Преференциална оферта

Нова година'22 в Истанбул - от 245 лв.

Празници в България

Разпечатайте офертата

Коледен базар Капана - Пловдив и Епископската базилика - 18.12.21.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 1 вот)

Цена 30 лв.

Информация за програмата
Сподели

Коледен базар Капана - Пловдив и Епископската базилика

Маршрут: София - Пловдив - София

Дати на отпътуване: 18.12.21.

Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски – София. Кратка почивка по пътя. Пристигане в гр. Пловдив.

Разходка из стария градс посещение на възрожденските пловдивски къщи,православния храм „Св. Св. Константин и Елена” на мястото на който е имало раннохристиянско светилище. След вълшебната ни разходка в стария град ще имаме време да се върнем още назад във времето като посетим Античния театър.

Посещение на Базилика от V в. нареченаМалката базилика. Църквата се намирала в източната част на града, близо до крепостната стена. Обекта е представен по уникален начин. Запазена е голяма част от мозайката, която е покривала пода на храма. За да могат посетителите да я видят над нея е изграден стълен под. В базиликата посетителите могат да видят специално място за кръщенета, оформено като кръст. Било е направено така, че да могат да се кръщават както бебета, така и порастналите, припознали християнството като своя религия.

Посещение на най-новия археологически обект в Пловдин -Епископската базилика на Филипопол, античният предшественик на днешния Пловдив - най-голямата раннохристиянска църква в страната. Открита при разкопките монета на император Лициний (308-324) дава основание на хипотезата, че базиликата е сред първите, построени в Римската империя след легализирането на християнството през 313 г. Размерите, украсата и централното разположение на църквата в близост до форума на античния град свидетелстват за голямата и влиятелна християнска общност във Филипопол. Кандидатурата на Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол беше включена в Индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти.

Посещение на Коледен Базар Капана 2021.

Коледни играчки, чудати подаръци, ухания на канелени сладки, вълшебни лакомства, греяно вино, благотворителни активности и още много изненади ще очакват пловдивчани и гостите на Пловдив в дните от 17 до 26 декември, този път на новото място за Коледен Базар Капана 2021 - на площад Централен.Всичко това ще е поднесено с красива коледна украса и празнична музика. Заедно с талантливите съвременни занаятчии, автори на ръчно изработени изделия, майстори сладкари и качествени български марки, които вече се подготвят за срещата си с вас, организаторите на Коледен Базар Капана - Пловдив 2021 ви канят за едно незабравимо коледно изживяване.

Големият Коледен базар, в който близо 100 съвременни занятчии ще предложат авторските си изделия. Организаторите вярват, че няма по-добър подарък за Коледа, от нещо изработено на ръка и с много ЛЮБОВ, ТУК В БЪЛГАРИЯ!

Тръгване за София в 16.00 часа. Пристигане в София около 19:00 ч. на площад Александър Невски.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.