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане – целодневен тур, включващ уникалния град Гирокастра – „Каменният Град на хилядата стъпки” и природния феномен „Синьото Око”, с 18 на брой извори. Начало на едно вълнуващо пътуване из земите на областта Месопотам, с храма „Св. Никола” и древ-на Финия – населявана в миналото от каони и гърци. По пътя ни съпровожда 25 км река Бистрица, с води толкоз бистри, че дори от автобуса виждаме цветните, искрящи камъчета по дъното и. Първата спирка от нашия марш-рут е градът – музей Гирокастра, разположен по склоновете на мощни планински вериги. Градът, който сякаш докосва небето, ще ни разкрие чудни истории, митове и легенди за силни и волеви хора, живели в него. Разходка из Стария град – калдъръмени улички, пъстра броеница от магазинчета със сувенири, край които пре-минаваме, изкачвайки се към Крепостта над града. От тук, гледката към каменното селище е изумителна : плътно долепени един до друг покриви, а каменните къщи – кули блестят странно, окъпани в лъчите на слънцето. Напускайки Крепостта се отправяме към Етнографския Музей, който разказва за бита, нравите и интересните обичаи в тази част на Албания. Свободно време за закупуване на сувенири в Стария град. Отпътуване към природния феномен „Синьото Око”. Тук идва ред на възхищението от Великият Творец – Природата...Свободно време и възможност за обяд. Завръщане в Ксамил.Вечеря. Нощувка.

6 Ден: Ксамил – древното селище Химара – плаж „Джале” – Ксамил – 160 км.

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане – целодневен тур из Албан-ската Ривиера - „Брегу”, както я наричат албанците. Начало на тура 09.30 ч. Отправяме се на едно вълнуващо пътешествие, което в разстояние на 70 км, пропътувани по живописен маршрут, все покрай Йонийско море, ще ни направи свидетели на дивни гледки. Пътят ни превежда покрай Крепостта „Порто Палермо”, разположена на малък остров, свързан със сушата чрез тесен провлак. Кратка спирка за фото пауза. Още не преминало вълне-нието от прекрасната гледка към крепостта – ето че идва ред на нова серия от дивна красота :”Горещият плаж”, селище Кепаро и триетажната кула на Али Паша и...така неусетно се отзоваваме в градчето Борш, притежаващо най –дългата пясъчна полоса в Албания – цели 7 км !!! Кратка спирка в градчето за чаша ароматно кафе на плажа, фото пауза и събиране на гладки, снежнобели качъчета за Вашата морска колекция...Продължаваме към удиви-телният плаж „Джале”, край селището Химара – покрит с фин пясък, гален от изумрудено сините води на Йонийско море. Плажна фиеста и възможност за обяд. Отпътуване за Ксамил към 15.30 ч., с кратка спирка за плаж и къпане на плаж „Ламан”. Завръщане в Ксамил. Вечеря. Нощувка.

7 Ден: Ксамил

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане – целодневен тур с ферибот до остров Корфу. Посещение на Двореца „Ахилион”.Завръщане в Ксамил - привечер. Вечеря. Нощувка.

8 Ден: Ксамил – Йоанина – София

Закуска. Отпътуване за България. Кратка разходка в Йоанина, главен град на област Епир /около 1.30 часа/ - Гърция. Пристигане в София – късно вечер.

Полезна информация

Цената включва:

 • 7 нощувки в избрания от Вас хотел в Ксамил с 7 закуски /закуските в хотелите „Divo Palace” и „Luxury”са на блок маса/ и 6 стандартни вечери по меню в ресторантите на хотелите /4-степенно меню включващо: салата, предястие, основно ястие по избор от две пред-ложени, десерт и вода по време на вечерите /
 • транспорт – автобус
 • разходка в Янина
 • водач от агенцията по време на целия престой

Цената не включва:

 • Входни такси за обектите, посещавани по желание:

- Музейни такси за обектите, посещавани по желание в Гирокастра и Саранда - около 700 ALL / ал. леки /

 • Медицинска застраховка при пътуване в чужбина в ЗК „Левинс”, с лимит 4000 Евро на турист до 69 г. - 8 лв. За туристи над 69 год. - 19 лв.
 • Застраховка отмяна на пътуване според тарифата на ЗК Армеец
 • Допълнителните турове:

- Тур „Залезът над Саранда” – 5 Евро /при минимум 20 туристи/

- Тур „Древен Бутринт”– 10 Евро (вкл. входен билет) при минимум 20 туристи

- Еднодневна екскурзия до Гирокастра и „Синьото око” – 25 Евро (не вкл. входни такси) при минимум 20 туристи

- Еднодневна плажна фиеста по Албанска Ривиера – 25 Евро /при минимум 20 туристи/

- Албанска фолклорна вечер в замъка „Лекурси” в Саранда – 30 Eвро /при минимум 30 туристи/

- Екскурзия до остров Корфу,с разглеждане на града и посещение на двореца „Ахилион” с местен екскурзовод –

70 Евро /при минимум 30 туристи/

 • За пътуващи със собствен транспорт – отстъпка от цените – 70 лева!

Полезна информация: Валута: 1 BGL = 70,42 ALL

България 12:00 часа – Албания 11:00 часа

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.
Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.