Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Празници в България

Разпечатайте офертата

Септемврийски празници в манастир „Св. Атанасий” - Чирпан - 04.09.21.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 1 вот)

Цена 39 лв.

Информация за програмата
Сподели

Септемврийски празници в Чирпанския Манастир „Св. Атанасий”, Родната къща на Яворов в Чирпан и Димитровград

Маршрут: София – Чирпан - Манастира „Св. Атанасий-Димитровград-Светилището на нимфите - София

Дата на отпътуване: 04.09.21.

Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски и ул. Оборище - София.
След кратка почивка по пътя пристигаме в Чирпанския манастир „Св. Атанасий”. Създаден е през 344 г. Това е най-старият манастир в Европа и един от най-големите манастири в България. Скалите над красивата обител крият постница-дупка, в която монасите са се оттегляли по време на постите за да се молят и усамотят.
След посещението в манастира тръгваме към Димитровград, където ще имаме свободно време за обяд.
Посещение на Историческият музей в Димитровград създаден през 1951 година. Музеят е първият в страната Музей на социалистическото строителство. През 1998 музеят е преименуван на Исторически музей - Димитровград. Постепенно се разширява дейността му, като се обхваща не само историята на града и общината, но и етнографията на района. Особено ценни са археологическите находки. Във фондовете му се съхраняват над 48 000 музейни единици, като е запазена и богата етнографска колекция.
По желание посещение на Музея посветен на поета Пеньо Пенев в Димитровград.
Отпътуване за гр. Чирпан, където ще посетим дома на Яворов. Родната къща на поета е обявена за музей на 31 октомври 1954 г. по случай 40-годишнината от смъртта му.
Експозицията на музея в Чирпан представя оригиналната битова подредба на кухнята, гостната и т.нар. "Пейова" стая. Гостната е запазена във вида, в който семейство Яворови я е подредило, готвейки се да посрещне поета и съпругата му Лора през септември 1913г.
През 1973г към музея е открита експозиционна зала. В нея са показани снимки и вещи, представящи живота и творчеството на Яворов - от стария Чирпан, ученическите му години в Пловдив, работата на поета като телеграфист в различни градове из България, участието му в културния кръг "Мисъл".
На 13 юли 2006 г. къщата музей "Пейо Яворов" е включена в списъка на Стоте национални туристически обекта заедно с манастира "Свети Атанасий", който се намира на около 15км от Чирпан, в с. Златна ливада.
Отпътуване за София и пристигане на площад Александър Невски и ул. Оборище около 21:00 ч.
Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти: музеят в Чирпан - Учащи и пенсионери - 2 лв.; възрастни - 4 лв; Исторически музей в Димитровград Възрастни – 2.00 лв.; учащи и пенсионери – 1.00 лв.; инвалиди – безплатно;
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.