Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Карнавали в Сърбия

Разпечатайте офертата

Бирфест в Белград - 15.08.20.

2 Дни / 1 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 135 лв.

Информация за програмата
Сподели

БИРФЕСТ В БЕЛГРАД 2020

Маршрут: София - Белград - София

2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

Дата на отпътуване: 15.08.20.

Ден 1: София - Белград

Отпътуване в 06.30ч от София от пл. Ал. Невски и ул. Оборище по маршрут София - ГКПП Калотина - Белград. Пристигане в Белград около 14.00ч. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език (с автобуса и пеш), по време на която ще спрем за кратка фото-пауза пред красивите сгради на Парламента и Община Белград, ще посетим най- големия православен храм на Балканите- Катедралата "Св. Сава" и др. Докато слушате увлекателния разказ на екскурзовода ни ще минем и покрай къщата-музей на Йосип Броз Тито в "Дединье"и ще разберете защо наричат този район "богаташкият квартал на Белград". Настаняване в хотела. Свободно време за посещение на традиционния Бирфест в парка Ушче, където освен да се разхладите с чаша бира в ръка ще можете да гледате и да се забавлявате по време на концертите на известни сръбски рок състави (необходимо е ползването на градски транспорт или такси).
* По желание срещу допълнително заплащане и само с предварителна резервация: вечеря с жива музика в традиционна сръбска кафана в бохемския квартал Скадарлия, където и до днес се събира белградския елит - най - известните сръбски актьори, режисьори, певци и музиканти.
Нощувка.


Ден 2: Белград - София

Закуска. Свободно време за разходка и шопинг по улица "Княз Михайло"(пешеходна зона), простираща от площад „Теразие” до крепостта Калемегдан, от където ще имате възможност да се насладите на красивата гледка към града и мястото, където р. Сава се влива в р. Дунав. Този район представлява централната търговска част на Белград и е известен с множеството си ресторанти, бутици, галерии, антикварни магазини и др.
*По желание и само с предварителна резервация - разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав.
Отпътуване за България около обяд. Пристигане в София късно вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

 • транспорт с туристически автобус
 • 1 нощувки със закускa в хотел 2/3* в Белград
 • тур. програма в Белград
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на ЗК "Армеец" за лица до 69г.
 • водач от България

Цената не включва:

 • разходка с корабче по р. Сава и р. Дунав - 30.00 лв. при мин. 20 туристи
 • вечеря в с жива музика - около 40 лв. (менюто и цената ще бъдат уточнени допълнително) при мин. 20 туристи
 • входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“.
 • доплащане за медицинска застраховка на ЗК Армеец с покритие 5000 евро за лица от 70 г. до 79 г. - 4 лв. (задължително доплащане). Лица над 79 г. не се застраховат!
 • доплащане за отпътуване от Пловдив в 04.30ч. (при минимум 20 човека и след потвърждаване 10 дни преди отпътуването) - 30.00 лв.

Валутен курс: 1 евро = 118 сръбски динара

Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.