Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Празници в Гърция

Разпечатайте офертата

Септемврийски празници на о-в Тасос - Кавала и пещерата Алистрати от Пловдив

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (0.00 от 0 вота)

Цени от 185 лв.

Информация за програмата
Сподели

Септемврийски празници на остров Тасос - романтичната Кавала

Маршрут: Пловдив - остров Тасос - Кавала - Пловдив

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

Дата на отпътуване: 18.09.20.

1 ден: Пловдив - остров Тасос (около 400 км)

Отпътуване от Пловдив в 05:00 ч. от от бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург в 6:30 часа по маршрут Пловдив – Кавала – Тасос . Около пристигане в Кавала. Пешеходна разходка в Кавала: пристанището; акведуктът, построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; църквата „Св. Богородица“, родната къща на Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 в.; турската крепост от 16 в., Свободно време. Отпътуване за Керамоти. Пътуване с ферибот до остров Тасос (около 30 мин). Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден: остров Тасос (около 100 км)

Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание: панорамна обиколка на Зеления остров с посещение на златарско ателие „Iris Gold“, традиционна фабрика за производство на зехтин и манастира „Св. Архангели“. Пешеходна разходка в столицата Лименас. Вечеря в традиционен ресторант с жива музика (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

3 ден: остров Тасос - Кавала - Пловдив (около 400 км)

Закуска. Отпътуване за България. Посещение на пещерата Алистрати, впечатляваща със своите най-разнообразни форми, цветове и размери. Пристигане в Пловдив след 22:30 ч. на бензиностанция OMV до х-л Санкт Петербург.

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран микробус/ автобус 2*/3*
 • 2 нощувки със закуска в х-л 2*
 • Туристическа програма в Кавала
 • Посещение на пещерата Алистрати (без включена входна такса)
 • Водач по време на пътуването
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец за лица до 69 г.
 • Фериботни такси и билети

Цената не включва:

 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Обиколка на остров Тасос – 30 лв. на човек; деца до 11.99г - 15 лв. (при мин. 20 човека)
 • Вечеря в Таверна – 50 лв. (при мин. 20 човека)
 • Такса престой в Гърция: 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително индивидуално на рецепцията)
 • Доплащане замедицинска застраховка за лица над 70 г. до 79г. - 4.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 79 г. не се застраховат!
 • Застраховка Отмяна на пътуване според тарифите на ЗК Армеец

*ВАЖНО:

- Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването

- За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туриста

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.