Преференциална оферта

Великден в Гърция Метеора - 2 нощ / 210 лв

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Празник на лавандулата в Чирпан - 22.06.24

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 55 лв.

Информация за програмата
Сподели

Празник на лавандулата в Чирпан 2024

Маршрут: София - Чирпан - София

Дата на отпътуване: 22.06.24

През юни полите на Средна гора се обагрят в светлолилаво и ароматът на лавандула посреща гостите на Празника на лавандулата. Районите на Чирпан и Стара Загора са сред най-благоприятните за отглеждане на лавандула.

Целта на фестивала е да се отпразнува заслужената позиция на България като световен лидер в производството на лавандулово масло.

Отпътуване от пл. Ал.Невски и ул. Оборище в 7.30 ч. Кратка почивка по пътя. Заминаване за Чирпан. Почивка по пътя. Включване в програмата на Международния фестивал на лавандулата в с. Средно градище и Чирпан:

  • Лавандулов базар на занаятите, фермерите и изкуствата. Кулинарна алея.
  • Винена дегустация и посещение на винарна и дестилерия
  • Фолклорен концерт

Посещение на дома на Яворов. Родната къща на поета е обявена за музей на 31 октомври 1954 г. по случай 40-годишнината от смъртта му. Експозицията на музея в Чирпан представя оригиналната битова подредба на кухнята, гостната и т.нар. "Пейова" стая. Гостната е запазена във вида, в който семейство Яворови я е подредило, готвейки се да посрещне поета и съпругата му Лора през септември 1913г. През 1973 г. към музея е открита експозиционна зала. В нея са показани снимки и вещи, представящи живота и творчеството на Яворов - от стария Чирпан, ученическите му години в Пловдив, работата на поета като телеграфист в различни градове из България, участието му в културния кръг "Мисъл". На 13 юли 2006 г. къщата музей "Пейо Яворов" е включена в списъка на Стоте национални туристически обекта. Отпътуване за София и пристигане на площад Александър Невски около 20:00 ч.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.