Преференциална оферта

Уикенд в Кумбургаз - 19.09. х-л М. Принцес 4* - 2 нощ. + тран. - 155 лв.

Екскурзии в Албания

Разпечатайте офертата

Южна Албания: Саранда - Бутринт – Ксамил - природен феномен Синьото око*

4 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 3 вота)

Цена 340 лв.

Информация за програмата
Сподели

Южна Албания - Саранда - Бутринт – Ксамил - Гирокастрa - природен феномен „Синьото око”

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери

Дати на отпътуване: 19.09.20;

1 Ден: София – курортно селище Саранда /Албания - Йонийско крайбрежие/:

Тръгване от София в 06:30 ч. , от Автогара „Сердика”. Пътуване по маршрут: София – ГКПП : „Кулата” – „Промахон” - Солун – скоростната магистрала „Via Egnatia : Верия – Козани - Йоанина – Игуменица. Присти-гане в Саранда„Градът на Слънцето” - късен след обяд. Посреща ни красиво разположено, в живописен за-лив на Йонийско море курортно селище, със спираща дъха панорамна гледка към разположения отсреща гръцки остров Корфу. Настаняване в хотел Seaside Artist” 4*, разположен на брега на Йонийско море и на 2 км от центъра на курортното селище. Свободно време. Начало на една кратка, но вълнуваща разходка из Саранда „Ца-рицата на Албанската Ривиера”, с красивия крайбрежен булевард, потънал в зеленина, цветя и огромни пал-ми, амфитеатрално застроени хотели и сгради, оглеждащи се в прозрачните, тюркоазени води на морето и всич-ко това, ведно с ласкавото слънце създава усещане за тропически ширини. По пътя ще спрем край руини от древ-на синагога, прекрасният храм „Св. Харалампий ”, пристанището, базара край брега на морето, извадил на показ най – красивото от природата, забележителностите и бита на Албания и претворил го в сувенири и прекрасни бижута, които не оставят никой турист равнодушен...Свободно време и за чаша ароматно кафе или халба студена бира, а за любителите на романтиката и „ловците на уникални мигове”, вълненията достигат кулминацията си със заснемане прекрасния и уникален залез над Саранда, когато ти се струва, сякаш остров Корфу плува на повърх-ността на чудното Йонийско море в отблясъците на залязващото слънце. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 Ден: Саранда – Бутринт – Ксамил - Саранда – 50 км

Закуска. Свободно време в Саранда или по желание и срещу допълнително заплащане – кратък тур до нацио-нален парк „Бутринт”, с руини от древен град, носещ същото име. На разстояние само 25 км. от Саранда - на крачка от границата с Гърция, срещу източните брегове на остров Корфу, в естествен парк с пищна зеленина и евкалиптова гора, заобиколен от великолепният канал „Вивари”, свързващ соленото езеро Бутринт с Йоний-ско море, е разположен спиращият дъха античен град – Бутринт. Ще чуете легенди, според които днешният Бутринт е античната „Малка Троя”, построена от Хелен, един от синовете на цар Приам и Андромаха... Запознавайки се отблизо с грандиозните някога постройки: Амфитеатър, Византийска Базилика, Баптистерия, светилище на Асклепий, Портите „Кулата” и „Лъвската”, ще си дадем сметка за уникалната хармония вложена в строителството на древен Бутринт, дело на четири велики цивилизации: Елините от времето на Александър Вели- ки, два века по-късно – Римляните, последвани от Византийците и Венецианците...И всяка от тези цивилизации строила, достроявала и обогатявала своя славен Бутринт, който откриваме тук - в тази все още не достатъчно популярна „Земя на орлите” – Шкиперия !Разходката из руините на Древния град е с продължителност около 2.30 часа. Докосване до статуята на Богинята на Бутринт, която носи щастие и благодат. Завръщане в Саранда, с кратка спирка в курортното селище Ксамил – „Тропическият Райна Европа”. Свободно време за разходка, обяд и дори плаж в Ксамил. Ще имате възможност да се докоснете до едно истинско райско кътче в Албания, разположено в красив залив на изумруденото Йонийско море. Около него, Великият Творец – Природа - дата е надиплила цяла броеница от плажове със ситен златист пясък в 12 на брой закътани дивни заливчета. Тук, бихте могли да сбъднете мечтата си – плаж на екзотичен малък остров. Тропическият Рай в Ксамил Ви предоста-вя не един, а цели четири на брой островчета, на една ръка разстояние, пълни с живот : пищна зеленина, птича песен и изумрудено море, острови, които местните хора нарекли – „Близнаците”, „Смарагдовият”, „Каменни-ят” и „Малкият”. Завръщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.

3 Ден: Саранда – Гирокастра - природен феномен „Синьото око” – Саранда – 110 км

Закуска. Свободно време в Саранда или по желание и срещу допълнително заплащане – целодневен тур, включващ два обекта под егидата на ЮНЕСКО : уникалният град Гирокастра „Каменният град на хилядата стъпки” и поразителния феномен „Синьото око”. Начало на едно вълнуващо пътуване из древните земи на Месопотам, с древния храм „Св. Никола” и земите на Финия – населявана от древните каони и гърци. Движим се успоредно на 25 км дългата река Бистрица, с води толкоз бистри, че дори от автобуса съзираме цветните камъче-та по дъното и. Първата спирка от нашия маршрут е града – музей Гирокастра, родно място на Енвер Ходжа – град, забулен с митове и легенди. Разходка из Стария град : Крепостта, една от най – големите на Балканския полуостров – закриляща като орлица селището, калдъръмените средновековни улички, виещи се край „домове – кули”, старата джамия, християнски храмове от XVIII в.,броеница от сувенирни магазинчета, старият пазар... Посещение родната къща на Енвер Ходжа – днес Етнографски музей, запознаващ туристите с интересни подробности от местния бит и обичаи на хората, живеещи на това прекрасно място. Свободно време в градчето. Отпътуване към природния феномен „Синьото око”. Пред погледа Ви се разкрива удивителна гледка – извор, с форма на око и необикновено ярък лазурен цвят. Съществуват множество легенди за появата му, които го правят една от най – желаните и популярни за посещение места в Албания. Свободно време за разходка и фото пауза. Завръщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.

4 Ден: Саранда - Янина - София:

Закуска. Отпътуване за България – 09.00 ч. Кратък престой в гръцкия град Янина – главен град на гръцката област Епир, разположен край красивото езеро Памвотис. Пристигане в София – късно вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

 • 3 нощувки със закуски и 3 вечери в хотел “ Seaside Artist ” 4* в Саранда
 • разходка в Саранда и Янина
 • транспорт – автобус
 • екскурзоводско обслужване през целия престой
 • медицинска застраховка с лимит 4000 Евро за лица до 65 г.

Цената не включва:

 • Входни такси за обектите, посещавани по желание
 • Застраховка отмяна на пътуване според тарифата на ЗК Армеец
 • Доплащане замедицинска застраховка за лица над 70 г. до 79г. - 6.00 лв. (задължително доплащане)
  Лица над 79 г. не се застраховат!
 • Допълнителните турове:

- Тур „Древен Бутринт” и курортно селище Ксамил – 20 Евро (вкл. трансфер и входна такса), деца до 12 г. - 15

Евро при минимум 20 туристи

- Еднодневна екскурзия до Гирокастро и „Синьото око” – 20 Евро (не вкл. входни такси), деца до 12 г. - 15 Евро

при минимум 20 туристи

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи

Валута:

1 лв. ≈ 30 македонски денара
1 лв. ≈ 70 албански леки

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.