Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Долината на тракийските царе - Казанлък

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 6 вота)

Цена 37 лв.

Информация за програмата
Сподели

ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ - КАЗАНЛЪК

маршрут: София - Казанлък - София

Дати на отпътуване: 09.05; 03.07; 11.09.21;

Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски и ул. Оборище – София за Казанлък.

Посещение на Долината на тракийските царе - наименование, което отразява изключително високата концентрация и разнообразие на паметници на тракийската култура в Казанлъшката долина. Предполага се, че съществуват над 1 500 надгробни могили, от които до момента са проучени около 300. Тук са били погребвани тракийски царе и важни представители на тракийската аристокрация; Исторически музей „Искра“; тракийската могила Голяма Косматка, с изцяло запазен гроб на тракийски цар, погребан със своя кон. Изградена през V век пр. Хр. Надписи показват, че името на владетеля е Севт , предполага се че става дума за прочутия Севт III, господаря на тракийския град Севтополис; мистичните гробници-храмове Оструша средата на IV в.пр.Хр. Функционирал като храм на тракийския бог на безсмъртието Сабазий до IV в. сл. Хр.; Шушманец- храмът шедьовър на тракийската архитектура. Гробната камера е толос с вертикални стени и седем вградени дорийски колони; Могила Хелвеция и Могила Грифони са тракийски култови постройки от края на V нач. на IV век пр.Хр.;

Посещение Казанлъшка тракийска гробница ІV-ІІІ в. пр. Хр.,в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. Свободно време.

Отпътуване за София. Пристигане в София около 20:00 ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти: входни такси за Казанлъшката гробница (6 лв за възрастни, 2 лв за учащи), за всяка една от гробниците е с вход 6 лв за възрастни, 2 лв за учащи; музей "Искра" (8 лв за възрастни, 2 лв за учащи)
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.