Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 480 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

3-ти Март в Копривщица 2024

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 6 вота)

Цена 35 лв.

Информация за програмата
Сподели

3-ТИ МАРТ В КОПРИВЩИЦА

Маршрут: София - Копривщица - София

Дата на отпътуване: 03.03.24.

По традиция в Копривщица Трети март се отбелязва със специални празнични събития.Ще има поздрав от духов оркестър при СУ "Л.Каравелов", слово на кмета на община Копривщица, поднасяне на венци и цветя, рецитал и - може би кулминацията - възстановка с елементи от Априлското въстание и посрещането на руските освободителни войски, в изпълнение на клуб "Традиция".

Отпътуване в 8:00 ч. от площад "Александър Невски" – София.

Пристигане в Копривщица.В грачето, където е поставено началото на Априлската епопея, има 250 културно-исторически паметници, къщи-музеи, галерии, две църкви, възрожденско училище – всичко, което е необходимо на посетителите за да се почувстват горди българи. Градът е обявен за архитектурно-етнографски и музеен резерват още през 1952 г.

Архитектурно-исторически резерват Копривщица е сред Стоте национални туристически обекта на Български Туристически Съюз.

Посещение на забележителностите на единственияград-музей вБългария: Къща-музей "Георги Бенковски", представител на типичната еснафска къща от времето на Възраждането; Къща-музей "Любен Каравелов", в която се съхранява експонираната оригинална Каравелова печатница отБукурещ; Къща-музей "Тодор Каблешков" - първият реставриран копривщенски възрожденски паметник, където може да се види ,, Кървавото писмо”; Къща-Музей Димчо Дебелянов; Лютовата къщаи по пожелание етнографска сбирка в Ослековата къща.

В обиколката на града са включени и Църквата "Успение Богородично", построена през 1817 година от мирковски майстори, отличаваща се с високата си архитектурно-художествена стойност; Калъчевият мост - наричан още "Първата пушка", тъй като на 20 април 1876 г. е произведен първия изстрел, отбелязващ началото на Априлското въстание.

Свободно време за участие в тържествата и обяд.

Отпътуване за с. Чавдар.По пътя разглеждане на Археологически резерват неолитно селище "Тополница".

Археологическиятпарксе намира в местността "Св. Петка".В него могат да бъдат видянижилищни сгради, които са изградени по план и реконструкция на намерените останки отраннонеолитно селище, датирано от преди 7000 години. Там е намерена една от най-старите култури в Югоизточна Европа.

В парка се помещава просторнаекспозиционна зала, в която се разказва историята на намерените седем културни пласта в селищнатамогила. За любителите на автентичнитеизживяванияе предоставенавъзможности за нощувка в неолитните жилища.

Спирка в с.Чавдар, коетовпоследните години се прочу като най-добре уреденото село в България. Когато видите гладко асфалтираните улици, добре поддържаните тротоари и градинки, ще се съгласите, че с право е заслужило тази си слава.

Отпътуване за София.Пристигане на пл. „Ал Невски“ около 19.00 часа.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.