Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - 02.09.20. - 5 нощ. х-л 3*+транспорт - 345 лв.

Празници в България

Разпечатайте офертата

Септемврийски празници - Жаба могила, Стрелча и Панагюрище - 07.09.20.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 1 вот)

Цена 32 лв.

Информация за програмата
Сподели

Септемврийски празници - Тракийска гробница Жаба могила, Стрелча и Панагюрище

Маршрут: София - Панагюрище - Оборище - Стрелча - София

Дата на отпътуване: 07.09.20.

Тръгване от площад Александър Невски в 8:00 ч. Посещение на град Панагюрище. Известността на този средногорски град е свързана с Априлското въстание, когато става център на IV революционен окръг. Тук апостолите Панайот Волов и Георги Бенковски организират силен и деен революционен комитет, който успява да вдигне цялото население на въоръжена борба за освобождение. Тук е родена известната българска учителка Райна Попгеоргиева. Именно тя ушива въстаническото знаме с думите „Свобода или смърт“ и остава в историята като Райна Княгиня. Посещение на историческия музей, където е изложено копие на Панагюрското златно съкровище, къща-музей „Райна Княгиня“ и Дудековата къща.
Свободно време за обяд в Стрелча. Разглеждане на историческия музей и тракийската гробница „Жаба могила“. Разходка в парка с макети на исторически паметници в България.
Отправяме към местността Оборище. Точно тук от 14 до 16 април заседават представителите на революционния комитет, обсъждайки подготовката и началото на Априлското въстание. Издигнатият през 1926 г. паметник овековечава имената на присъстващите. Разходка пеша до паметника, по изключително приятна лека екопътека около 2 км.
Пристигане в София около 20 ч.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Забележка:
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.