Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - 11.08. и 25.08. - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Екскурзии в Румъния

Разпечатайте офертата

Делтата на Дунав – Тулча - Констанца - 05.09.20;

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 3 вота)

Цена 252 лв.

Информация за програмата
Сподели

Делтата на Дунав – крепостта Енисала - Констанца

Маршрут: София - Тулча - Констанца - София

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

Дати на отпътуване: 05.09.20;

1 ден: София – Тулча (около 700 км.)
Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. „Ал. Невски“ – откъм ул. „Оборище“за Румъния. Пристигане в Тулча вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: Тулча - Констанца (около 130 км.)
Закуска. Разходка в центъра на Тулча - църквата "Св. Георги", позната още като "Църквата с часовника" или "Българската църква" и др. В 9.30 ч. разходка с катамаран по Делтата на Дунав - биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв. км. Това е мястото с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетните птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Място, където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата. Делтата е извънредно богата на растителност - над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка. Тук гнездят соколи, морски безопашати орли, дроздове и славеи, срещат се лисици, диви котки, зайци, еноти, рисове и дори глигани и вълци, а във водата видри, норки. Връщане в Тулча. Свободно време за обяд и посещение на Аквариума в Тулча. Аквариумът е една от най-големите туристически атракции на града и е част от Музейния еко-туристически център "Делтата на Дунав". Центърът предлага на своите посетители богата постоянна експозиция и различни временни изложби, представящи флората и фауната, характерни за биосферния резерват Делтата на Дунав. Аквариумът е оборудван с модерна инсталация и има вместимост 150 тона вода. Посетителите ще имат възможността да наблюдават колекция от различни видове морски и речни видове риби, както и специална колекция от индонезийски корали.
Oтпътуване за Констанца. По пътя се посещава крепостта Енисала - днес спомен за някогашната средновековна мощна крепост, която е охранявала румънските търговски маршрути. Наричан още крепостта Хераклеа, Енисала доминира над красивите езера Разим и Бабадаг. Пристигане в Констанца, панорамна обиколка и време за почивка. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден: Констанца – Букурещ - София (около 584 км.)
Закуска. Отпътуване за Букурещ. Кратък престой в румънската столица: Триумфалната арка, Храмът на музиката „Атене”, Националният театър, Парламентът, Патриаршеската катедрала, Университетът. Отпътуване за София, пристигане късно вечерта на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.


Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с автобус 3*
 • 2 нощувка със закуска в хотел 2*/ 3* (1 нощувка в Тулча, 1 нощувка в Констанца / Мамая)
 • Пътни такси
 • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64 г. на ЗК Евроинс
 • Водач от туристическата агенция

Цената не включва:

 • Разходка по делтата на Дунав за около 3 часа - 25 евро
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. до 74г. - 8.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 74 г. не се застраховат!
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застраховатената компания
 • Входни такси на посещаваните обекти: Аквариум в Тулча /Музеен център “Делтата на Дунав“/: възрастен 20 RON, пенсионери 10 RON, деца и младежи 5 RON; Крепостта Енисала: 6 RON

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

Ориентировъчен валутен курс: 1 румънска лея = 0.41 лева.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.