Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в Турция

Разпечатайте офертата

Кападокия - Коня - Соленото езеро - 31.03.19. ПОТВЪРДЕНА!

6 Дни / 5 Нощувки
Автобус

Цена 460 лв.

Информация за програмата
Сподели

Кападокия - Коня - Гьореме - земя на история и природни чудеса

Маршрут: София - Анкара - Соленото езеро - Юргюп - Зелве - Аванос - Гьореме - Ючхисар - Каймакль - Коня - Бурса - София

Дата на отпътуване: 31.03. - 05.04.19.

6 дни / 5 нощувки / 5 закуски / 3 вечери

БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД

1 ден: Перник - София - Истанбул

Отпътуване от Перник в 04.00ч., от София в 05.00ч. от пл. Ал. Невски и ул. Оборище, от ШЕЛ Пазарджик в 06.00ч., от Пловдив в 6,45ч. към Истанбул. Пристигане в ранният след обяд. Настаняване в хотел 3*. След обяд по желание (срещу доплащане) отпътуване за Азиатската част на града с минаване по един от мостовете над пролива Босфор в азиатската част на града, където, ще посетим най-новият МОЛ в Истанбул – EMAAR. В този нов аквариум с подводна зоологическа градина, ще може да видите 7 различни тематични сектора с над 20000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Ще имате възможността да пазарувате в магазините на някои от световно известните марки и също така на голяма част от местните марки, като HUGO BOSS, GUESS, GUCCI, HERMES, LC WAIKIKI, VICTORIA’S SECRET, ZARA, KEMAL TANCA, HOTIC, ALTINBAS и др. Свободно време за шопинг и продължаване към МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големият" басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Връщане в хотела. Нощувка.

2 ден: Истанбул - Анкара

Закуска. Посещение на църквата на Първото число с ключетата и продължаване към Анкара. Пристигане в столицата на Р. Турция и обиколка на града с местен екскурзовод: мавзолея на Ататюрк, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, Цитаделата на Анкара, с прекрасна панорамна гледка към града. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Анкара – Ючхисар – Кападокия

Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя фото пауза на Соленото езеро (Тузгьол), разположено на 905 м надморска височина. Продължаване за Кападокия с посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чиито връх се откриват зашеметяващи гледки. Свободно време. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Кападокия – Долината Деврент – Юргюп – Аванос – Гьореме – Каймаклъ

По желание – възможност за разходка с балон над Кападокия, едно от най-вълнуващите и незабравими изживявания в живота на човек. /Тръгване от хотела към 5:30, на разсъмване издигане с балона на височина 800 м. - разходката продължава около 1 час, деня за провеждане на мероприятието може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия/.
Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия . Екскурзията започва с посещение на долината Долината Дервент известна още като долина на въображението или Розовата долина. Свободно време за разходка в град Юргюп. Екскурзията продължава в местността Паша багъ. Посещение на градчето Аванос , древната Ванесса, разположена на двата бряга на р. Казал ърмак („Червената река”, най-дългата река в Турция). Градът е известен заради грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети. Свободно време и възможност за обяд. Посещение на традиционно грънчарско ателие. Разходка в Национален парк Долината Гьореме намиращ се в списъка на Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО от 1985 г. Разглеждат се скалните светилища, уникално доказателство за силата на византийското изкуство и след иконоборческия период. Продължаване към един от най-големите и най-интересните подземни градове в района– Каймаклъ - датиран от второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м. дълбочина и е разположен на осем етажа под земята, съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения свързани с тунели. Завръщане в хотела. Вечеря.
По желание – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма. Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство - без лимит. Нощувка.

5 ден: Кападокия - Истанбул

Закуска. По желание – възможност за разходка с камили с посрещане на изгрева над Кападокия, едно вълнуващо и незабравимо изживяване. /Тръгване от хотела към 5:30, разходката продължава около 1 час, 1 час и половина, деня за провеждане на мероприятието може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия/. Закуска. Отпътуване за Истанбул. Привечер пристигане и настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града. Нощувка.

6 ден: Истанбул – Одрин – София – Перник

Закуска. Около 8.00 ч. отпътуване за България. По пътя кратка спирка в центъра на гр. Одрин. Пристигане в София и Перник късно вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 2*/3*
 • 5 нощувки със закуски и 3 вечери /без напитки/, от които 2 в хотел 3* в Истанбул, 1 в хотел 3* в Анкара, 2 в хотел 3* в Кападокия
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец за лица до 65г.
 • Туристическа програма в градовете и обектите по маршрута с лицензиран екскурзовод
 • Водач от агенцията
 • Входни такси за крепостта Ючхисар, Национален парк Долината Гьореме и подземният град Каймаклъ

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка с асистанс на база 5000 евро за лица от 65 до 80г. - 8 лв. Лица над 80г не се застраховат! /ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ/
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителните мероприятия:

- Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с Аквариума /входната такса за аквариума се заплаща допънително/ и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL - 17€ + 55 ТЛ за Аквариума/

- Разходка с балон над Кападокия - 150 евро, за деца до 12г. - 90 евро (заплаща се при записването)

- Разходка с камила – 30€ (заплаща се при записването)

- Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма - 20 евро (заплаща се при записването, като менюто включва плодови салати, ядки и напитки, местно производство без лимит)

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки.

Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън (Районът е осеян от кафенета и магазинчета за сувенири.)

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни или

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт с мин. 3 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.